asymptote yazdı:Dur tahmin edeyim:
ISO 100 ya da 200, diyafram sonuna kadar açık, enstantane 1/600 civarı, ışık tepeden vurduğuna göre öğle sıraları çekilmiş olmalı?
İyi tahminler fakat biraz fark çıkacak gibi

tripod olmadığı için titreşim engelleme amaçlı ve arı vb gibi canlıların kanat hareketini dondurmak için makine manual modda, perde hızı 60D nin maximumu olan 1/8000

e ayarlandı.. Yuh dedim ben de

saatten çok emin değilim, exife göre sabah 09 civarları, diyafram doğru max açıklık 5.6, iso ya da abandım perde hızını kurtarsın diye iso:2000, tabi fotoğrafı croplayınca iso 2000 in dezavantajı biraz noise oluyor, noise giderme işlemi, biraz ışık,kontrast vs ve sonuç yukardaki, yada şu aşağıdak eklediğim gibi.. Yani iyi bir tripod, macro objektif, sabır ile çok daha güzel makrolar çekmek işten bile değil..
davinci yazdı:He yaa, makine zaten ağır birde alıcaksın yanına tele, geniş, zoom hamal gibi taşı, uğraş sonra takmaya çıkarmaya, hiç bana göre değil
Bu durumda bir kuş fotoğrafı izlerken, ne zorluklarla çekildiğini hatırlıyoruz

ki tek zorluk objektifin ağırlığı değil, çamura saplanmak var, kene tehlikesi var, sıcak havası var, köpeği var, saatlerce beklemek var, var da var..