Gecenlerde acilan Daytona tarihi ve incelemesi basligi altinda gelen talepler nedeni ile Milgauss incelemesini dogru baslik olan Rolex Oyster Perpetual Milgauss Teknoloji altinda paylasmayi uygun g繹rd羹m. (Bond istersen bu g羹zel konuyu saat incelemelerine tasiyabilirsin)
Milgauss serisini bilenler 3 farkli modelden olustugunu animsayacaktir. Bunlar 116400 siyah ve beyaz kadran/beyaz safir cam ve 116400GV siyah kadran/yesil safir cam. Bu saatlerin t羹m teknik 繹zellikleri ayni, tek fark optikte. Siyah kadranli Milgauss indexleri beyaz kullanirken, index dis kisminda dakika ibareleri mevcut degil. Beyaz kadranli Milgauss portakal rengi index kullaniyor ve ayni GV'deki gibi dakika ibareli. GV'de ise yesil cama ek olarak beyaz indexler ile birlikte portakal rengi indexlerde 3,6 ve 9 pozisyonunda ki yerini almis. (Resim koymadim c羹nk羹 hem yukarida ve hem de diger konularda benim saatin yeterince resmi var)
Eger gercekten saatin sunmus oldugu manyetik alan avantajini kullanmaya niyetiniz veya ortaminiz yok ise bu saat icin yazilabilecek yorumlar ciddi sekilde azaliyor. S繹yleki saat 40 mm ve diger 40 mm saatler gibi kolda inanilmaz g羹zel ve konforlu. Kadran her Rolex modelinde oldugu gibi inanilmaz y羹ksek kalite ve temiz islenmis. Okumasi cok kolay. Yildirim seklinde ki saniye kolunu seyrtemek b羹y羹k bir zevk ama eminim ki bunu delilik olarak karsilayacak arkadaslarimizda vardir. Buna da saygi duymamak m羹mk羹n degil.
zellikle yeni Rolex modellerinde g繹rd羹g羹m羹z orta baklalari parlatilmis bilezik saate inanilmaz yakisiyor ve yeni kilit sistemi kullanim acisindan kolay ve herhangi bir zorlama ile acilmasi neredeyse imkansiz. Ben yinede eski tarz kilit sistemini g羹venlik acisindan daha uygun buluyorum ancak Rolex bunuda d羹s羹nm羹s

Agir birsey kaldiracaginiz vakit yada bilek hareketleri yapmak durumunda oldugunuz durumlarda kilit sistemi kayisin yarim bakla b羹y羹tmeye yada k羹c羹ltmeye olanak sagliyor. Bu cok iyi c羹nk羹 her sartta saati kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Bazen kolumuz siser ya, 繹zellikle bu durumda gercekten yararli.
Yesil cam olayin sov kismi. Ama 繹zellikle g羹nes altinda gercektende cok hos duruyor. Kadran rengini biraz degistirse de bence bu sekilde cok daha albenili. Polemik tarih g繹stergesi demis ama inan bana kardes bu saatte tarih g繹stergesi olmazdi. Hatta saatin b羹t羹n g羹zelligini alir g繹t羹r羹r.
Milgauss hicbir zaman bir Datejust yada Day-Date gibi satabilecek bir model degil. Aslinda baz olarak datejust gibi hem klasik hem spor cizgiler tasiyor ama bence gercek Rolex severlere hitap eden bir saat degil. Benim bu saati alma nedenim Submariner yada Datejust gibi her Rolex severin kolunda olmamasi ve gelecekte Vintage 繹zelligine sahip olacak olmasidir.
Saatin arka kapaginda diger Rolex modellerinde rastlayamayacaginiz sekilde Rolex Oyster Milgauss islemesi yer aliyor. Normal kullanici icin 繹nemsiz ama dedigim gibi diger Rolex modelleri b繹yle bir islemeye sahip degil.
Kisacasi, hem sort mayo ile hemde takim elbise ile takilabilecek, kolda y羹ksek konfor ile tasiyabileceginiz, klasik Rolex kalitesinde bir saat. farkli olmak isteyen Rolex severler icin birebir.
Belirtmek lazim, bu saat piyasaya ilk ciktigi zaman liste fiyati 5050 Euro iken 8000 Eurolara alici buldu.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...