razz » 29 Kas 2012, 20:30
Asymptote; "Akraba evliliğinden olmuş" tespitini bu Zenith'e kadar hak edecek birçok saat var.. Hatta bir kısmı da tarafımdan olmak üzere Çirkin Saatler başlığında paylaşılmıştı..
Bu saat Zenith'in Thierry Nataf öncesinde ürettiği ve bence yegane safkan Zenith olarak kabul edebileceğim El Primero ile aynı platformu paylaşan Rainbow Diver serisinin Two Tone modeli.. Özellikle bileziğindeki dizayn son derece özgün, işçiliği ise Hi-End sıfatını hak eder nispette kusursuz.. Ayrıca Nataf öncesi dönemin son örneklerinde olduğu gibi kadranında sevimsiz Elite indeksi de yok..
Eğer bu saate bakıp " Eh işte bildiğimiz Submariner ile birşeyin karışımı ama.. " mealinden bir yaklaşımda bulunacaksan oturup Diver Watch konseptini baştan ele almamız gerekir ki tahmin ediyorum ikimizin de sabrı müsade etmez bu kadar yazıp çizildikten sonra..
Ben bir saati beğenirken her zaman ilk aklıma getirdiğim düstur şudur " Watch should be handsome.. " Bu Zenith bahsettiğim düstur içerisinde yeter ve gerek şartlarıMı fazlasıyla karşılıyor..
" Haute Horlogerie " kisvesi altında paylaşılan ve hatta beğenilen onlarca hilkat garibesi saatin içinde bu Zenith bir nevi Elf soyundan sayılır..
Seneler önce bu Zenith'in ciddi şekilde yıpranmış, "kurban rezaleti" başlıklı haberlere konu olacak kabiliyette ellerde servis görmüş bir örneğine denk gelmiştim.. Mekanın Çınaraltı olduğunu da ekleyeyim..
Saati o kadar beğenmiştim ki neredeyse o haline istenen 1500,00 USD'ı verecektim belki oriinal haline döndürebilirim diye ama zamanın şartları nedeniyle cesaret edememiştim.. Şimdi karşıma sıfır bir örneği çıksa memnuniyetle üretimde kaldığı dönem zarfında üretici tarafından tavsiye edilen parekende satış fiyatı olan 5000,00 USD'ı veririm..
Bu arada ikinci düsturum " Watch should be Rolex.. "tir.. Bunu da tartışmayız herhalde..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "