TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 6139-6002 Automatic Chronograph Vintage

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko 6139-6002 Automatic Chronograph Vintage

Mesaj espinosa » 13 Kas 2012, 23:53

saat geldi arkadaşlar. saat sitede bulunan seiko saatlerini yaşını gösteren programa göre 1977 üretimi. tecrübeli olmamakla birlikte saatin dış kasasının bir temizlik işleminden geçtiğini düşünüyorum. saat hakkında düşüncelerimi söylemem gerekirse, kadranın rengi çok hoşuma gitti altın rengi. güneş ışığı altında çok hoş görünüyor. pepsi bezelde olunca rengarenk bir saat çıkmış ortaya. (çekilen fotoğraflar saatin renklerini tam olarak yansıttığını söyleyemeyeceğim nedenide çekilen ortamdaki ışığın az olması telefonun fotograf kalitesini etkiliyor malesef). mekanizmasınında fotografını çekebilmek isterdim ancak arka kapağın nasıl açılacağına dair hiç bir fikrim yok.
saatin normalde bir saniyesi yok. yaprak saatlerdeki gibi sadece akrep ve yelkovan çalışıyor. kırmızı saniye kolu kronometreyi açınca çalışıyor. 6 hizasında da dakika ibaresi var. bezeli inner bezelmiş ( internette okudum ). içte olması avantajmı dezavantajmı bilemedim ancak ben dış bezeli daha çok seviyorum ( oynattıkça çıkan o tıkır tıkır ses yüzünden :) ) saatin zaman tutmasında ve kronometresinde bir sorun göremedim normal çalışıyor gibi.

camında biraz bombe var fotoğraflardan birindede görebileceğiniz üzere. kordonundan bahsetmek gerekirse çok dandik geldi bana. buna güzel bir kordon almak lazım. önerilerinizide beklerim bu konuda. tarih 2 farklı pencerede gözüküyor. tarihide ortadaki tuşa bastırarak değiştiriyoruz sıfırdan tarih ayarlamada günün sayısı ile adını tutturabilmek biraz zor oluyor. bir taraftan fotograf yüklerken bir taraftanda bu yazıları yazayım istedim ama yüklenmesi vakit olduğu için istemeden laf salatası yapmış olabilirim lütfen kusuruma bakmayın.

not: kutu açılışı için pek güzel bir günü seçmediğim kesin. rolexler panerailer dolaşırken ortada :)

Resimleri boyutlandırmak için iki kez F11'e basınız

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj sedir » 14 Kas 2012, 00:50

Güzel saat, cılız bilezik.
Seiko güzel saat yapıyor, bileziğe gelince yan çiziyor. Hasır bileziğin güzel duracağını düşünüyorum.
Keşke yeniden üretilse denecek bir saat.
Güle güle kullanın.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj hydrocon » 14 Kas 2012, 10:00

Seiko'nun eski modelleri yenilere göre daha başarılı geliyor bana(tasarım olarak).
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj mucadeleci » 14 Kas 2012, 10:13

Tekrar, tekrar tebrikler :thumbup: Fotoğraflar gayet hoş, Panerai ve Rolex modellerinin bu Seiko modelinden çok daha fazla forumda dolandığını da unutmadan, foruma kattığınız görsel keyfi göz ardı etmeyin derim :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj sdr9935 » 14 Kas 2012, 10:19

Muthiş yakışıklı bi saat iyi günlerde kullanmanız dileğiyle
Kullanıcı avatarı
sdr9935

Mesaj razz » 14 Kas 2012, 10:31

Tebrikler :champ:

Saatin kasa ve bileziği polisaj/satinaj işlemi görmüş daha önce.. Çiziksiz gibi duran kasa/bilezik üzerindeki çok çok ufak bazı gamze tabir ettiğimiz izlerden bunu anlayabiliyor olsam da kullanılan brose ve işçilik saatin orijinaline sadık kalınmak için özenle uygulanmış.. :geek:

Visual Aids
Resim
Resim

Kadran ve bezel insert'ü gayet temiz duruyor.. Kollarda da özensiz sökme/takma izleri göremedim.. :thumbup:

Çınaraltı, Kapalıçarşı ve muhtelif internet sitelerinde fahiş fiyatlara satılan cenaze örnekler ile karşılaştırıldığında " Ben bu memleketten değilim arkadaş.. " diye bağıran, şık ve yüksek kondisyonda bir 6139.. :lol:

Orijinal bileziğin atkı ( end link ) parçası ve boynuz ( lug ) dizaynı göz önüne alındığında orijinal bilezik kadar uyumlu bir alternatif bilezik/kayış bulmak imkansız gibi.. Vintage görüntüye sadık kalmak amacıyla belki kalın bir hasır ( mesh ) bilezik güzel durabilir.. :idea: Bunun yanısıra Nato, deri veya kauçuk bir kayışın saatin geneliyle pek örtüşeceğini de düşünmüyorum.. :roll:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mucadeleci » 14 Kas 2012, 10:39

*Razz :thumbup: +111
Mevcut bilezikle kullanılabileceğini düşündüğüm gibi mesh bileziğin de yakışacağı kanısındayım :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj espinosa » 15 Kas 2012, 20:52

pro adamın hali başka oluyor, razz :champ: mücadekeci :champ: sdr9935 :champ:
Kullanıcı avatarı
espinosa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners