TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Williams F1 Team Day Date 2008 Kutu Açılışı

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris Williams F1 Team Day Date 2008 Kutu Açılışı

Mesaj Remre » 09 Eyl 2012, 15:03

Kutu açılışını gizemli hale getirmek "bilin bakalım hangi marka, modeli bilene çekiliş yok kura yok en güzelinden 0 km bir AP hediye" gibi göz kamaştırıcı bir açılış yapmak isterdim ama gelin görün ki önceden danışarak aldığım için saçma olurdu. Neyse bir sonraki açılışa inşallah. :D :D Konusu burda bu arada. :arrow: viewtopic.php?f=62&t=9781#axzz25xtrGxsw
Şöyle bir baktım daha 100 mesaj atmadan bir Oris aldırmış bu forum bana, Allah korusun 5000. mesajda falan o Amerikan filmlerinde olduğu gibi evdeki televizyonu satıp saat almaya gidebilirim. Sorumlusu sensin TSF. :D :D
Güldük eğlendik sıra geldi ustalara saygı kuşağına. Öncelikle bu saati almamda büyük emeği geçen herojd11'e çok teşekkürler. Onun dışında tüm TSF üyelerine bana gaz verdikleri içina ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.
Bu benim ilk high end saatim eğer öyle sayılırsa tabi. Bundan önce Seiko 5 almıştım, dedemin Seiko 5'i vardı ve yine diğer dededen bir Arlon kalmıştı kurmalı. Bu saat nişan hediyesi olarak sevdiceğim tarafından alındı. O yüzden anlamı da ayrı. Kendi durumumuda bildirdikten sonra geçelim fotolara.
Basit bir dış kutu.

Resim

Bu kutunun içinde bir adet kitapcığımız ve saatin esas kutusu var. İç kutu orjinal F1 araçlarının lastiklerinden, yani onlarda kullanılan malzemeden üretilmiş şık bir kutu.

Resim

Veee kutunun içindeki cevher.

Resim

Resim

Öncelikle camımız safir ve atirefle kaplı. Kadranda siyah ve gümüş renkleri kullanılmış. Gümüş renginin parlaklığını çok sevdim. Saatin resimleri daha ucuz duruyor ama bu canlılık yansıtılamadığı için bence. Kadranda güzel bir derinlik var daha güzel çekimler yaparak bunu gösterebilmek isterdim ama imkanlar dahilinde değil ne yazık ki. Saat ve dakika kollarının kalınlığı benim hoşuma gitti. Gün tarih gösterge biçimi orjinal, kadranda en çok 6, 9, ve 12'nin etraflarında çevreleyen mavi çizginin kattığı havayı sevdim diyebilirim. Genel görünüşe bir eleştiri getirmek gerekirse crown kasadan biraz çıkık gözüküyor. Bu beni kolumda denediğimde hiç rahatsız etmemişti ama yakın çekim fotoda gözüme battı.
İşte o crown ve saatimizin yandan görünüşü, klasik Oris yazısı:

Resim

Resim

Kasa tipini en iyi anlatan foto bu. Bu arada kasada F1 araçlarında kullanılan titanyumun aynısından kullanıldığını söylemiş Philipp KASER who is the vice president of Oris ama sitede çok parçalı paslanmaz çelik kasa gibi bir şey yazıyor :? Aşşağıya doğru daralarak giden kasa yapısı benim çok hoşuma gitti. Bu saatin kolda çok güzel gözükmesini sağlıyor. En önemli fonksiyonuysa kayışın kasaya mükemmel oturmasını sağlıyor. Onuda şurdan görüyoruz:

Resim

Bu vesileyle koldaki ilk fotoyuda vermiş olduk. Bu fotodan kayışıda yakından görmüş olduk. Kaser abimiz yine sözü alıyor ve saatin kayışlarının F1 lastiklerinden esinlenerek yapıldığını söylüyor "Lastik izi formunda özel tasarım". Saatin farklı kalınlıktaki bileklere rahatça oturması için esnek olarak tasarlanmış kayış tutucular amacına ulaşmış diyebilirim. Aynı kasa yapısına sahip farklı kayışlı denediğim bir model bileğimde küçük durmuştu. Kayış tutucular kasanın devamıymış gibi gözükerek bunu engelliyor. Kayış tutucular bilek küçüldüğünde kayışla birlikte katlanıyor ve daha küçük bir bileğide rahatlıkla sarıyor. Kız kardeşim denedi ordan biliyorum :)
Buda klasik kilit mekanizmamız ve kauçuk kayışımız.

Resim

Gelelim mekanizmamıza. Oris bu modelde Eta 2836-2 mekanizma kullanmış. Oris bildiğimiz gibi ETA mekanizmaları alıp modifiye ediyor. O yüzden mekanizmamızın adı Oris modifikasyonundan sonra Oris 635 oluyor. Bu konuda çeşitli spekülasyonlar olsa da Oris'in mekanizmaya sadece kırmızı rotor eklediği söyleniyor. :D ve işte o rotor:

Resim

Son olarakta olmazsa olmazımız bileğimizde nasıl durduğu. Burası size kalmış arkadaşlar yorumları bekliyor saygılarımı sunuyorum.

Resim
En son Remre tarafından 10 Eyl 2012, 10:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

Re: Oris Williams F1 Team Day Date 2008 Kutu Açılışı

Mesaj SeRxx » 09 Eyl 2012, 15:11

e155159, inceleme için teşekkürler. İyi günlerde kullanın ayrıca bileğinizde de çok iyi durmuş :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Hsnmrycl » 09 Eyl 2012, 15:13

çok şık :thumbup:
güle güle kullanın :champ:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj herofb » 09 Eyl 2012, 15:17

Tekrar hayırlı olsun , fotolar ve inceleme için tesekkurler :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Jazz » 09 Eyl 2012, 15:44

iyi günlerde kullanın :champ: çok şık bir saat..
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj hydrocon » 09 Eyl 2012, 15:49

Güle güle kullan :thumbup:
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj Frax » 09 Eyl 2012, 15:53

Güzel günlerde kullan e155159 :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj zfr » 09 Eyl 2012, 16:20

Çok güzel bir saat, güzel günlerde kullan. İnceleme için teşekkürler... :champ:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Kakashi ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners