TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj vmetin » 03 Ara 2012, 23:05

Abartılan markalara, Vulcain ve pırlantın sattığı Oris harici tüm markaları eklemek istiyorum
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj AboveTheRim » 03 Ara 2012, 23:09

Başlık çok güzel herkes içini dökmüş.

Unfairly UnderRated (yaptım) hakkı yenen: Blancpain , AP Jules Audemars serisi, Glashütte diyorum.

Overrated çok var , saymaya gerek duymadım :champ:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Analyzer » 03 Ara 2012, 23:31

Küçümsenenler ve hak ettiği yerde olmayanlar listesinin en tepesinde bence Orient var. Aldıkları paranın hakkını sonuna kadar veriyorlar ve bence alt segmentte Seiko'dan bir adım önde olmalarına rağmen Seiko'nun çeyreği kadar ne saat satıyorlar ne de halk tarafından biliniyorlar.

Küçümsenlerden biri de Grand Seiko, Seiko ağzıyla kuş tutsa dahi İsviçre kökenli bir firma olmadığı için üst segmentte başarı yakalayamıyor, adete ırkçılık gibi geliyor bu bana.

Güncel Rus saatleri ile içli dışlı olmadığım için bilmiyorum ama vintage Rus saatlerinin, vintage saatler segmentinde kesinlikle hakkının yenildiğini düşünüyorum. Adamlar zamanında ciddi anlamda taş gibi saatler üretmişler ve o saatler Rus saati değilde üzerlerinde "swiss made" yazsa değerlerinin en az 6-7'ye katlanacağını düşünüyorum.

Küçümsenenler listesine alabileceğim bir diğer marka da gerek kökeni gerekse hem mekanizma hem de işçilik kalitesi ile Breguet'dir.

Son olarak belki tepki alabilirim ama Çin üretimi olması, çoğu modellerinin büyük firmaların modellerine benzemesi (Halbuki bu tarz homage üretim yapan pek çok İsviçre Butik Firmalar da bulunmakta) nedeniyle 10 tl ye saat satsa dahi takdir edilmeyecek olan Parnis.

Abartılanlara gelirsek kesinlikle başı moda markaları çekiyor, onların dışında Romanson, Nacar, Hislon gibi kökeni nedeniyle halk tarafından adı yer etmiş ama şuan kalitesi yerlerde olan Çin yapımı saatler satan yerli markalar. Daha sonra hiç bir modeli kalite anlamında 200 tl'yi geçemeyecek olan Welder. Bana göre "Swiss Made" in yüz karası Swatch. Özellikle Türkiye'de hak ettiği değerin çok çok üzerinde fiyatlara satılan Hamilton.

Biraz daha düşünsek pek çok marka çıkar ama yazıyı fazla uzattık o yüzden burda kesiyorum belki ilerde eklerim :) Son olarak Syn. asymptote
"Abartılan: Rolex
Küçümsenen: Rolex" demiş buna kesinlikle katılıyorum hatta belki yanına Panerai de eklenebilir.
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj KKarakuş » 03 Ara 2012, 23:35

Analyzer ; İçimdeki sözleri dışa vurmuşsunuz. :thumbup: Vintage ve Rus saatleri konusunda ,size sonuna kadar katılıyorum. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj ErsinGS » 03 Ara 2012, 23:45

Analyzer gerçekten çok güzel bir değerlendirme yapmışsınız teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj mrbars » 03 Ara 2012, 23:46

çok çok güzel konu, izlemedeyim. :champ:
Kullanıcı avatarı
mrbars

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen ( Overrated/Underrated) Mark

Mesaj 2fast4u » 04 Ara 2012, 00:01

Yavuzhan baslik cuk olmus hatta gecenlerde bu forumda ne in ne out bilelim demistim sordugun soru beklentimi karsilar durumda.rolex rakipsiz gibi forumda abartili in olanlardan rus saatleri neden anlamadim feci sekilde abartiliyor hatta kendimi bazen yanlis yerdeymis gibi hissediyorum yani tsf uclarda gezneyi seviyor beyler bu arada kalan guzide markalar harcaniyor cesitlilik icin saat markalari kisminin biraz daha canli hale getirilmesi lazim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj nfs » 04 Ara 2012, 00:04

Bir çok kişi Seiko, Orient küçümseniyor demiş ama bu forumda bu markaların ben kendi segmentlerinde aşağılandığını düşünmüyorum, birçok kişinin o fiyat aralığında f/p olarak iyi bulduğunu zannediyorum. Zaten genelde sorun kendi klasmanından olmayan saatlerle karşılaştırıldıklarında çıkıyor. Grand Seiko içinse zannedersem mekanizmaya eleştiriden çok tasarıma bir eleştiri var ki ben de katılıyorum, canlısını hiç görmedim ama fotoğraflarda içindeki mekanizmaya yaraşır bi şekilde gözükmüyorlar. Yoksa gercekten bu japon ne anlar saatten diye grand seiko kotudur dediğini sanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
nfs

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners