TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj PhD » 04 Ara 2012, 20:06

Baran yazdı:Şöyle bir okudumda dün akşamdan beri yazılanları.İsteyen istediği yerini yırtsın kedi ve ciğer durumu söz konusu bazı uyelerde..Sırf x markasının saatine sahip o anda diye en iyi saat o diğer hepsi kötü :D .Komedi bir durum ama bazı seylerden belirli bir kesim farkında olsada kırmamak adına kötü olmamak adına yazmıyor.Grand Seiko konusunun bu kadar mizah konusu edilmesinin sebebide bu.Atıyorum ben ORISi cok seviyorum bu Rolex alsamda değişmicek hee saatten anlamıyorum söylüyorumda zaten bunu herkes herseyi bilecek yada herseye sahip olacak diye bir kural yok bu hayatta.Ben kac tane saat aldım sattım parada umrumda olmadı 3ün 5 in hesabını hiç yapmadım sevdiğim görüştüğüm bir kısım üye var geriye kalan uyelerdende yuzyuze tanışmasamda tanışsam cok seveceğime emin olduğum bir kısım var ondan geriside pek umrumda değil doğrusu yalan değil.Benım saatlerde pek umrumda değil,burada edindiğim abilerim kardeşlerim sevdiğim güvendiğim hatta görmediğimde özlediğim kişiler umrumda olan.Saat alınır satılır birşekilde elde edilir yada edilmez ama düzeyli kafa dengi insan zor bulunur bu hayatta.Bu forumda cok guzel jestler oluyor bazen kimsenın haberi bile olmuyor ben bunlara saatlerden daha cok önem veriyorum.Birde şu forumda sürekli alkış bekleyen uyeler varki onlarada dışarıda cok gulunuyor dışarda ama farkında değiller.Şurda saatleri hep kendimize alıyoruz nedir yanı şurda istese kredi ceker bir yolunu bulur herkes birşekilde her saati alır.Zaten gercekten saati kendi için severek kullananla show amaclı alan o kadar bariz belli oluyorki.Neyse epeydir yazacaktım bahane oldu bu konu yazdım.Coğu kişinin tercümanı olduğumuda biliyorum iyi oldu yazdığım.Herkese iyi forumlar olsun seviyorum senı TSF.Bu arada son olarak vince bu saatin bu buyuk kasası bileziği falan yıkılıyor hakkaten kucuk olanla alakası yok.

Tercüme listesine beni yazabilirsin. okudukça biraz marka fanatizmi ve kullanılan yada satılacak saatleri övmeyi seziyorum. Sözüm meclisten dışarı. Özel bir hedefim yok.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj vincefb » 04 Ara 2012, 20:14

Aynen Baran katılıyorum Bu kasa 41mm ile koşar :D 15300 de güzeldir ama ;)

Waffens verdiğim paraya alacağım saatler beni tatmin etmeyeceği için bu saati aldım zaten ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj herofb » 04 Ara 2012, 20:56

Waffenss Baran'ın yazdıklarını 3 kere okudum (bazılarına katılmamakla beraber çoğuna bende katılıyorum) iğneleme gördüm ne bileyim kimine göre laf sokmak gördüm ama bir türlü yazdıklarının içinde marka fanatizmi göremedim :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Drago » 04 Ara 2012, 21:00

Forumumuzda en çok abartılan markalar : Rolex ve Panerai

En çok küçümsenen markalar : Grand Seiko ve Cartier diyebilirim

Bu tespitler yaklaşık bir yıldır bu forumda okuduklarım bazında yapılmıştır.

Umarım kimse alınmamıştır şimdi bu yazdıklarımdan...Sürç-ü lisan etmeyelimde ortam biraz gergin gibi çünkü... ;)
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj yavuzhan » 04 Ara 2012, 21:05

herojd11 yazdı:Waffenss Baran'ın yazdıklarını 3 kere okudum (bazılarına katılmamakla beraber çoğuna bende katılıyorum) iğneleme gördüm ne bileyim kimine göre laf sokmak gördüm ama bir türlü yazdıklarının içinde marka fanatizmi göremedim :)

Herojd hocam, Waffenss de zaten yazdığı mesajda Baran'a marka fanatizmi yapıyorsun dememiş, aksine onun gibi düşündüğünü, ''bani de tercümanı olduğunu düşünecekler listene yazabilirsin'' anafikriyle dile getirmiş.
Özet: Waffenss Baran'ı iğnelememiş, onun tarafında :D:D
Gelmiş geçmiş şüphesiz en büyük at. Hiç bir at onun kadar sevilmeyecek.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Mesaj Baran » 04 Ara 2012, 21:12

İğneleme laf sokma hepsini bilincli yaptım ama amacım kırmamak olduğundanda oldukcada soft yazdım diyebiliriz ;) Marka fanatizmi olayı bana değil konunun bu zamana kadarki gelişimi için yazılmış cunku ben 2 marka kullandım yazımda Orisi satalı cok oldu Rolexide satmak aklımdan gecmiyor satılacak saatleri yazsam satılıkta duran diğer saatimin markasını kullanırdım.Olay marka fanatizmi ise evet başından beri Rolex fanatiğiyim.Panerai cok seviyordum aldıktan sonra fanı oldum Orıs ise herzaman en sevdiğim saatlerin başında geliyor saklamıyorum.Fanatiklik ayıp değil Mercedes ve BMW fanatikliğimde mevcut itiraf.com :D

Ayrıca Panerai ve Rolexin forumda cok alınıp satılması ve sevilmesi forumda abartıldıkları anlamına gelmiyor cunku dunya capında abartılan markalar.Panerai aldıktan sonra Paneristi sitesine girmeye başladım bilgi sahibi olup cahilliğimi en azından sahip olduğum saat hakkında gidermek için ve inanın abartılıyor Panerai bu forumda paylaşılan 2 resimdir girinde bir göz atın derim ;) Rolex deseniz dunyada üstüne saat yok bilinirlik ve abartılma adına..Sevilip gördükleri talebi haketmeyen ''eh işte'' saatlermi? Sevip sevmemek tamamen kişiye özel.Bende bu markaların her modelini begenmiyorum hatta bayağı cirkin saatleri var bana göre.

Asıl hakkatende bircok dezavantıjı yanında tek avantajı fiyatı olan bircok marka model varki yazmıyorum sırf zamanında sahip olduğum ve o fiyatlarda halen uygun secenekler oldukları için ki halen bircok kullanıcısı mevcut forumda.Abartmak hakettiği değerin üstünde değer verilip ilgi gösterilmesidir ki Rolex ve Paneraı bu ilgiyi oldukca hakeden 2 firma isteyen istediğini söylesin.Forumda Panerai yada Rolex kadar Patek olsaydı bu sefer abartılan saatler içine Patekte konacaktı Patek Rolex Panerai olacaktı.Yaz yaz bitmiyor yahu kırmakta istemiyrum kimseyi ama azıcık düşünüp yazalım eyyy TSF hepimiz aynı masada oturuyoruz seviyoruz saatleri,bu kadarda mevzu etmeye gerek yok.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj vmetin » 04 Ara 2012, 21:13

Drago abartılan saatler konusunda size katılıyorum. Rolex ve Panerai sadece forumumuzda değil tüm dünyada abartılıyor, Rolex forumlarında Rolexten başka hangi saat takarsınız sorusuna verirmez cevap Panerai, Panerai forumlarında ise soruya verirm cevap ezici çoğunlukla Rolextir. Rolex lüks saat sektörünün tartışmasız lideridir, Panerai ise richemon çatısı altına girdiğinden beri bir yıldız gibi yüksekelmekte. Ben inanın saatcide her hafta başka paneraileri görüyorum. Sırf ben alıncaya kadar benim saatten 3 tane satıldı.
Aslında diyeceğim şu Rolex ve Panerai abartılmıyor aslında hakettikleri yerdeler.

Cartier genelde küçümseniyor mu bilemem ama şahsen ben kol saati denen olayı çıkaran firmayı küçümsemek ne kelime, az daha calibre de cartier alıyordum ve hala da almak istiyorum..
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Triton » 04 Ara 2012, 21:16

Kime ve hangi kritere diye başlayan sorulara bende katılıyorum.

Hiç bakım görmemiş 2 mütevazı otomatik saatim neredeyse 40 sene çalıştı ve halen çalışıyorlar, bakım görmemiş olarak. Bakım adına kandırıldık halen de tam olarak bakım görmüş oldukları düşüncesinde değilim.

Rolex i 12. senede bakıma soktuk hiçbir sorunu yoktu. Üstelik değerlendi.

Ancak çok sevdiğim quartz saatlerimden birisinin makinesi 7. senede ruhunu teslim etti. Swatch ların ne denli iyi ya da kötü olduğu hakkında fikir yürütemem. Ama bende 2 adet çelik kasalı versiyon var. her koşulsda kullanmama karşın 13 yıldır kusursuzlar. Bir tek orijinal pilini değiştiriyorum. Ayrıca pilli saatlerin özellikle uyku sorunu olanları rahatsız ettiği, diğer elektro manyetik alan oluşturan üniteler gibi yatak odalarında bulundurulmaması gerektiği iddiası da var.

Bence bir şeye abartılıyor ya da küçümseniyor diyebilmek için öncelikle gerek görsel gerekse teknik olarak test etmek lazım. Buralarda adı yazılan bazı markalar ciddi rakamlara satılan saatler. Eğer hepsi bu denli derinlemesine değerlendirilebiliyorsa, bu forumun önünde bir defa daha saygıyla eğiliyorum.

Ama sırf görüntüsü, tarzı, belli kesimler tarafından kullanılma biçimi vb., şeklinde değerlendirmelere dayanılarak yorumlanıyorsa, pek bir şey söylemek mümkün değil.

Bir tek değerlendirmeyi (ve tabii ki teknik değil) Grand Seiko için yaparım. Benzetme kötü olacak ama Lexus almam, BMW den yana tercih kullanırım.

Belli kaliteyi yeterli görüyorsam, Toyota yeterlidir, Seiko da olduğu gibi. Bu da doğal olarak Grand Seiko kötüdür ya da abartılıyor anlamına gelmez.

Ne kadar eleştirilse de bence Rolex ve benzer markaların sırları burada, hem iyiler hem de sağlam marka imajları var. İşin fiyat tarafı başka konu, beni aşar.....

Hiçbir saatimi satmam. Böyle bir takıntım var.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: schwager, sphinx ve 186 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners