TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerimizi Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlerimizi Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Mesaj SeRxx » 08 Kas 2012, 12:19

Distributor yazdı:
seRxx yazdı:Beyler benim 2 haftadır şikayetim var ama dile getirmeye korkuyorum :D Benim TSF SE'yi kurarken bazı yerlerde düzenli periyotta azcık zorlanmalar oluyor :roll:

Serkan diş atlama ve gelecekte ki ufak bir sıkıntının habercisi olabilir, dikkat et derim :shock: ve varsa güvendiğin bir usta saati bir göster... :!:

Şimdi tekrar kontrol ettim de harbiden bir sıkıntı var ya, hep aynı yerde zorlanıyor :roll:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Distributor » 08 Kas 2012, 12:20

Baran yazdı:Günlük hayatta benım yaklaşımım her mekanik manuel parcanın otomatik yada elektronik parcalara göre daha uzun ömürlü olduğu yönündedir fakat nedense saatlerde bana tam tersi izlenimi verdi.Kurmalı bir saat otomatik bir saate göre ömür olarak dahamı dayanıksızdır yoksa bunlar tamamen benım sacmalamammıdır :D

Baran aynı izlenim bende de mevcuttur. Fakat kurmalı saat, otomatik saatten daha dayanıksızdır diye bir genelleme yapamayız. Sonuçta dayanıklılık, kalite ile doğrudan bağlantılı, manuel ya da otomatik makine fark etmez. Kalitesiz olan ürün, ne olursa olsun, en sonunda patates olmaya mahkumdur. :D
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Mesaj corto » 08 Kas 2012, 20:58

Elle kurmalı saatte mekanizmayı sonuna kadar kurmamak gerekir. Güç rezerv göstergesi varsa sorun yok ancak diğerlerinde alışmak lazım kaç turluk dönebildiğine. Aksi takdirde her defasında azar azar ayar kaçıyor ve hoop tek seferde problem çıkıyor. Bir de kurma kolunu ters yönde çevirip oynayan arkadaşlar biliyorum. Bunu yapmamanıxı tavsiye ederim. Dişli çoğunlukla tek yöne de çalışsa modeline göre ciddi sorunlar çıkarabikiyor.
Kullanıcı avatarı
corto

Mesaj asymptote » 08 Kas 2012, 21:30

Aynı kalite ve işçilikle üretilmiş iki mekanizmadan kurmalı olan bence daha uzun ömürlüdür, çünkü daha az parçadan oluşur ve daha az komplikedir. George Daniels röportajından bir alıntı:

You have changed the escapement. If you were to change another thing in watchmaking, what would you change to make an even better watch?

The only department that needs to be improved now is the self-winding mechanism. The automatic winding. It needs more attention, more development, more invention.

Elbette burada kullanıcı da önemli, kurmalı saat için saat kültürü ve deneyiminin gerekli olduğunu düşünüyorum ve mesela kendimi bunun için hazır görmüyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 08 Kas 2012, 21:47

Saat kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, düşürmeyin :lol:
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj insatiable » 09 Kas 2012, 03:33

Drk yazdı:Saatin geri kalmasını nasıl sağlayabilirim? Tepe yukarıda ve aşağıda pozisyonlarından daha fazla geri kalmasını istiyorum.

Benim için de tam tersi lazım. saatim (-) olarak sapıyor. (+)'ya çevirmek ya da en azından (-)'ye olan sapma miktarını bir miktar (+)'lamak suretiyle tolere etmek mümkün müdür ?
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj asymptote » 09 Kas 2012, 03:50

Mümkündür, davinci gibi saati tepesinin üzerine düşür.. :) ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Oracle » 13 Haz 2014, 17:34

Başlık tarihi eski ama konu hiç de eskimiyor, hele de benim gibi saat konusuna yeni başlıyorsanız...

Ben de hem üstadların bu konuya ekleyeceği yeni bir şey varsa başlığı gündeme getirme adına hem de katkıda bulunmak için video eklemek isterim (hodinkee ve IWC çalışmasıdır, umarım reklama girmiyordur...).

''The Man’s Guide to Buying a Watch: How do you maintain a Watch?''
''All I am is what I'm going after.''
Kullanıcı avatarı
Oracle

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, ringrang ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners