TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

30.000 - 40.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 30.000 - 40.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj Bond » 09 Eyl 2012, 01:26

Dress saat göz önüne alınırsa ince ve kült modeller için 50K TL civarına PP Calatrava 5127R, 5296R, VC Patrimony Traditionnelle Self-Winding olabilir. A. Lange & Söhne Saxonia Automatik, Lange 1 ve 1815 serileri akla geliyor. Ben çoğunu boyutundan ve tarzından dolayı şu an tercih etmem ama elbette o ayrı bir konu. H. Moser Cie modelleri alternatif özel saatler. ( H. Moser Cie'de bir iki modeli nispeten daha uygun fiyatlı olması lazım ama gerçekçi bakarsak alım kararı zor bir marka ) Bunlardan sonrası esas 50K TL üzeri muhteşem saatler başlıyor ama seninde bildiğin gibi o gruba geçtiğin anda fiyatlar arasında uçurum oluşuyor. Breguet ve Blancpain'da gene bazı saatler var ama kült olmayacakları aşikar. Blancpain hoş zarif modellere sahip ama fiyatları inanılmaz düşüyor aldıktan sonra. Breguet'in ise steampunk tarzında saat yaparak yeni kült model oluşturması ihtimal dışı bana göre :D

50K TL ile 5711 bütçeye giriyor ve yeni beyaz modeli ise muhteşem ama kolay bulunmuyor. Bir diğer öneri olarak biraz daha çıkarsak komplikasyonu ve değeri ile IWC Portuguese Perpetual Calender gibi önemli bir saat de listeye alınabilir. 30-40K TL arasına elbette çok güzel ve özel saatler var farklı marka modellerde ama istenilen tarzda değil çoğu. Tam tarzı ve istenilen model detaylarını yazınca daha daraltırız önerileri. Ama genel olarak bakarsak bu bütçelere kült saat bir hayli az ve modeller belli zaten. Sanırım Erinc modele karar vermiş gibi biraz fikir ve destek arıyor belki :)

25K TL ve biraz altında ise çok marka model var bir hayli konuda zaten konuşuldu. Linkteki konuda bir çok model tavsiyesi olması lazım.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 09 Eyl 2012, 01:39

Breguet'ye steampunk falan ayıp oluyor abi yapma etme estetiği de mekanik teknolojiyi de bir yana bırakma :D 2.el değeri önemsizse bence Lange klasik olarak bu seviyede ilk tercih olmalı. Değer mezvusu devreye girerse de o zaman elbette işler değişecek PP öne çıkacak sanırım onun da bulması zor olduğundan ikinci eli kuvvetli öyle bir şey hatırlıyorum eski konularda Cant bahsetmişti. Tercihiniz ne olursa olsun hayırlı olsun :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 09 Eyl 2012, 01:47

Frax Breguet'in Classic serisinde çok güzel dress ve komplikasyon modelleri mevcut elbette :thumbup: Sende çok seviyorsun biliyorum, benim bahsettiğim onlar değil. Steampunk tarzı ile Breguet Tradition serisini diyorum :D Aladağlı giriş modelini almıştı o serinin hatta, kötü değil özel ve ilginç modeller aslen ama kült saat olması imkansız bir model.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 09 Eyl 2012, 02:04

Lange de anlaşalım patron. Aklın yolu bir, üstün Alman teknolojisi :D :champ:

Sayın erinc, sakıncası yoksa bir şeyi merak ediyorum. Deep sea, Maxi marine gibi saatlerden sonra niye klasik bir saat için bu kadar büyük bir bütçe ayırmayı planlıyorsunuz? Kullanışlılığı sınırlı olacak bir saat olarak düşündüğüm için bu soruyu sordum Nautilus, Overseas vb bunların dışında tabi, doğrudan klasik modelleri kastediyorum.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Thevenin » 09 Eyl 2012, 02:18

Jumbo vs Jumbo winner benim icin fiyat farkini ve " bang for the buck " kriterini gozeterek Royal Oak Jumbo. Dusunmeden hatta :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj castiel » 09 Eyl 2012, 02:34

erinc yazdı:Teşekkürler Davinci,
İşi kolaylaştımrak adına söylemeliyim. bu başlığı açmadan önce ben de IWC ve PP arasında idim. (Belki biraz da Audemars Piguet ) Başka öneriler var mı öğrenmek isterim, bir ikincisi de IWC ilw PP nin marka imajı olarak sizde çağrıştıedıkları arasındaki farklar nelerdir, Belirtebilirseniz çok memnun olurum..

Ustalar daha iyi bilirler ama benim görüşüm;

PP Aston Martin gibi kaliteli ve alıcı kitlesi belli, dar bir marka..
IWC Mercedes gibi kaliteli ve alıcı kitlesi geniş bir marka..
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj brckk » 09 Eyl 2012, 11:57

Bond üstat verdiginiz marj dahilindeki tum portfoyu yazmis.. 50.000 TL deri kayis olarak bende WG Rolex Daytona derim. Net.
Kullanıcı avatarı
brckk

Mesaj brckk » 09 Eyl 2012, 12:02

Deri kayis onemli degil celik de olur diyorsan liste fiyati 22.000 USD den AP Royal Oak Extra Thin guzel secim olur
Kullanıcı avatarı
brckk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners