TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe Complication Modelleri Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Philippe Modelleri Seçim Tavsiyesi

Mesaj Frax » 03 Ara 2012, 12:06

Bence 5960 ama mavi kadran :)

Bu arada diğer saatlerinizi de görmek isteriz :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj SalihY » 03 Ara 2012, 12:39

Audemars Piguet Panda, Royal Oak Offshore Chronograph (Rose Gold), IWC Regulateur, AP Survivor, daha eskilerden model isimlerini unuttugum 1-2 tane Rolex ve Frank Muller saatlerim var su an da. Bir ara resimlerini cekip eklerim. Gunluk olarakta 1 ya da 2 tane daha saat dusunuyorum, onun icin de ayri bir baslik acacagim. 5960 mavi kadran su an saatcimde var, bu hafta icerisinde ona da bakacagim gidip. 5270g icin cok tavsiyeler var ama arkadaslar bulmasi cok cok zor ve dedigim gibi o kadar para verip ikinci el ve belgesinde baska bir ismin yazili oldugu bir saati almak istemiyorum. Sifir bulup alsak bile en az 1,5 - 2 kati kadar da bir fiyat farki olacak ki zaten bulma sansimiz cok az.
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj sedir » 03 Ara 2012, 12:52

İlgiyle izliyor ama sessiz kalıyorum. :thumbup:
Çünkü, görmediğim, dokunmadığım bir saatle ilgili olarak sadece fotoğrafla yorum yapmak zor geliyor. :?
Yapılmaz demiyorum, zor geliyor diyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj whiskey » 03 Ara 2012, 13:12

Hayranlıkla takip ediyorum bu başlığı. Ayrıca karikatür çok iyi olmuş. :D
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj necati » 03 Ara 2012, 13:45

Sedir hocam :champ:
Kullanıcı avatarı
necati

Re: Patek Philippe Complication Modelleri Seçim Tavsiyesi

Mesaj drk » 03 Ara 2012, 17:35

5550P bulabilirseniz, 1 saniye bile düşünmeye gerek yok, ilerde sıkılırsanız kar bile edebilirsiniz satarken :thumbup: Ben olsam 5960'ı elerdim, kronograf butonlarının hissi çok sert ve kaba. 5146'yı denediğimde hiç etkilememişti beni, ama elbette zevk meselesi. 5496 bahsi geçen modeller arasında en alımlısı bence.

Platin kasa seçimini özellikle Patek gibi bir markada destekliyorum, özelin en özeli gibi ancak altın seçeneğini de yabana atmayın bence. Diğer üyelerin de dediği gibi 5270 için bütçe uygunsa muhteşem bir seçim olacaktır. Öte yandan daha sade 5170'e de bayılıyorum. Önümüzdeki zamanlarda mutlaka ikisinin de farklı konfigürasyonları çıkacak, pembe altın, platin vs. ama kaç yıla hazır olur kestirmek çok güç. Açıkçası 5170 varken de tutup sırf platin olsun diye 5070 almam, eski kasa gözümden düşüyor yenisi çıktığında :)

Marka olarak Patekte kararlı mısınız yoksa Lange, Journe gibi başka markalara da açık mısınız?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SalihY » 03 Ara 2012, 18:13

5550p dedigim gibi bir dahaki hafta bir tane deneyecegim. 5960'da ayni sekilde. Sanirim artik bahsi gecen modelleri deneyerek yorum yapmak gerekiyor :) Daha da unique bir model bulabilirsem, 5270 gibi ama ikinci el istemiyorum dedigim gibi. Sifir bulursak butceye uygun sekilde, neden olmasin.

Lange ozellikle bana hitap ettigini dusunmuyorum, bakip cok begendigim bir saati olmadi. Journe hakkinda bir bilgim yok isin asli. Ama Patek koleksiyonlarda olmasi gereken bir marka, o yuzden Patek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj Thevenin » 03 Ara 2012, 20:26

Ayni kalibrede 5159 5496'dan cok cok daha ozel gorunuyor aslinda. Ama " maalesef " altin iste :D

Resim
Resim
Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: şimendifer ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners