TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj Miriel » 13 Ağu 2012, 19:36

ersinbulun yazdı:
Miriel yazdı:Arkadaşlar bugün fotoğraf makinesinin kullanma kılavuzunu karıştırdım.Merak ettiğim bir şey var. Enstantane,diyafram ve iso değerlerini ayarlarken neye dikkat edeceğiz? Biraz yardımcı olursanız sevinirim. :)

işte bunu çözebilene fotoğrafçı diyorlar :lol:

Mesela CA modu var duruma göre arka planı keskinleştirme yada bulanıklaştırmayı falan yapabiliyorum.Ama enstantane iso ve diyaframın hangi durumlarda nasıl ayarlanması gerektiğine dair biraz tüyo lazım.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 13 Ağu 2012, 19:55

ersinbulun yazdı:
Miriel yazdı:Arkadaşlar bugün fotoğraf makinesinin kullanma kılavuzunu karıştırdım.Merak ettiğim bir şey var. Enstantane,diyafram ve iso değerlerini ayarlarken neye dikkat edeceğiz? Biraz yardımcı olursanız sevinirim. :)

işte bunu çözebilene fotoğrafçı diyorlar :lol:

Yo dostum yoo. Bunlar öğrenmesi son derece kolay temel fotoğraf ayarları. Fotoğrafçılık için gerekli ancak yeterli değil bunları bilmek. Fotoğrafçılıkta esas olan kompozisyondur. Resimde tuval nasıl önemliyse fotoğrafta da esas olan kadraj ve kadrajda yer alan ile anlatmak istediğindir. Tabi bu daha çok sanat fotoğrafçılığı için böyle, yoksa türlü türlü fotoğrafçılık dalları var.
Enstantane, diyafram ve ISO ayarları tümü ışıkla ilgili. Bunları açıklayan dokumanlar nette bolca var. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 13 Ağu 2012, 20:48

Miriel yardımcı olduk zaten, doküman yolladım. Temel fotoğraf eğitimi vardı orda.
Arabaların kullanım kılavuzunu okuyunca nasıl sürücü olamıyorsan, makinenin kullanım kılavuzuyla da fotoğrafcı olamazsın.
Diyaframmış, isoymuş niye değiştiriyorsunki? makine o işi pek güzel yapıyor zaten. Ne zaman bunlara müdahale etmen gerektiğini
öğrenmeye başlarsın kılavuz o zaman işine yarar. Konuya/ihtiyaca göre nadir durumlarda bu ayarlarla oynanır.
Ne zamanolur? Makine sizin konunuzun ne olduğunu bilemeyceği için otomatik modda iken ışığın durumuna göre en uygun hızlı perde hızı en uygun diyaframı açarak (exposure/pozlama deniyor buna) ışığı sensöre (filme) düşürmeye çalışır. Ama siz belki akar suyu uzun pozlamak ve suyun akışını fotoğrafa yansıtmak isteyebilirsiniz. İşte bu gibi durumlarda perde hızıyla oynarsınız. Ya da esas objenin arka planı flu yada net çıksın, diyaframla oynarsınız. Ama her çekeceğiniz konuda bunlara ihtiyaç olmaz.
Yani dokümanları okuyup anlamadığın noktalar olursa bildiğimce yardımcı olmaya çalışırım. Ama bir kaç tüyo ver de iyi fotoğraf çekeyim dersen yok öyle bişey, olsaydı 4-5 yıldır uğraşmaz ben öğrenirdim o tüyoları :)

ersinbulun yazdı:işte bunu çözebilene fotoğrafçı diyorlar :lol:

Bunların neden ayarlanması gerektiğini bilene deniyor olabilirmi? hatta o bile değil, ben çok iyi bilirim ama fotoğrafcının F'si bile değilim.

Bu arada buyrun tembel işi diyafram,perde,iso şeytan üçgneninin simülasyonu : http://www.dijitalakademi.com/camsim.asp
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Miriel » 22 Ağu 2012, 20:33

Resim
Resim
Resim
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj fbolukbas » 22 Ağu 2012, 22:05

Miriel, antrenmanlara başlamışsın.. :) Kendi bilgim dahilinde bir yorum yapayım :
Kompozisyonla ilgili notlarda da vardır çok çok önemli bir konu: Fotoğrafta yalınlık.
Yani anlatmak istediğinin dışında kadrajda bir şey olmasın.
Daha önceki bir fotoğrafında balkonda yem yiyen kuşu anlatmak istemişsin, ama neler var kadrajda?
2 saksı, bir faraş, bir süpürge, su kabı,yem,kuş, ve duvar.. bunlardan sadece ikisi ana konu, diğerleri rol çalıyor gereksiz yere..
İlk gül fotoğrafın da öyle, saplar geçiyor yukardan aşağı.. Kirlilik yaratıyor. ilgiyi dağıtıyor.
ikinci gül fotoğrafın daha iyi bence, onu da ayakta çektin sanırım arka plan yer ve bordur taşı ile kirlenmiş. Onun yerine gerekirse
oturarak göz hizasından çekip arkaplanı boşaltırsan o karede dikkati çeken sadece güller olur ve daha iyi bir fotoğraf orataya çıkar sanırım.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Miriel » 23 Ağu 2012, 14:52

Teşekkürler fbbolukbaş :champ:

Bu da çektiğim diğer fotoğraflar
Resim
Resim
Resim
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 23 Ağu 2012, 15:15

Notları ara sıra okumalısın Miriel ;) Fotoğrafçılıkta çok temel bir kural vardır: 1/3 kuralı ya (Altın Oran olarak da bilinir bu kural). Özellikle ilk fotoğrafta bu kuralı uygulaman daha güzel sonuç verebilirdi.
Fotoğrafçılıkta altın oran için bknz==>http://www.fotozade.com/akademi/fotografta-altin-oran-ucte-bir-kurali.html

fbolukbas'ın uyarı ve önerileri de çok yerinde. Kompozisyonda yalınlık esastır, kadrajda bulunması zorunlu olmayan hiçbir şey yer almamalı. Resimde tuvale objeler eklenirken fotoğraf sanatında kadrajdan objeler çıkarılır, bunu her zaman aklında tutmalısın..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 23 Ağu 2012, 15:28

asymptote yazdı:Notları ara sıra okumalısın Miriel ;) Fotoğrafçılıkta çok temel bir kural vardır: 1/3 kuralı ya (Altın Oran olarak da bilinir bu kural). Özellikle ilk fotoğrafta bu kuralı uygulaman daha güzel sonuç verebilirdi.
Fotoğrafçılıkta altın oran için bknz==>http://www.fotozade.com/akademi/fotografta-altin-oran-ucte-bir-kurali.html

fbolukbas'ın uyarı ve önerileri de çok yerinde. Kompozisyonda yalınlık esastır, kadrajda bulunması zorunlu olmayan hiçbir şey yer almamalı. Resimde tuvale objeler eklenirken fotoğraf sanatında kadrajdan objeler çıkarılır, bunu her zaman aklında tutmalısın..

Teşekkürler asypmptote... Yavaş yavaş öğreneceğim tecrübe kazanıyorum. Bu sene belki hiç vaktim olmayacak ama seneye fotoğrafçılığa daha fazla vakit ayırarak bu işi öğreneceğim. ;)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners