TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj asymptote » 28 Ağu 2012, 21:39

Miriel yazdı:Bu fotoğraf sanırım bulb moduyla çekiliyor. Kompozisyon bu olsa gerek
Resim

Bulb pozlamanın ne zaman sona ereceğine kullanıcının karar verdiği bir uzun pozlama çekim tekniği, kompozisyonla bir ilgisi yok. Bu fotoğrafta yıldız yağmurlarından şemsiye ile korunan insan silueti bana zamanı hatırlatıyor. Zor bir çekim tekniği, böyle uzun pozlama bir fotoğrafta modelin pozlama boyunca hareketsiz kalması güç, fotoşokla ilave edilmiş de olabilir. Ama ne şekilde çekilmiş olursa olsun hoş bir fotoğraf. Ters ışık çekimleri ve siyah beyaz çekimler fotoğraftaki konuya dramatik bir anlam yüklüyor, seviyorum böyle çekimleri..

Bu arada Miriel, anladığım kadarıyla yoğun bir çalışma dönemindesin. Şu aşamada fotoğraf yada başka bir hobine çok vakit ayırmaman isabetli olur. Öncelikli olarak yapman gereken işi yap, hobilerine ayıracak çok vaktin olacak ileride. Fotoğrafla ilgili ne yapabilirsin sana söyleyeyim: Dershaneden, testlerden vs. bunaldığın zaman aç fotoğraf paylaşım sitelerini ve orada çekilmiş fotoğraflara göz gezdir. Çok güzel kareler var, hem içini açar hem de gözünü terbiye eder.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 28 Ağu 2012, 21:50

asymptote yazdı:
Miriel yazdı:Bu fotoğraf sanırım bulb moduyla çekiliyor. Kompozisyon bu olsa gerek
Resim

Bulb pozlamanın ne zaman sona ereceğine kullanıcının karar verdiği bir uzun pozlama çekim tekniği, kompozisyonla bir ilgisi yok. Bu fotoğrafta yıldız yağmurlarından şemsiye ile korunan insan silueti bana zamanı hatırlatıyor. Zor bir çekim tekniği, böyle uzun pozlama bir fotoğrafta modelin pozlama boyunca hareketsiz kalması güç, fotoşokla ilave edilmiş de olabilir. Ama ne şekilde çekilmiş olursa olsun hoş bir fotoğraf. Ters ışık çekimleri ve siyah beyaz çekimler fotoğraftaki konuya dramatik bir anlam yüklüyor, seviyorum böyle çekimleri..

Bu arada Miriel, anladığım kadarıyla yoğun bir çalışma dönemindesin. Şu aşamada fotoğraf yada başka bir hobine çok vakit ayırmaman isabetli olur. Öncelikli olarak yapman gereken işi yap, hobilerine ayıracak çok vaktin olacak ileride. Fotoğrafla ilgili ne yapabilirsin sana söyleyeyim: Dershaneden, testlerden vs. bunaldığın zaman aç fotoğraf paylaşım sitelerini ve orada çekilmiş fotoğraflara göz gezdir. Çok güzel kareler var, hem içini açar hem de gözünü terbiye eder.. :thumbup:

Asymptote teşekkürler. Şu an gerçekten yoğun bir tempoya girdik. İnşallah sene sonuna çalışmaları kadar daha da arttırıp üst düzey bir üniversite kazanmayı hedefliyorum. İstesem de hobilere ayıracak bir vaktim olmuyor eve 6'da gelip yemekti ödevdi vs. Arada ki dinlenme vaktini burada kullanıyorum. Forumda ki muhabbet ve seviye hoşuma gidiyor. :champ:

Bulb modunu aslında kompozisyonla alakalı olduğu için söylememiştim. Cümleler bağlantılıymış gibi oldu sanırım :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj fbolukbas » 30 Ağu 2012, 21:00

asymptote yazdı:Greenwich Kraliyet Rasathanesi Astronomi Fotoğrafçılığı yarışması düzenlemiş. Çok güzel fotoğraflar var, benim favorim:

Asymptote :thumbup: o sabah keyifle izledim fotoğrafları. Umarım bizim yarışmacımız kazanır. Güzel fotoğraf..
Sanırım astronomi merakın var. Ben de çok meraklıyım bu konuya. Evrenin sınırlarına yolculuk diye bir belgesel var.
Sanrım Nationaol Geographics'in belgeseliydi,türkçe. Mutlaka bul ve izle eğer izlemediysen.
Bir ara kuş muş işlerini bırakıp astrofoto ile ilgileniyim demiştim. Kötü bir jüpiter ve uydularını denemiştim.
Bir de böyle bir ay fotoğrafı çekmişim. Astofoto işi de çok uğraşı, ekipman ve ışık kirliliği olmayan yer istiyor.
Sonrasında iki yıl kadar ara verdim, güme gitti astro işi de :(

Resim

Miriel yazdı:Fbbolukbas fotoğrafı oynamadan önce ben de oynamıştım. Sizce hala ışık çok mu fazla? Teşekkürler

Bence fazla, saat ve üzerinde durduğu toprak/kaya ışık fazlalalığından anlaşılamıyor...
Bu arada yoğun okul tempondan artan zamanları saat, fotoğraf gibi hobilere ayırmandan dolayı tebrik ederim miriel.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 30 Ağu 2012, 21:25

fbolukbas evet, astronomiye ve kozmolojiye merakım var, söylediğin belgeseli de izledim, anlatım ve görsel sunumlar fena değildi. Aslında evren ve astronomiyle ilgili izlemediğim çok az belgesel vardır (onlar da gözden kaçırdıklarım :D). Astrofotoğrafçılık belki en az ornitofoto kadar emek ve zaman isteyen bir iş haklısın, ama ben sana astrofoto olayının da yakışacağını düşünüyorum. :thumbup: Çektiğin ay fotoğrafı çok iyi, bu büyütmeyi hangi lens ile sağladığını öğrenebilir miyim? Bende 10x50 Nikon dürbün var, ay yüzeyindeki kraterleri belki ancak bu kadar netleştiriyor.

Çektiğin Jubiter fotoğrafı duruyorsa paylaşır mısın bizimle? :) Ben de Jubiter'i ve Saturn'u birgün çekebilmeyi çok isterim.. 8-)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 30 Ağu 2012, 21:56

Asymptote o zaman sen bana belgesel önerirsen bulup izlemeye çalışayım :thumbup:
Ay fotoğrafı eski objektifim 100-400 ile 400mm de çekildi. Ay'ın gözle de baya büyük göründüğü bir zamandı, sabah 05 - 06:00 civarlarıdır.
Tabi bilgisayarda biraz büyütme de yapmışımdır (bir iki sene önce çekilmişti)
Jupiter çekmek bu objektifle pek mümkün değil.Çektiğim aşağıdaki fotoğraftan da görüldüğü üzere, çok küçük kalıyor..

Bu arada süper astro fotoğrafçılar var. Beğendiğim bir kaç fotoğraf linkini vereyim : Bu kişilerin diğer fotoğraflarını mutlaka görmelisin.
http://www.fotokritik.com/944553/15-gun-15-gece
http://www.fotokritik.com/2743324/gunes-lekeleri
http://www.fotokritik.com/2761170/aslan-uclusu
http://www.fotokritik.com/1810646/antalya-bakirlitepe8217de-samanyolu
http://www.fotokritik.com/927336/ayin-golgesindeki-jupiter

Resim
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 31 Ağu 2012, 00:30

Jubiter'in teleskopsuz bu kadar iyi fotoğraflanabildiğini bilmiyordum.. Verdiğin linklerdeki fotoğraflar çok büyük emek ürünü, çok da pahalı ekipmanlar gerekiyor böyle fotoğrafları çekebilmek için. Bildiğin gibi gök cisimleri uzun pozlama ile çekiliyor, bu da ancak ekvatoryel (motorlu) kundağı olan bir teleskop ile mümkün. Dobson tipi teleskoplarda açıklık (aperture) değeri fiyatına göre hayvani iyi ama bunlarla da fotoğraf çekilemiyor, salt gözlem yapmak isteyenler için en iyi seçenek yine de. Fotoğrafçılık ve astronomi merakı birleşince şartlar da uygunsa bence astrofoto yolu kaçınılmaz, yaşadığın yerde ışık kirliliği ne düzeyde bilmiyorum ama bence astroyu bırakma.. ;)

Belgesel önerisine gelince:
The Universe (2007) iyidir. 6 sezon 71 bölümden oluşur. Avamdan bu işlere meraklı çok kimse olduğu için yapımcı şirket bazı bölümlerde tribünlere oynamış, örneğin uzayda nasıl sevişiriz isimli bir bölüm bile var :)

How The Universe Works (2010) da fena değildir. Discovery Channel yapımı hoş bir belgesel. 2 sezondan oluşur her sezon 8 bölümdür.

Aslında böyle çok belgesel var, fakat dediğim gibi bir süre sonra kabak tadı veriyor, çünkü bilgilendirme kaygısından ziyade ilgi çekme ürün satma gayesiyle yapılıyor bunlar. Youtube'da bazı fizikçilerin üniversitelerde yaptıkları konuşmalar var, bunlar daha ciddi ve bilgilendirici videolar.

BBC yapımı The Planets (1999) belgeselini ayrı bir yere koymak lazım bu arada. Tek sezon 8 bolumden oluşan çok iyi bir belgeseldir ve şiddetle tavsiye edilir. İnternette bulabilirsin bu belgeseli, eğer bulamaz yada indiremezsen haber ver, dvd ye yazıp göndereyim sana.

Hubble uzay teleskobu kendinden bekleneni vermedi ama beklenmeyen birçok şeyi bizlere verdi, bir devrim yarattı. Şimdi James Webb uzay teleskobu hazırlanıyor, Hubble'ın vermediğini onun vermesi umuluyor. Sanırım 2018 gibi fırlatılacak, dua edelim de başına bir şey gelmeden sağ salim uzaydaki yerini alsın..

Resim
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 01 Eyl 2012, 04:37

asymptote yazdı:Youtube'da bazı fizikçilerin üniversitelerde yaptıkları konuşmalar var, bunlar daha ciddi ve bilgilendirici videolar.

Eğlenceli ve güzel konuşmalardan bir tanesi: :)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 01 Eyl 2012, 09:42

asymptote yazdı:yaşadığın yerde ışık kirliliği ne düzeyde bilmiyorum ama bence astroyu bırakma.. ;)

Walla ışık kirliliği olmayan yer az kaldı. Yine de kısa mesafe uzaklaşınca nispeten az kirli yerler bulunabiliyor. Ankara üniversitesi rasathanesine bir kaç km yakınlıktayım. Artık orası da çoktan kirlilikten nasibini aldı. Vakit oldukça burdaki halk etkinliklerine katılıyorum.
En son venus transit için gittim. 12 Ağustos perseid meteor yağmurunu bu sene kaçırdım. Geçen sene katılmıştım, şenlik havasında güzeldi.
Ayrıca orda bir de tamamen el yapımı aynaya sahip bir teleskop vardı. Yapım aşamaları falan anlatılıyordu ve oldukça başarılıydı. Çok ilgimi çekti ama uğraşamadım maalesef. Zor da bir iş. http://rasathane.ankara.edu.tr/index.php

The Universe (2007) iyirdi. 6 sezon 71 bölümden oluşur. Avamdan bu işlere meraklı çok kimse olduğu için yapımcı şirket bazı bölümlerde tribünlere oynamış, örneğin uzayda nasıl sevişiriz isimli bir bölüm bile var :)

3 veya 4 sezonunu bulmuştum, aynı zamanda N.geographic'te çıkıyor ama çok sayıda bölüm olduğu için düzenli izleymedim. Rast geldikçe.

How The Universe Works (2010) da fena değildir. Discovery Channel yapımı hoş bir belgesel. 2 sezondan oluşur her sezon 8 bölümdür.
Bunu izlemedim ama bulabilrim sanırım bir bakayım.. Bir de Sam neill'in anlattığı BBC Space'i izledim.

BBC yapımı The Planets (1999) belgeselini ayrı bir yere koymak lazım bu arada. Tek sezon 8 bolumden oluşan çok iyi bir belgeseldir ve şiddetle tavsiye edilir.haber ver, dvd ye yazıp göndereyim sana.
Çok teşekkür ederim asymptote, çok naziksin. Bu konuda şanslıyım, kullandığım tv paketindeki offline içerikler arasında varmış bütün bölümleri. Bir kaçını izledim.

Hubble'ın problemli bir ayna hikayesini ve o aynanın değişimini biliyordum ama bekleneni veremediğini bilmiyordum. Herşeye rağmen neler gördük sayesinde :) Dediğin gibi webb'den sonra neler olacak kimbilir. Bir de Ruslarmıydı, dünyada dev bir teleskop yapıyorlardı, şimdi aklıma geldi, ne oldu durumu bilmiyorum. Bir de biliyorsundur belki, internet üzerinden kullanılan online teleskop'lar da var.
Bu arada katılımcı sayımız artarsa "TSF : A Space Odessey" başlığı açalım :)
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners