http://www.akillirobot.com/2012/08/01/s ... -samsungu/Apple tek bir ürüne yönelik tek bir yazılımla ve akıllı pazarlama stratejisi ile daha iyi görünse de aslında bir teknoloji üreticisi değil. Sadece mevcut teknolojiyi tek bir cihaza yöneldikleri için daha iyi mühendislik yaparak daha kaliteli gösteriyor. Bu sebepten pek çok kişi var olan mevcut teknolojileri Aplle yeniden icat etmiş gibi düşünüyor.
Ben bu sebepten dolayı öldüğünde "dahi" denilen Steve Jobs efendiyi yüceltmem, programlama dili C'yi bulan Dennis Ritchie'e dahi derim. Çünkü bu vesileyle bize günümüz işletim sistemelerinin önünü açmıştır. Vesaire vesaire... Yani demek istediğim olayın aslında sadece ambalaj meselesi olduğu.
Bu konuda Drk çok haklı. Dikdörtgen telefon yaptım başka kimse bunu yapamaz mı demeye getiriyorlar nedir anlamadım? Üçgen mi üretecekler artık Apple dışındaki firmalar?
Böylesine mızıkçı bir strateji Aplle'ı zamanında Microsoft karşısında Mac ile nasıl kaybettiyse şuanda Samsung karşısında öyle kaybetmeye mahkum kılacaktır.
5 çıktığında göreceğiz. Sadece daha çok işlem gücü daha iyi ekran ve yeni bir kasadan fazlasını tanıtamayacaklar. Çünkü ani gelişmenin getirdiği yükselme parabolünün eğiminin azaldığı noktadalar.