Sevgili Burak evet algıladığımız gerçek değildir her zaman. Geçmişte feylesofun biri algı bilgidir demiş ama bilgiyi yanlış algılamış

Algı koskoca merhum Aristo'yu bile çoğu kez yanıltmıştır, ama bu arkadaşımızın paylaştığı bilgiler içinde doğruları barındırıyor, yalnız algıları kendisini bazı noktalarda yanıltmış. Yanlış ve doğruları konvansiyon gereği sırasıyla kırmızı ve yeşil ile boyadım
Unutmayın ki, bütün saatler, kapatıldıkları anda bir miktar nemle kapatılırlar, bu odaların doğasındandır.
Bu nem ancak ve ancak büyük ısı farklarında ortaya camdaki buğu olarak çıkarDoğru.
ben toplantiya iceriye sicak ortama aldigimda icinde bugu olustu,
kurma kolunu cekik biraktim birkac dakika sonra duzeldi.Yanlış: Sıcak ortama girince camın içinde bulu oluşmaz, ancak belki yüzeyinde geçici buğu oluşabilir. Kurma tepesini çekildiği için düzelmedi o, onu geçelim bir kere
Bu normal, soguktan birden sicaga girince saatin icindeki hava bugu yapiyor ama yepeyi cekik birakinca hava disari ile temas edip birkac dakikada duzeliyor, ozellikle buna dikkat edin, tepeyi cekip iceride olusan nemi disari atinAynı yanlış bilgi tekrarlanmış burada..
Saatler fabrikalarda kapatılırken belli bir miktar nem mutlaka içeride hapis kalır.
Isı değişimleri büyük olduğunda, bu sıvı ya da az nem, cam altında belli bir süre yoğunlaşarak kendini gösterir ve sıvılaşınca da bu gürüntü yok olur. Bu saatin su aldığını göstermez, içerideki nem yoğunluğunu gösterirDoğru. Neden doğru olduğuna gelince:

Hemen hızlıca çizdim bu diyagramı. Uzunca yazmaya vaktim yok şimdi, ama termodinamik gereği arkadaşın söyledikleri doğru, çözüm önerileri ve gözlemledikleri yanlış..
Bu arada Frax evet çay harareti alır

Çay bir miktar terlemene yol açar, terledikçe de vucüt yüzeyinde buharlaşan ter damlacıkları senden bir miktar ısıyı alıp götürür (buharlaşma ısısı..)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein