TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Revue Thommen Wallstreet Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Revue Thommen Wallstreet Bilgi ve Yorum

Mesaj mertk » 03 Şub 2010, 15:34

Arkadaşlar otomatik bir saat almayı düsünüyordum ve Revue Thommen wallstreet modelini aldım ancak saatın arkasındakı kabartmada bir sorun çıktı.SAatin bir tarafında biraz daha yükseklik var ve bu yüzden saatın arkasındakı kabartma marka yazısı kolumu çiziyordu.Bu yüzden saati geri verdim şimdi o modelden başka bir tane daha getirecekler ve ona da bakıcam.Saati çok beğendim ancak Revue Thommen çoğu saatinde kendi ürettiği otomatik mekanizma olan GT serisni kullanmış ancak wallstreet modelinde ve bi kaç modelde daha ETA 2824-2 mekanizmasını kullanmış.ETA nın çoğu isviçre saatinde kullanıldığını bılıyorum ama bu saatte GT mekanizmasının kullanılmaması bu saatin klasikliğini biraz düşürebilieceğini düşündüm.Saatin fiyatı 1800 ytl civarıydı indirimlerle 1350 ytl ye aldım.Açıkcası bu fiyata hem marka olarak hemde saat olarak kaliteli bir saat aldığımı düşünüyorum.Ancak yukarıda bahsettiklerimden dolayı biraz kararsız kalmış durumdayım ve saati geri verebilme ihtimalım var.Bütçem 3000 ytl civarında.Çelik kordonlu bir saat istiyorum.Önerebileceğiniz otomatik saatleri merakla bekliyorum.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Re: Revue Thommen wallstreet

Mesaj Clk » 03 Şub 2010, 17:20

Eta konusunda icin rahat olsun. GT serisi her ne kadar in house makine olsada özellikleri ETA 2824-2 nin gerisinde. Söyle ki, Eta 2824-2 28.800 A/h salinima sahipken GT mekanizmalar 19.800 A/h yada kurmali olan modeller 18.000 A/h arasinda. Buda demektir ki saniyede ki salinim 8 yerine 5,5 yada 5. Bu senin saniyenin akisini izlerken 28.800 lük bir makineden alacagin hazzi alamamana neden olacaktir. Cünkü her saniye atisinda tikladigini hissedeceksin.

Ikinci neden tolerans yani makinenin hassasiyeti fabrika verisi olarak GT 10 saniye veriyor ki bu ETA 2824-2 icin 7 saniye.

Bunun disinda bakim ve onarim olarak ETA bugün bir cok saat ustasinin garanti kapsami disina ciktiktan sonra servis verebilecegi ve yedek parca saglayabilecegi bir sistem. GT makinada ise tamamen Thommen firmasina baglisin.

3000 TL klasman olarak bir cok saate denk geliyor. Celik kordon disinda aradigin baska özellikler var mi? Spor/Chrono/Klasik v.s.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 03 Şub 2010, 17:37

ETA 2824-2 senelerce bakım gerektirmeyen evladiyelik bir mekanizmadır, hakkında hep övgü dolu yazılar çıkmıştır.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Frax » 03 Şub 2010, 17:51

Saati geri verebilme ihtimalinden kasıt aldığın yere parasını tamamen geri alarak mı yoksa karşılığında bir saat alarak mı?
Bir de Revue Thommen i Kuz Optik&Saat'ten mi aldın?
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj mertk » 03 Şub 2010, 18:12

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.Klasik saatleri düşünüyorum,çelik kordon ve kadran renginin beyaz olmasını istiyorum.Dediğim gibi max 3000ytl bütçem var.Evet frax1 kuz optikten aldım,eğer arkası dediğim gibi yine kolumu çiziyorsa parayı alma ihtimalim var saat yarın kuz optiğe gelecek herlde bidaha gidip bu yeni getirdikleri saate de bakıcam.Belirtiğim kriterlerde önerilerinizi bekliyroum,birde reveu thommen wallstreet modeli hakkında siz ne düşünüyorsunuz sizce bu fiyata(1350ytl) almalımıyım yoksa bütçem doğrultusunda sizin örnek vereceğiniz saatlere mi yönelmeliyim?Fikirlerinizi bekliyorum
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mertk » 03 Şub 2010, 18:21

Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Frax » 03 Şub 2010, 19:06

Bir sorun olsa bile yerine bir şey vermeyi teklif edeceklerini düşünüyorum, doğrudan parayı geri vermezler.Eğer sorun çıkarsa da TagHeuer - Tissot - RaymondWeil gibi markaları satıyorlar onların arasında bir alternatif bulunabilir sanırım.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj bizantolog » 03 Şub 2010, 19:25

Ellerinde üst düzey saatler yok galiba. Tag Heuer'i tıklayınca mağaza resimleri çıkıyor.

Bence Revue yerine acele etmeyip biraz daha araştırmalı. Bu saati (makinesi hariç) pek sevmedim.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: şimendifer ve 159 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners