Fanatiklik zaten subjektifliğin bir nevi rafineleşmiş hali değil mi morrissey..?
20 yaşındaki Rolex ile yeni bir Rolex arasındaki farklar ilk bakışta belli olmamakla birlikte markayla aşina olup onun dünyasına giren biri için aynı modelin 60 yıllık yaşamı boyunca geçirdiği en basit evreleri bile ilk bakışta farkeder hale gelmek kaçınılmaz oluyor..
Benim almak için uğraştığım Sea Dweller, belki Submariner versiyonundan sadece 2.5x büyüteçten yoksunluğu ile ayrılıyor gibi de görünse benim nazarımda o saat; sadece 4mm.'lik kalınlık farkı ile 3x değerinde ekstra su basıncına dayanıklık sunabilen, kendi alanında liderliği tartışmasız endüstriyel su altı araştırma ve proje şirketi Comex ile beraber geliştirilmiş, artık üretilmeyen ve bir daha üretilmeyecek olan bir modelin en son versiyon spektlerinde ve Türkiye gibi kıymet bilmezlik timsali bir memlekette eksiksiz kutu/evrak setiyle gelen fevakalade bir örneğidir..
Senelerdir TimeZone ve ebay gibi sitelerde bakıp heveslendiğim, memleketin esnaf ve meraklılarının elinde orijinalliği bozulmuş, telafisi mümkün olmayan hasarlar almış örneklerine denk gelip üzüldüğüm Sea Dweller 16600'ün önceki mesajımda belirttiğim kondisyonda bir örneğini almaya bu kadar yaklaşmış durumda olmanın değerini tahmin ediyorum ancak yine en iyi ben anlayabilirim..