TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj Drago » 23 Ara 2012, 22:23

zenithh yazdı:co axial sistemi saatte mekanik devrimdir :thumbup:

:champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj drk » 23 Ara 2012, 22:48

Devrim: Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik.

Ben burada bir devrim göremiyorum. Durum daha çok bir yeniliğin pazarlama stratejileri uğruna acımasızca kullanılması gibi geliyor bana.

Drago, imza çok hoş olmuş :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 23 Ara 2012, 22:57

Drk yazdı:Devrim: Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik.

Devrim tanımına tam olarak uyuyor bence. Hızlı, nitelikli ve köklü değişiklik.. Eşapman sistemi değişmiş işte komple, daha ne olsun..
Drk yazdı:Durum daha çok bir yeniliğin pazarlama stratejileri uğruna acımasızca kullanılması gibi geliyor bana.

Magic Gold için bunu söylesen anlarım ama co-axial sistem için bence bu değerlendirme biraz acımasızca.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 23 Ara 2012, 23:03

Magic gold kesinlikle öyle, biver soslu pazarlama stratejisi :D Mesela panerai composite de aynı şekilde. İlk çıktığında ne büyük umutlar vardı, çizilmez, kırılmaz, eskimez, yıpranmaz vs. tere dayanamadı ;) Şimdi bir daha şanslarını deniyorlar bu sefer arka kapaklar cam :?

Co-axial iyi hoş da bu kadar büyütülecek birşey değil, neredeyse omeganın kendi kimliğinin önüne geçti, tutup rolex parachrom-blu hairspringi tanıtıyor ama o yokken de rolex rolexti. Co-axial geldi omega omegalıktan çıktı ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 23 Ara 2012, 23:17

Co-axial bence büyütülecek bir şey :) Sen de biliyorsun eşapman sistemi bir mekanik saatte çok önemli, bütün film orada kopuyor çünkü. Hairspring dahil birçok şeyi değiştirebilirsiniz ancak sonuçta Swiss Lever sistemde işin içinde sürtünme "slide friction" olduğundan hassasiyet ancak bir noktaya kadar iyileştirilebilir. Aslında seri üretim mekanizmalar için Rolex bunu sağlamış durumda zaten. Bugün seri üretim co-axial bir mekanizma yüksek el işçiliği ile üretilmiş swiss lever eşapmanlı birçok mekanizmadan daha hassas çalışıyor.

Co-axial markanın önüne geçmiş neredeyse, bu konuda haklısın ama bu sistemi kullanan sadece Omega var (Frodsham gibi experimental bir iki çalışma hariç). Dolayısıyla Omega'nın bunu öne sürmesi, pazarlaması, bundan ekmek yemek istemesi son derece doğal.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fsinan » 23 Ara 2012, 23:19

Drk yazdı:Magic gold kesinlikle öyle, biver soslu pazarlama stratejisi :D Mesela panerai composite de aynı şekilde. İlk çıktığında ne büyük umutlar vardı, çizilmez, kırılmaz, eskimez, yıpranmaz vs. tere dayanamadı ;) Şimdi bir daha şanslarını deniyorlar bu sefer arka kapaklar cam :?

Co-axial iyi hoş da bu kadar büyütülecek birşey değil, neredeyse omeganın kendi kimliğinin önüne geçti, tutup rolex parachrom-blu hairspringi tanıtıyor ama o yokken de rolex rolexti. Co-axial geldi omega omegalıktan çıktı ;)

Rolex rolex'ti, omega omegalıktan çıktı en hafif yorumla çok taraflı ve subjektif bir yorum.

Tüm İsviçre saat endüstrisinin resmen tutuculukla ıskaladığı, kabul etmek istemediği bir devrim Dr.Daniels'ın yaptığı. Kalıcı, sürekli olarak hassasiyeti artıran, bakım periyodunu azaltan, kararlılığı çok artıran bir etmen. Daha ne olacak? Ve bu teknolojiye yatırım yapan bir firma bunu neden kullanmasın? Çok ciddi risk alınmış, karşılığında başarılı olunmuş. Adamların bu teknoloji ile ürettiği mekanizmalar COSC standartlarının çok üstünde olmasının yanısıra, benim diyen katbekat pahalı markaların in-house mekanizmalarından daha hassas, uzun vadede daha da hassas.

Ayrıca markanın önüne geçti vs. diye yazdığınızı irdelemek için Omega model reklamlarında, afişlerinde, model tanıtımlarında co-axiel vurgusunu inceledim, bana göre gerçekten az kullanıyorlar. Hem de çok az.

Burada Rolex ile Omega'yı karşılaştırmıyoruz ki, tamam Rolex daha lüküs, hepimiz kabul ettik. 8-)
En son fsinan tarafından 23 Ara 2012, 23:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj drk » 23 Ara 2012, 23:23

Teoride herşey mükemmel görünüyor ancak geleneksel sistem de co-axial kadar iyi hatta şansa bağlı olarak bazen ondan daha iyi. Biri gidiyor, eta 2824-2 li oldukça ucuz bir saat alıyor ve şansına sapma günlük 0 saniye, aynı şekilde eta 7750 alıyor yine aynı. Diğeri gidiyor ap ro alıyor sapma +5 saniye, veya rolex submariner alıyor, -3 saniye. Omega'da da durum aynı şekilde. O yüzden en iyisi bu hassasiyet işine fazla takılmamak ;)

Servis aralığına gelince; henüz co-axial emekleme aşamasında, şöyle bir 20-30 yıl geçsin bakalım ;) Çok egzotik bir saat olmadıkça her 4-5 yılda bir saatin servise gitmesi taraftarı değilim, diyorlar ki potansiyel zararlar, en kötü parça değişir :thumbup:

İşin özü, güzel ve takdir edilesi hareketler ancak pratikte hepsi aynı :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 23 Ara 2012, 23:26

Haklısın Doruk, mesela davinci gidiyor Portekiz 7 days alıyor, sapma günlük +35 saniye.. :lol:
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners