TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kayış / Bilezik Danışma ve Bilgi Konusu

Saat Kayışları Hakkında Konuların Bulunduğu Bölüm

Re: Kayış ve Bilezik Danışma Konusu

Mesaj asymptote » 29 Eki 2012, 01:52

Adaşım çok güzel olmuş, eline sağlık. :champ: Dikişler üzerinde biraz daha çalışmanı öneririm. :thumbup: Malzeme gideri nedir bilmiyorum, onun üzerine işçilik için harcadığın mesaiye göre bir fiyat ekleyerek son fiyatı belirleyebilirsin, ancak kayışların kalite kontrolünü de yapmak lazım tabi piyasaya sürmeden.. ;) :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vmetin » 29 Eki 2012, 08:51

26 mm hangi saatlere oluyor, Panerai harici.

Bu arada tanıtımını yapmak için ünlülere ürün vermelisin ki onlarda ortalıkta senin ürününle boy göstersinler. Şimdi ben de bu sitede Panerai sahibi olarak tanınanlardan biriyim. Anladım sen onu(24mm) :lol:

Fiyatı çok pahalı yapma henüz tanınmıyorsun, paneristi forumuna koyalım bence 50-60$ olarak. Yoksa senin el emegin senin Yada bizim gözümüzde çok daha değerli.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj mlm » 29 Eki 2012, 10:26

Belli bir hedef kitlem yok :) Ama kayış Panerai kayışı olarak yapıldı.
Neden 26 mm.? :
1. Bendeki hommage MM'nin kayışı örnek alınarak yapıldı. Diğer ölçülerde de rahatlıkla yapabilirim.
2. Forumda Pam sahipleri zaten belli birkaç kişi, onlara direk olarak size kayış yaptım, hadi alın der gibi olmasın diye.. :)
Volkan abi yaparım sana 24 mm bir kayış, senin canın sağolsun :D
Paneristi'ye koyabiliriz, haklısın..

Asymptote dikişler öncekine göre çok daha muntazam oldu ama dediğin gibi üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor :thumbup: Teşekkürler adaşım..

Herojd beğenmene sevindim dostum :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj drk » 29 Eki 2012, 10:51

Cengiz abi, öncelikle seni bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum :champ: Müsaadenle birkaç eleştirim olacaktı ;)
Dikişlere ek olarak deri seçimi de çok önemli. Tabi kayışları görmediğim için bilemiyorum ancak genel olarak yazmak gerekirse biraz daha kalın olabilir. Mesela arkada kestiğin yerleri kesmeden deriyi direk ikiye katlayarak da dikebilirsin. 1 yerine 2 tane artan kısmı tutucu kullanabilirsin. İlki sabit olmak kaydıyla. Birde kısa tarafın daha uzun olmasını ben olsam tercih ederdim. Sebebi de kayışın tam bileğin alt kısmında S şeklinde kıvrım ve kalınlık yaparak rahatsızlık vermemesi için.

Saati göstermeden( ;)) bilekte fotoğraf eklersen daha güzel olur :thumbup: Tekrardan tebrikler ve devamını diliyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mlm » 29 Eki 2012, 12:46

Dorukcum eleştiriler ve öneriler için çok teşekkürler :)

Kayış manda derisi kaliteli bir pantolon kemeri(kayış yapmak maksadıyla yeni aldım) bozularak yapıldı, fotoğraflardan pek belli olmuyor olabilir ama kalınlığı gayet muntazam ve kesinlikle ikiye katlanıp dikilecek incelikte değil :) Dolayısıyla kalınlığı sabit köprü yapılmasına da olanak sağlamıyor ama bir deneyeceğim. Öte yandan tek hareketli köprü kayışı sorunsuz taşıyabiliyor ve diğer sabit köprüyü aratmıyor.

Dikiş konusunu daha iyice oturtamadım, ama daha güzele doğru gidiyor :) Fabrikasyon gibi hiçbir zaman olmaz ama daha güzel olacağını umuyorum zamanla..

Bu arada kayışı iki günde bitirdiğimi söyledim ama yapımına komple iki günümü vakfetmedim, toplamda 8 saatte falan tamamlandı diyebilirim..

Uygun olmayan varsa kaldırabilirsiniz, bilekte birkaç fotoğraf(saati göstermeden :)) :

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Frax » 29 Eki 2012, 12:58

Bence gayet iyi olmuş, bu fotoğraflarda ince görünmüyor zaten belli oluyor :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Emre » 29 Eki 2012, 13:05

mlm, eline sağlık :) Doruk'un söylediği katlamayı mutlaka yapmalısın. Bunun için deriyi traşlama veya yarma işleminden geçirmek gerekiyor. Böylece kemer derisi incelir ve ikiye katlanabilecek duruma gelir. Dikiş konusunda ise mutlaka elde dikiş aletleri edinmelisin.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj drk » 29 Eki 2012, 13:11

Hakkaten kalınmış ama bu tek parça deri biraz fazla kalın gibi geldi bana, iki ince deriyi katlamak daha iyi olur gibi sanki :) Bu bilek için ölçüler de gayet uygun. Kemer derisi olduğu için sertliği ne ayarda bilmiyorum ama rahatsa sorun yok tabi :thumbup:

Bilmiyorum belki de zaten öyle yapıyorsundur ama dikiş yerleri için çatal benzeri bir aletle önceden delik yerleri ayarlanabilir ;) El emeği her zaman daha kıymetli :)

Bir önerim daha var, süet görünümü için normal deri üzerini çok ince zımparayla ve deriye fazla zarar vermeden zımparalamak daha hoş durabilir belki, denemek gerek :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Kayışları - Watch Straps

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners