TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Meslek Seçimi Yardım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Meslek Seçimi Yardım

Mesaj mlm » 20 Nis 2012, 00:25

Turkmen yazdı:Bir erkek için meslek ve eş seçimi çok önemlidir bence. İleride yetiştireceğin çocuğun karakterine bile etkili olacaktır bu. İnsanların karakterinde bile baba mesleklerinin etkisini görebilirsin ama anne mesleğinin fazla etkisi olduğunu düşünmüyorum. Kim olursan ol, severek yapabileceğin ve yaşamın boyunca farklılıklar gösterecek beklentilerine cevap verecek bir mesleği seçmelisin. Meslek seçiminde ailenin, çevrenin, uzmanların ya da seni tanıyanların fikirlerinden yardım al ama kararı verirken gönlünü dinle. Toplum içinde saygın bir birey olmak, güven içinde yaşamak, elit ve entellektüel bir çevreye sahip olmak günümüz şartlarında çok insanın sahip olmak istediği yaşam tarzıdır. Ama unutulan bir şey vardır ki her yaşamın bir sonu vardır, her canlının sonu aynıdır. Bu şartlara kavuşmak için çırpınan insan, kavuştuktan sonra şartları korumak için çırpınıyor. Hatta bu uğurda karakterinden, toplumca genel kabul görmüş etik ederlerden ödün vermeye başlıyor. Çünkü mutluluğu şartlandırmaya başlıyor. Kariyer sahibi insanların yanını "bazı" alımlı bayanlar bu sebeple seçer. Asıl öğrenilmesi gereken mutluluğu şartsız yaşayabilmektir. Asgari gelirle 4 boğazlı bir evi geçindirip, zengin ailelere göre daha tasasız yaşayan aileler tanıyorum. Keşke bunu herkes yaşayabilse. Sabah lüks dairesinden çıkıp, son model arabasının aynasında kravatını düzelten, şık saatine bakıp, bey diye anıldığı iş yerine yol alma gibi burjuvazi duygularla süslenmiş hayalleri kuran insanların arasında yaşıyoruz. Bu şartlara sahip olan kimse, bu şartları 1 liralık kaza kurşunuyla kaybedebilir ya da kaybetmemek için herşeyi yapabilir. Sonunda anlamsız bir hala gelir yaşamı, hatta kadınsı bir hal alır (erkek magazinini inceleyen ne demek istediğimi anlar) Yaşamak istediğin hayata sen karar vermezsen, başkalarının planlarının bir parçası olursun. Bu kararı kendi özgür iradenle, gönlünü rehber edinerek ver. Özgür olmak için çalış, sahip olduklarının ve yaşadığın toplumun özgürlüğünü kısıtlasına izin verme. Kendince yaşa...

Turkmen yazdı:Bence asıl mesele doğru mesleği tercih edebilmekte, "Bir işi yapıyor olmaktan aldığın keyif, o işi yapıyor olmaktan dolayı kazandığın parayı harcarken aldığın aldığın keyiften daha fazla ise, doğru işi yapıyorsun demektir" Kendim için konuşuyorum, Mimar olayım, hayalini kurduğum yapıları tasarlayım yeter bana asgari ücrete razıyım. Malesef ki puanını daha ince yakalayabilmeme rağmen Mimar değilim. :( Çok mimarla tanıştım, olsaydım bile hayalini kurduğum iş yaşamını asla süremeyeceğini söylüyorlar. Yaşadığın hayat, yaşamak istediğin hayat olsun. Bütün tercihlerinde bu yönde olsun!

Vay arkadaş, Türkmen neler yazmışsın böyle, feyz aldım, gönlüne sağlık :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 20 Nis 2012, 00:51

Ve bazen çok istediğin şey gerçekte istediğin şey değildir, bunu da ancak yaşayarak öğrenebilirsin..
necati yazdı:Bence al bir seiko. Zaman heşeyin ilacıdır :D

Çok değerli bir öğüt..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 05 Ağu 2012, 18:09

Arkadaşlar konuyu bir kez daha gözden geçirdim her şey için teşekkürler.

Maaş konusunda beklentilerimi çok yüksek tutmuşum YTÜ'den mezun elektronik&haberleşme mezunu biriyle görüştüm o da 1,5-2 milyar dedi.Önceden maaş beklentimi çok yüksek tutmuşum bunu anladım.

Bu sene final senesi artık iyi bir sıralama yapmak kaldı hayırlısı başka tavsiyeniz varsa bekliyorum.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Frax » 05 Ağu 2012, 18:37

Miriel,

Buradakiler senden yaşça büyük olsalar da seni yüzyüze tanıyan insanlar değiller, sana ne tavsiyesi verecekler? Önceki sayfalarda her şeyden bahsedilmiş zaten. Senin bilgi ve beceri düzeyin neye uygunsa mesleğine öncelikle kendin ve aile bireylerin karar verme yetisine sahipler. Forumdan birinin şunu seç bunu oku deme hakkı yok, senin bunu talep etme hakkın da yok. Bu şekilde üniversite ve meslek tercihi yapılmaz.

Bu konuyu gördükçe hem üzülüyorum hem sinirleniyorum. Senin şahsına değil yanlış anlama, 18 yaşındaki milyonlarca insanın ne yapacağını bilemez haline.

Bu arada TR geneli sıralaman nedir?
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Miriel » 05 Ağu 2012, 18:53

Frax yazdı:Miriel,

Buradakiler senden yaşça büyük olsalar da seni yüzyüze tanıyan insanlar değiller, sana ne tavsiyesi verecekler? Önceki sayfalarda her şeyden bahsedilmiş zaten. Senin bilgi ve beceri düzeyin neye uygunsa mesleğine öncelikle kendin ve aile bireylerin karar verme yetisine sahipler. Forumdan birinin şunu seç bunu oku deme hakkı yok, senin bunu talep etme hakkın da yok. Bu şekilde üniversite ve meslek tercihi yapılmaz.

Bu konuyu gördükçe hem üzülüyorum hem sinirleniyorum. Senin şahsına değil yanlış anlama, 18 yaşındaki milyonlarca insanın ne yapacağını bilemez haline.

Bu arada TR geneli sıralaman nedir?

Frax,

Bir yanlış anlaşılma oldu ben kimseden sen mimarlık yapabilirsin mimar ol tavsiyesi istemedim.Sadece meslek seçerken nelere dikkat etmeliyim bu konuda yardımcı olmalarını istedim. Çünkü tanıdığım insanlar var tıp isteyip puanı yetmeyince elektronik okuyan bu gibi hatalara düşmemek için neleri göz önünde bulundurmam gerekiyor bu konuda yardım istedim.

İkinci olarak insanların ne yapak istediğini bilmez halde oluşu biraz da sistemle alakalı kardeşim 4. sınıfa geçti özel bir okulda daha bu yaştan test çözdürüyorlar.Sürekli A-B_C şıklarından başka bir şey yok.

Türkiye sıralamam 8900 küsürattı lise griş sınavında bu seneki sınavda daha iyisini yapabileceğime inanıyorum.

Kafamda istediğim üniversite meslek vb. yavaş yavaş şekillenmeye başladı sadece burada ki tecrübeli arkadaşlardan verdikleri ilk bilgilere ek olarak başka bilgilerde almak için konuya tekrardan mesaj attım.

Saygılar
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj ZubFB » 05 Ağu 2012, 19:49

Miriel,
eğer mühendislik dallarından birine kararlıysan söyleyebileceğim -daha önce de söylenmiş olan- kendine şunu sorman ve net bir cevap vermen.
teknik konularda mı çalışacaksın, satış-pazarlama gibi konularda mı? hangisinde daha mutlu olurdun?
bu sorunun cevabı teknik olursa endüstri mühendisliği değil de temel mühendislik dallarından birini seçmeni önerirdim. makina, elektrik gibi.

bir de yeni mezun için diplomanın hangi okuldan alındığının çok önemi var ama belli bir tecrübeden sonra nereden mezun olduğuna değil daha önce mesleğinle ilgili neler yapmış olduğuna bakılır.

iyisi mi git itü-ytü elektrik oku, gel ben sana iş vereyim : )
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj Frax » 06 Ağu 2012, 00:28

Şimdiden kafanda belirlediğin alanın en iyi okulunda okumak için çalışmaktan başka çaren yok, sınav döneminde buralarda pek vakit kaybetme :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Arcus » 06 Ağu 2012, 01:34

AboveTheRim yazdı:Çalışıcaksan İstanbulda çalış mühendislikte.Yoksa vur kapıyı çek git Avrupaya :champ:

Uzulerekte olsa bu yoruma katiliyorum. AboveTheRim :thumbup:

Insaat, makinayi bilememiyorum ama diger muhendislik alanlarinda -elektronik, bilgisayar, endustri- Turkiye'de gercek manada muhendislik yapacak firma malesef yok denecek kadar az. Hal boyle olunca firmalarda kimin daha iyi is yaptigindan cok, networking, tanidik gibi unsurlar one cikiyor.

Neyse mevzuya doneyim, seni taniyamadigim icim su an icin soruna direk cevap vermemek en dogrusu ama kabul edersen acizane bir gorusumu paylasayim.

Malesef Turkiye'deki egitim sistemi genc beyinlerimizi hayata hazirla(ya)miyor. Tabiki okuyabilecegin en iyi universitelerde, bolumlerde okumaya gayret et fakat bunu kendin icin ve sana uygunsa yap. Yaris atlari catlarcasina kossanda bu yol bazen bir yere cikmayabilir.
Izmirdeki ilkokul mezunu bir esnaf, Istanbuldaki bir beyaz yakalidan daha az kazanip daha mutlu bir hayat surebilir.
Hatta cogunlugu suruyordur ;)

neyse cok dagildi, eger hala karar veremediysen PM atarsan elektronik, bilgisayar, endustri muh. alaninda calisan birileriyle telefonda konusmani saglayabilirim.
Kullanıcı avatarı
Arcus

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners