TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex GMT Master II 116710 LN

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex GMT Master II 116710 LN

Mesaj Frax » 18 Şub 2010, 18:46

Rolex falan almayın artık yasaklayın forumda Rolexi :)
clk bey ilk soruma cevap alabilir miyim acaba? Ciddi bir soru gerçekten.
En son Frax tarafından 18 Şub 2010, 18:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 18 Şub 2010, 18:47

:) Degil mi? en iyi cözüm aslinda :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 18 Şub 2010, 18:54

Bu gidişle alacağız sanırım, zaten Nicky'nin baskılarından zor sıyrılıyorum :) Bu arada yakın zamanda forumumuza 7-8 tane daha Rolex geliyor ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 18 Şub 2010, 18:56

Okumuyorsun Frax!!!!! :) Bir üstteki mesajimi editlemistim sana cevap vermek icin. Okuduktan sonra yorumunu bekliyorum.

@Bond

Yasasin, yalnizliktan kurtuluyorum :) Benimde bildigim birisi var. Onda da ciddi sayida Rolex var Ankaradan. Bakalim belki ileride davet ederim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 18 Şub 2010, 19:00

Ben tam tersini düşünüyorum.Farklı biçimde farklı markalardan çok model olması daha hoş olurdu benim fikrime göre.
Mesela senin saatlerini düşünürsek her bir Rolex yerine IWC, Zenith, Omega gibi farklı markalara yönelmeni daha anlamlı bulurdum.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 18 Şub 2010, 19:02

Razz var Minus2Point4 var, Double O Se7en'da ekleniyor, Tres Litros'uda davet ettik, oda geldi yanlız değilsin zaten. Yakında konular açılır. :)

Başka markalardan da çok varda daha foruma davet etmedik, biliyorsun halen forum yapısı geliştirme çalışmalarımız sürüyor.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 18 Şub 2010, 20:33

@frax

Rolex sahibi olmanın kendince pekçok ayrıcalıklı durumu var aslında.. Birkaç tane sıralarsak;

1) Marka bilinirliliği.. Sonuçta Rolex oldukça muhafazakar ve modellerini minör değişikliklerle yarım asır kadar uzun bir süre üretebilen ve bu sayede ürünlerinin hem bilinirliliğini hem de değerini koruyabilen bir marka.. Saate meraklı ancak detaylar konusunda başlangıç seviyesinde olan biri bile bir saatin Rolex olduğunu, hatta modelinin ne olduğunu rahatlıkla anlayabilir..

2) Prestij.. Bu kadar tanınan, bilinen bir marka elbet uyguladığı fiyat politikasıyla da insanların akıllarında yer eder.. Sonuçta "exclusive" yani sıradan olmayan bir zümre için üretilen bu saatlerin fiyatlarıyla da kullanıcılarının prestijlerini ( hatta direkt alım güçlerini ) presente edebilmek gibi dolaylı bir özelliği de var..

3) Kalite.. Kesinlikle son derece sağlam ve kaliteli saatler.. Dikkatsiz/özensiz kullanıcılar sonucu oluşabilecek yıpranma paylarını makul düzeyde tutabilen uzun ömrülü ve teknolojisi yüksek, işçiliği kaliteli ürünler.. Modellerde devam ettirilen geleneksellik mekanik ve materyal konusunda tamamen farklı.. Sürekli bir Ar-Ge çalışması var ve tek gaye ürünü daha mükemmel hale getirebilmek..

Servis ihtiyacında karşınızda bulduğunuz muhatabın gayet bilgili, işinin ehli ve saygılı olması da ayrı bir avantaj tabii ki..

4) Esneklik.. Fazla frapan ( taşlı, tamamı altın vb. ) modeller tercih edilmediği sürece hemen hemen her tür kıyafet ve tarza uygun saatler.. ( Bir Submariner'ı sörf yaparken de takabilirsin, Nobel ödül törenine giderken de ;) ) Erkekler özelinde konuşursak, kadınlara nazaran fazla da bir seçeneği olmayan bizler için ( pırlanta set, inci kolye veya Trabzon bileziği takma olasılığının zayıflığı diyelim :) ) mükemmel birer aksesuvar Rolex'ler..

5) İkinci el değeri.. İkinci el değeri açısından hem fiyatın +/- toleransının çok düşük olması hem de saatin bulunduğu bölgeye göre fiyat veya talep dengelerinin sabite yakın seyretmesi açısından belki de en başarılı saat markası.. İkinci el bir Rolex'i KapalıÇarşı'da bir esnaftan bile alsan aynı yere yaklaşık 15-20% zararla tekrar nakit para karşılığı satabilir veya farklı bir model ile takas edebilirsin.. Bunu Rolex kadar başarılı bir şekilde yapabileceğin başka bir saat markası sanıyorum ki yoktur..

Sonuçta bu yazdıklarım benim aklıma ilk gelen birkaç başlık.. Ben dahil kimse için tamamı geçerli olamaz elbet ama halinden gayet memnun milyonlarca kullanıcının da bir bildiği vardır diye düşünmekte fayda var derim ;)
En son razz tarafından 18 Şub 2010, 22:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 18 Şub 2010, 20:57

Daha iyi açıklanabilirmi bilmiyorum, teşekkür ederim Razz.

Sanırım fraxın değinmek istediği nokta farklı marka ve türlerde saat alarak daha çeşitli ürünler kullanabilmek prensibine dayalı ama bu tamamen tercih meselesi elbette. Beğenilen bir modelin farklı 2 bezel rengine sahip olmak kimine mantıksız gelirken kimisi içinse özel bir durum olabiliyor. Gene otomobilden örnek verirsek 2 ayrı renkte aynı marka/modele sahip olmanın yaratacağı durum gibi. :)

Clk'nin farklı markalardan oluşan kolleksiyonu içinde Rolex'e bağlılığı daha farklı ve seri şekilde yada vintage özel saatlerine sahip olmak istediğini biliyorum. Bu açıdan kolleksiyoner mantığı ile yaklaşıldığı zaman elindeki modellerin aynı renklerinin önceki jenerasyonlarını dahi kolleksiyonuna katması garip bir durum olmayacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 298 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners