TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj asymptote » 25 Eki 2012, 23:57

Thevenin yazdı:Francois-Paul Journe'un George Daniels'e 2010'da hediye ettigi saat GBP15,000 - 25,000 tahmini deger ile muzayedeye cikacak.

Bakalım kaçla kapatacak.. FP Journe de sanırım yaşayan en büyük ustalardan. Böyle anlamlı bir hediye vermesi de takdire şayan. Saatteki işçilik bu arada Pateküstü.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj watchhunt06 » 26 Eki 2012, 02:22

Merhaba.
Bende bi parça görsellik olarak katılmak istiyorum bu konuya modern saate ilgim olsada vintage saat lerden daha çok hoşlanıyorum onlar bana daha esrarengiz geliyorlar ve aynı zamanda ulaşılması zor bu yüzden bana daha fazla heyecan veriyorlar..
Bir coaxial saate yada modern pahalı complike saatlere ulaşılabiliyor ama aşağıdaki örnek için hiç şans yok ancak bir müzeye yurt dışına giderseniz bi cam arkasından bakabilirsiniz !.
Çalışma sistemi standart olmayan bir vintage saatin çıkardığı mekanik ses sanki onu imal eden ustanın bizimle sohbet etmesi gibi...
Ben spring detent escapement chronometer - hemmung mekanizma nın çalışmasından çok etkilenirdim bu konuda bişeler paylaşmak isterken tesadüf bu alttaki saatin resimlerini ve bilgileri gördüm 1700 lü yıllarda büyük usta Abraham louis breguet yine o devrin büyük ustalarından john Arnold u ziyarete gittiğinde bu saati beraber imal ettiklerini okudum .....
Saat şu anda ingilterede saat müzesinde ve bence George daniels in yarattığı coaxial chronemeter escapement in görselliğinde bin kere daha estetik daha güzel 220 sene daha önce üretilmesine rağmen ve de bir farkıda bu makine aynı zamanda TOURBILLION .....
Toprakları bol olsun.....
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Read more: posting.php?mode=reply&f=49&t=1658#preview#ixzz2AM5TqUcW
En son watchhunt06 tarafından 26 Eki 2012, 14:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj asymptote » 26 Eki 2012, 11:50

Eşapman sistemleri isimli bir konu açıp orada bunları paylaşmak lazım esasında :geek: Burada biraz konu dışına çıkılmış fakat yine de paylaşım için teşekkürler watchhunt06 :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj aokyy » 26 Eki 2012, 13:28

Çok enteresan bir eşapman sistemi. Paylaşım için teşekkürler. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Thevenin » 07 Kas 2012, 23:08

Saat 44,450 GBP - bugun 71K USD - degerinde alici bulmus.

Thevenin yazdı:Francois-Paul Journe'un George Daniels'e 2010'da hediye ettigi saat GBP15,000 - 25,000 tahmini deger ile muzayedeye cikacak.

Resim

Saat " FP to George Daniels / my Mentor 2010 " imzali.

Resim

Resim

Resim

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 07 Kas 2012, 23:26

Ucuza gitmiş, tüh kaçırdık :) George Daniels'in diğer saatleri kaça gitmiş Thevenin? Equation of time komplikasyonlu bir cep saati de satıştaydı yanılmıyorsam..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Thevenin » 08 Kas 2012, 00:13

Cok sayida ibretten bir tanesi 1,329,250 GBP degerinde alici bulan Space Traveller's Watch c.1982.

Resim
Resim

Birebir ayni saat 17 Kasim 1988'de Geneva'da satilmis, hatta ayni muzayede kurulusu tarafindan, deger 220,000 CHF :D

Asil suraya kosun: Rolex 16220 DateJust Cal. 3135 w/co-axial escapement, c.1989 :D

Resim

Hikaye bu ya, Daniels, 1984'te Rolex'e co-axial escapement tasarimini sunmak uzere Geneva'ya gelir. 17 dakika bekletilir. Teknisyenler ile bir toplantidan sonra ayrilir. Daniels sonradan bu tanisma ve gorusme sirasinda son derece kustahca karsilandigini yazar.

Daniels'in Rolex ziyareti hakkinda ayrintili bilgiye ulasmak isteyenler, All in Good Time / George Daniels biyografisinin 91 ve 92. sayfalarina bakabilirler. :D

Gunumuze donersek, Daniels'in saati 1996'da Cal. 3135 uzerine modifiye ettigi dusunuluyor. Saat 21,250 GBP degerinde satilmis.

Daniels'in modifiye ettigi diger saatler arasinda Patek Philippe, Zenith, Omega, Urban Jurgensen ve Daniels bulunuyor. Hatta bir de 1994'te ETA ile anlastiginda uretilen ilk co-axial modifiyeli ETA mekanizmali saatlerden kendisinin test amacli kullandigi Hamilton :D Soz konusu imzasiz Hamilton 8,750 GBP, Urban Jurgensen ise 61,250 GBP degerinde alici bulabilmis.

ResimResim
Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 08 Kas 2012, 00:38

Teşekkürler Thevenin, son derece tavşan bilgiler bunlar.. :champ: Daniels'in kendisi ile 2009 yılında yapılan bir röportajda Patek ve Rolex'e serzenişte bulunduğunu okumuştum ben de. Gerçekten ustaya saygısızlık etmişler. Bu röportajda Patek ve Rolex'in bilgisi olmadan bu markaların bazı saatlerinin eşapman sistemlerini değiştirerek replikalarını kendisinin ürettiğini de söylüyordu. Usta tek başına onlarca sene uğraşmış co-axial sistemi kabul ettirmek için, ama adamı dinleyen olmamış. Boşuna dememiş şair:

Dahiler çağının ilerisindedir
yaşamları sancıdır
ölümleri ise doğum..
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners