TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Oyster Perpetual Milgauss Teknoloji ve Tan覺t覺m

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Oyster Perpetual Milgauss Teknoloji

Mesaj mustafasuren » 24 Ara 2009, 00:22

癟ok orjinal 癟ok ho etkileyici ve dahice
bir saat hi癟bir zaman doru da olmaz, yanl覺 da.
yak覺n ya da uzak olur.
Kullan覺c覺 avatar覺
mustafasuren

Ya: 49
Kay覺t: 14 Kas 2009, 00:54

Mesaj Clk » 05 ub 2010, 21:17

Gecenlerde acilan Daytona tarihi ve incelemesi basligi altinda gelen talepler nedeni ile Milgauss incelemesini dogru baslik olan Rolex Oyster Perpetual Milgauss Teknoloji altinda paylasmayi uygun g繹rd羹m. (Bond istersen bu g羹zel konuyu saat incelemelerine tasiyabilirsin)

Milgauss serisini bilenler 3 farkli modelden olustugunu animsayacaktir. Bunlar 116400 siyah ve beyaz kadran/beyaz safir cam ve 116400GV siyah kadran/yesil safir cam. Bu saatlerin t羹m teknik 繹zellikleri ayni, tek fark optikte. Siyah kadranli Milgauss indexleri beyaz kullanirken, index dis kisminda dakika ibareleri mevcut degil. Beyaz kadranli Milgauss portakal rengi index kullaniyor ve ayni GV'deki gibi dakika ibareli. GV'de ise yesil cama ek olarak beyaz indexler ile birlikte portakal rengi indexlerde 3,6 ve 9 pozisyonunda ki yerini almis. (Resim koymadim c羹nk羹 hem yukarida ve hem de diger konularda benim saatin yeterince resmi var)

Eger gercekten saatin sunmus oldugu manyetik alan avantajini kullanmaya niyetiniz veya ortaminiz yok ise bu saat icin yazilabilecek yorumlar ciddi sekilde azaliyor. S繹yleki saat 40 mm ve diger 40 mm saatler gibi kolda inanilmaz g羹zel ve konforlu. Kadran her Rolex modelinde oldugu gibi inanilmaz y羹ksek kalite ve temiz islenmis. Okumasi cok kolay. Yildirim seklinde ki saniye kolunu seyrtemek b羹y羹k bir zevk ama eminim ki bunu delilik olarak karsilayacak arkadaslarimizda vardir. Buna da saygi duymamak m羹mk羹n degil.

zellikle yeni Rolex modellerinde g繹rd羹g羹m羹z orta baklalari parlatilmis bilezik saate inanilmaz yakisiyor ve yeni kilit sistemi kullanim acisindan kolay ve herhangi bir zorlama ile acilmasi neredeyse imkansiz. Ben yinede eski tarz kilit sistemini g羹venlik acisindan daha uygun buluyorum ancak Rolex bunuda d羹s羹nm羹s :) Agir birsey kaldiracaginiz vakit yada bilek hareketleri yapmak durumunda oldugunuz durumlarda kilit sistemi kayisin yarim bakla b羹y羹tmeye yada k羹c羹ltmeye olanak sagliyor. Bu cok iyi c羹nk羹 her sartta saati kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Bazen kolumuz siser ya, 繹zellikle bu durumda gercekten yararli.

Yesil cam olayin sov kismi. Ama 繹zellikle g羹nes altinda gercektende cok hos duruyor. Kadran rengini biraz degistirse de bence bu sekilde cok daha albenili. Polemik tarih g繹stergesi demis ama inan bana kardes bu saatte tarih g繹stergesi olmazdi. Hatta saatin b羹t羹n g羹zelligini alir g繹t羹r羹r.

Milgauss hicbir zaman bir Datejust yada Day-Date gibi satabilecek bir model degil. Aslinda baz olarak datejust gibi hem klasik hem spor cizgiler tasiyor ama bence gercek Rolex severlere hitap eden bir saat degil. Benim bu saati alma nedenim Submariner yada Datejust gibi her Rolex severin kolunda olmamasi ve gelecekte Vintage 繹zelligine sahip olacak olmasidir.

Saatin arka kapaginda diger Rolex modellerinde rastlayamayacaginiz sekilde Rolex Oyster Milgauss islemesi yer aliyor. Normal kullanici icin 繹nemsiz ama dedigim gibi diger Rolex modelleri b繹yle bir islemeye sahip degil.

Kisacasi, hem sort mayo ile hemde takim elbise ile takilabilecek, kolda y羹ksek konfor ile tasiyabileceginiz, klasik Rolex kalitesinde bir saat. farkli olmak isteyen Rolex severler icin birebir.

Belirtmek lazim, bu saat piyasaya ilk ciktigi zaman liste fiyati 5050 Euro iken 8000 Eurolara alici buldu.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj polemik » 05 ub 2010, 22:30

ok teekk羹r ederim. :)
Kullan覺c覺 avatar覺
polemik

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:22

Mesaj Clk » 05 ub 2010, 22:32

Begendin mi? Diger b羹t羹n saatler icin atip tutacak cok sey varda, Bond buraya bu bilgileri yazdiktan sonra bana yazacak pek birsey kalmadi :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj polemik » 06 ub 2010, 00:35

ok beendim, tekrar teekk羹r ederim.

Saatin iyi y繹nlerini ben de az 癟ok biliyormuum. Varsa k繹t羹 y繹nlerinden de bahsedersen incelemenin 癟ok daha yararl覺 olaca覺 kanaatindeyim.

Saate gelirsek: Parlat覺lm覺 orta baklalara ben de bay覺ld覺m a癟覺k癟as覺. Eski Sub'lara bak覺nca fark 癟ok daha net ekilde 癟覺k覺yor ortaya. Yeni GMT Master 2'de de ayn覺 ekilde kullan覺lan parlat覺lm覺 bakla ger癟ekten 癟ok iyi d羹羹n羹lm羹.

Aabey, eski ve yeni kilit sistemlerini ayr覺nt覺l覺 ekilde ve resimlerle destekleyerek anlat覺r m覺s覺n? (Hi癟 acelesi yok tabi ki, uygun olduun herhangi bir zamanda yazarsan 癟ok sevinirim.)
Kullan覺c覺 avatar覺
polemik

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:22

Mesaj Clk » 06 ub 2010, 00:38

Yarin g羹nd羹z g繹z羹yle fotolari ile birlikte 3 hatta 4 farkli kilit sistemini y羹klemeye calisirim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Frax » 06 ub 2010, 01:00

Rolex hayran覺 biri deilim ancak ben de yeil cam rengini ve imek eklindeki saniye ibresini 癟ok beeniyorum :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Clk » 06 ub 2010, 01:06

Frax, keske herkes senin gibi yaklasabilse olaylara. Kimse bir markanin sempatizani yada benim gibi delisi olmak zorunda degil. Ama dogru ve g羹zel yapilan isleride alkislamasak bile taktir etmemiz gerekir. Simdi diyeceksin ki, bu adam neden b繹yle birsey yazdi... Burada bir forum 羹yesi vardi Rolex ile flip flop mudur flip flak midir nedir b繹yle bir markayi es deger tutmustu. Birde bunu savunmustu. Aklindan mi s羹phe edersin b繹yle bir sahsin yoksa algilama kapasitesinden mi :) Umarim aciklama yeterli olmustur :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

ncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Merdo, sphinx ve 287 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners