Yolu yokuş olan bir ilimizin mütevazi bir köyü

Aslında çok güzel kareler çıkardı ancak hava yağışlı, yerler çamurluydu maalesef. Kuzenin 15-20 populasyonlu bir kaz sürüsü var, asıl onları çekmeliydim.. Günün belli saatinde avluda kazları yemlediği bir yer var, hayvanlar vakti gelince oraya toplaşıyorlar, bir çeşit şartlı refleks gelişmiş

Usulca sokuldum ve bir tanesini yakaladım, ne oldu dersiniz? Önce sürünün lideri olduğunu tahmin ettiğim bir tanesi üzerime yürüdü, sonra sürünün geri kalanı beni çembere aldı, kanatlarını açtılar ve tıslamaya başladılar. Kuzene özellikle yemi dökmesini söyledim, önce yemin döküldüğü yere doğru hızlı bir hamle yaptılar fakat kısa bir kararsızlık ve bocalamadan sonra yemi bırakıp tekrar bana yöneldiler ve arkadaşlarını geri istediler. Bu hayvanlardaki birlik ve beraberlik duygusuna inanın hayran kaldım. Nasıl bir dayanışma, nasıl bir özveri? Aklıma "Eyvah Necdet" tiplemesi geldi. Gerçekten hayvanlardan alacağımız çok ders var..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein