TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Meslek Seçimi Yardım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Meslek Seçimi Yardım

Mesaj mucadeleci » 06 Ağu 2012, 05:05

Ben uçak mühendisliği yada uzay mühendisliği tavsiye ederim, hangisi olursa bir diğeri ile de yüksek lisans yapmanı tavsiye ederim zira tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'mizde de havacılık gelişmekte, TAI, Aselsan, THY ve birçok havacılık şirketi kalifiye elemana her geçen gün biraz daha fazla ihtiyaç duyuyor.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Miriel » 07 Ağu 2012, 20:15

@zub123
İşim hazır olduğuna göre geriye sadece itüyü kazanmak kalıyor :D

@Frax
Zaten dershane başladı 9:00-18:00 arası dershanedeyim eskisi kadar buralarda olamayacağım.

@Mücadeleci,Arcus
Aslına bakarsanız teorikte Türkiye ilerleyen yıllarda teknoloji daha çok gelişeceği için bu mühendisliklere daha fazla ihtiyaç duyacak diye düşünüyorum ama bu iş pratikte nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok :?

Saygılar
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj drk » 15 Ağu 2012, 19:21

Miriel, ne iş yaptığından çok o işi ne kadar iyi yaptığın önemli. Bir işi sevmeden de iyi yapamazsın. Dolayısıyla Türkiye şartlarından çok senin şartların önemli. Tabi gidip alakasız bir meslek seç demiyorum ama başarı meslek seçimiyle değil, sonrasındaki çaba, çalışma, şans, destek vs. ile geliyor. Bunların bir kısmı senin kontrolünde olan faktörler, bunun için de sana uygun seçimi yapmalısın.

Kimse sana işletme, iktisat çok iyi mutlaka oraya git, harika para kazanırsın, çok da mutlu olursun diyemez, dememeli de.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Miriel » 15 Ağu 2012, 19:27

Drk yazdı:Miriel, ne iş yaptığından çok o işi ne kadar iyi yaptığın önemli. Bir işi sevmeden de iyi yapamazsın. Dolayısıyla Türkiye şartlarından çok senin şartların önemli. Tabi gidip alakasız bir meslek seç demiyorum ama başarı meslek seçimiyle değil, sonrasındaki çaba, çalışma, şans, destek vs. ile geliyor. Bunların bir kısmı senin kontrolünde olan faktörler, bunun için de sana uygun seçimi yapmalısın.

Kimse sana işletme, iktisat çok iyi mutlaka oraya git, harika para kazanırsın, çok da mutlu olursun diyemez, dememeli de.

Evet Drk bunun farkındayım yalnız dershane hocamın sözleri biraz kafamı karıştırdı o yüzden bu soruyu sordum. Aslına bakarsanız boşu boşuna sorduğum bir soru oldu mesajı siliyorum şimdi.

Ufukta Elektrik&Elektronik yada Haberleşme yada Uçak Mühendisliği var. Şu 23'ün deki sınavı bir geçersem hayırlısıya her şey daha güzel olacak :P
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj AboveTheRim » 15 Ağu 2012, 19:30

Miriel sayısal bölümlerle ilgili aslında Frax arkadaşımın değindiği üzere olması gerekenden bile fazla detay vermişiz. Halbuki bu şahsi hayat tecrübelerimizle vücut bulan subjektif yorumlarımızdır ve konunun uzmanı olmadığımız için hatalı, sakıncalı olabilir.

En doğrusu rehberlik hocalarına ve ailene danışman :thumbup:

Not: 1200 maaş mı teklif etmişler bana :lol: Baya sinirlerim bozulmuş dibe vurdurmuşum o kadar da değil be :D
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Miriel » 15 Ağu 2012, 19:33

AboveTheRim yazdı:Miriel sayısal bölümlerle ilgili aslında Frax arkadaşımın değindiği üzere olması gerekenden bile fazla detay vermişiz. Halbuki bu şahsi hayat tecrübelerimizle vücut bulan subjektif yorumlarımızdır ve konunun uzmanı olmadığımız için hatalı, sakıncalı olabilir.

En doğrusu rehberlik hocalarına ve ailene danışman :thumbup:

Not: 1200 maaş mı teklif etmişler bana :lol: Baya sinirlerim bozulmuş dibe vurdurmuşum o kadar da değil be :D

Eşit ağırlık mevzusu dershane hocam yüzünden açıldı zaten. Sayısalda bir sürü fen lisesi ile uğraşacağına eşit ağırlığa geç şu durumunla dereceye oynarsın dedi kafamı karıştırdı. Olayı ailemle de konuştum aslında babam hukuktan başka bir şey yok dedi. İşletme iktisat falan dediğimde her taraf zaten işletmeci dolu dedi.(İşletmeci arkadaşlar alınmasın :) ) Zaten sayısalda devam edeceğim sadece fikir danışmak istedim.He babamın fikrini sorarsan pilot ol :D
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj whiskey » 15 Ağu 2012, 20:02

Drk yazdı:..Dolayısıyla Türkiye şartlarından çok senin şartların önemli.

+1

Miriel, yaşım dolayısıyla sana tavsiye vermek çok doğru olmaz ama bildiğim bir şey varsa oda bağlantılarını, ilişkilerini çok iyi kurman ve tutman gerektiğidir. ;)
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj 2fast4u » 15 Ağu 2012, 20:19

Miriel sen hala burdamisin
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners