Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Abi zevkler değişirde Panerai deki o yuvarlak date fena bişey.İlk gördüğümde elimden bıraktım 3sanıye sonra.Bir saate date bu kadar olmaz yani..Milletin gunahını alma Neyse bu konuya fazla yazılmaz agzı olan yazıyora dönüyor ufak ufak uzaklaşalım.
Her saat markasının genel kabul görmüş segmentleri olduğu bir gerçek. Bu segmentler içinde değerlendirildiğinde bence Ruslar da Japonlar da yeteri kadar ilgi görüyorlar. Japonlar arasında ilgisizlikten şikayet edebilecek bir marka varsa bence o Orient'tir. Grand Seiko'nun küçümsendiğini düşünmüyorum. Şahsen incelediğimde, en azından optik olarak fiyat segmentindeki markalara göre çok geride olduğunu gördüm. Aynı şekilde Astron'u da incelediğimde hernekadar kadranı ilgimi çekse de o fiyat segmentinde çok mantıklı bir tercih olacağını sanmam. Rolex'in abartıldığına katılıyorum, lakin bunu hakettiğini düşünüyorum.
Yalnız şöyle bir şey var soru forumdan yana mı yoksa genelden yana mı? Yani forumda ne in ne out tarzı bir konuysa benim yazdıklarım komple yanlış çünkü mesela Rus saatleri forumda kesinlikle küçümsenmiyor, ya da kimse burada moda markalarını önerip de abartmıyor. Benim yazım tamamen halk arasındaki görüş üzerineydi.
Kolda bir deneyip öyle abartmak lazım saatleri.. Zira kişisel beğeni ve ona duyulması gerektiğine inandığım saygı herşeyin önünde.. Yalnız bunlar nihayetinde saat, ben de dahil bazen fazlaca anlam yüklüyoruz, sonra kavga çıkıyor beyler
2fast sandwich kadran şart, bak TSF SE'yi nasıl sattın