TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Forumda Neden Patek Philippe Say覺s覺 Az?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Forumda Neden Patek Philippe Say覺s覺 Az?

Mesaj serdarfb » 03 Au 2012, 10:11

Bir suredir forumdayim ve burada olmaktan cok memnunum. Mumkun oldukca foruma zaman ayiriyorum ve eski yeni bir cok konuyu okuyorum. Bu ortamin icerisinde 2. ayimi doldurmama az bir sure kalmisken bir konuyu merak etmekten kendimi alamiyorum ve sizlerle paylasmak istedim.

Saat hobisine gonulden bagli bir toplulugun icerisindeyiz. Haliyle farkli zevkler, fikirler ve butceler var. Hsnmrycl yoldas kendine gore bir yol cizmis gidiyor, paneristi dostumuzdaki kolleksiyon parmak issirtiyor, vinceFB baskanimizin Rolex dusmanligi hat safhada :lol: , gun gecmiyorki Razz dostumuz yeni bir bomba patlatmasin. :champ:

Bu farkli fikir ve zevklerin icerisinde cogunlugun kabul ettigi bir gercek varki oda Patek Philippe. Forumun icerisinde her zaman ovgu alan, hayalleri susleyen bu marka icin ona ulasinca insanin olebilecegi yonunde telkinlere bile rastlamak mumkun. :P

Simdi benim merak ettigim, baslikta da yazdigim uzere neden herhangi bir Patek Philippe henuz forumda boy gostermis degil ?

Saate ayrilabilecek butcenin yetersizligini tabiki hepimiz bir sebep olarak kabul edebiliriz ama benim gordugum kadariyla bir cok forumsever milyon dolarlik modeller olmasada bir Nautilus, Aquanote yada Calatrava ya yetebilecek butceleri bu ise ayiriyor.

Yine Razz ve vinceFB basganlarin Rolexlerini, Bulenty abimizin genis kolleksiyonunu, mrbars ve Drk patronlarin butcelerini gozumuzun onune getirirsek sanki bir kac saat yerine bir Nautilus a yada Calatrava ya ulabilirlermis gibime geliyor.

Fakat goruntu bu ki hala forumda bir Patek goremedik ! Sonsuz hevesler ve bu hevese ulasabilecek imkanlar varken tercihler hep baska yone dogru kaymis gibi gozukuyor.

Konuyu gercekten merak ettigim icin sizlerinde goruslerini almak fikirlerini duymak istedim. Bu Patek gercegi bizim icin nedir ? Sadece hayalini kurmak mi hosumuza gidiyor ? Butcesi uygun modeller begenilmiyor mu ? Bir saat yerine 3 -5 tane olmasi mi tercih ediliyor ? Herkese gore farkli sebepler olabilecegini dusunuyorum

Hadi bakalim... ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Re: Forumda neden hic Patek Philippe yok ?

Mesaj Ozgur » 03 Au 2012, 10:36

Tabii ki herseyin basi butce,
Forumda saat severlerin cogu genelde birden fazla saat kullandigi dusuncesindeyim ve citayi yavas yavas yukselttikleri icin toplamda harcanan miktarlar hatiri sayilir bir miktar olmasina ragmen tek atis yapma firsati pek cogumuzda olmadi yada olamadi, zaten foruma yeni katilan ve "su butce ile kafamdaki su saatlerden hangisini ayalim" diyen arkadaslara cogu zaman parani biraz daha biriktir bu kafanda olan modellere para harcama demekteyiz. Bu arada basta parayi biriktirip tek atis yapabilenlerimiz olsaydi tek saatle yetinebilirlermiydi onu da bilemiyorum :? (Forumulari takip ederek biraz zor sanirim :D )

Konumuza donersek forumda patek veya vacheron gibi markalari gorecegimiz zamanlar cok uzak degil gibi gozukuyor.
Festina lente
Kullan覺c覺 avatar覺
Ozgur

Ya: 50
Kay覺t: 19 Eki 2010, 19:05

Mesaj vmetin » 03 Au 2012, 10:36

Mrbars deifre oldun patron :lol: :lol: :lol: :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
vmetin

Ya: 90
Kay覺t: 13 Ara 2011, 17:37

Mesaj herofb » 03 Au 2012, 10:37

kiisel d羹羹nceme g繹re b羹t癟esi geni olan arkadalar覺m覺z dediin gibi mevcut ama ayn覺 zamanda i癟lerinde iflah olmaz bir saat tutkusu var yani 1 saati 癟ok uzun s羹re kullanmak yerine beendikleri modelleri kullan覺p daha sonra farkl覺 modeller ile deitiriyorlar k覺saca Anutilus al覺rlarsa ellerinde patlar ve zarar 癟ok b羹y羹k olur diye almad覺klar覺n覺 d羹羹n羹yorum

hali haz覺rda sahip olan kodoman arkadalar覺m覺z da read-only tak覺l覺yorlar :)
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj serdarfb » 03 Au 2012, 10:43

herojd11 yazd覺: hali haz覺rda sahip olan kodoman arkadalar覺m覺z da read-only tak覺l覺yorlar :)

Bu benimde aklima gelmisti. :lol: bakalim onlari desfire edebilecekmiyiz ? :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj sedir » 03 Au 2012, 11:00

herojd11 yazd覺:...k覺saca Anutilus al覺rlarsa ellerinde patlar ve...

Bu PP nas覺l bir ey ise, insan覺n dilini dolat覺r覺yor, ellerini kar覺t覺r覺yor :lol:

Bence PP ve VC gibi markalar orta-uzun mesafe koular覺ndaki tavan atletler gibi. 襤nsan覺 yar覺a sokuyor, koturuyor, sonra kenara 癟ekilip seyrediyor. Nadiren de kafas覺 k覺zan tavan yar覺覺 kendisi bitiriyor :idea:
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj herofb » 03 Au 2012, 11:05

sorma hocam kafa gitmi :) neyse en az覺ndan g繹rd羹羹m kadar覺yla -de problememiz olmam覺 :)
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj Baran » 03 Au 2012, 11:54

Saatlere buyuk b羹tceler ay覺ranlar覺m覺z genelde al sattan holand覺覺 1 saati al覺p uzun s羹re kullanmad覺klar覺ndan dolay覺 normal olarak 2.eli kuvvetli modelleri tercih ediyorlar ki hakl覺larda.Patek ile Rolexin 2.eldeki deger kay覺plar覺 malesef cok farkl覺.Bu yuzdendir diye d羹羹n羹yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners