TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj fbolukbas » 16 Tem 2012, 17:01

asymptote yazdı:fbolukbas çok teşekkür ederim, :thumbup: zahmet edip yazmışsın, benim istediğim de buydu zaten. :geek:

Birinci fotoğrafta böcek kadrajda daha büyük ve net yer alabilirdi, ışık koşulları gayet yeterliydi ancak lensim (55-250) yetersiz maalesef, minimum odaklama mesafesi 1.10 m, ben neredeyse sonuna kadar yaklaştım ve ancak bu kadar büyütme elde edebildim.

Hımm, bu durumda biraz dijital hile yapmak gerekiyor sanırım.. Fotoğraftan belli bir bölgeyi crop yapıp, büyütmek. Dijital zoom gibi yani.
Bakınız aşağıdaki örnek.. Kulladığım objektif minimum 3.5 metreden netliyor (çok kötü bir özellik), büyütme oranı da berbat 1:8.3 :) eski 100-400 objektifim ne büyük nimetmiş meğer.

Papatya fotoğrafını çekerken ışık ölçümünü papatyanın beyaz yaprağından aldı makine, bu yüzden fotoğraf biraz karanlık çıktı aslında. Bence de daha iyi bir pozlama ile güzel çıkabilirdi bu fotoğraf.

Bu durumda bkz : AE Lock

Kuş fotoğrafı için yaptığın yoruma özellikle teşekkürler, daha önce de söylemiştin aslında kuş çekimlerinde arka plan flu olmalı, kuş belirgin bir şekilde net olmalı diye. Bunu kulağıma küpe yaptım, sonraki çekimlerde azami dikkat ediyoruz bundan sonra.. :thumbup:
Çok daha iyi olacaktır fotoğraflar..

Ben yanımda tripod taşımaya alışamadım bir türlü, makinemin ve bir lensin ancak sığabildiği küçük bir çantam var onu zor taşıyorum :)
Ama bu hobi üşengeçlik ile olmaz, çok şeyler kaçabilir :)

Bu arada yukarıdaki fotoğrafların hiçbirinde kompozisyon yok elbette, hepsi basit birer doğa fotoğrafı, bu yüzden ancak teknik açıdan eleştiriye açıklar. İleride kompozisyon içeren fotoğraf paylaşımlarım olursa onlara da farklı eleştiriler elbette isterim.. :thumbup:
Her fotoğraf bir kompozisyon aslında, kimisi bazen daha anlamlı olabiliyor.

By the way check your inbox.. ;)
Emanetler yollandı :)

Resim
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 17:13

Dur tahmin edeyim:
ISO 100 ya da 200, diyafram sonuna kadar açık, enstantane 1/600 civarı, ışık tepeden vurduğuna göre öğle sıraları çekilmiş olmalı?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 16 Tem 2012, 17:30

Asym, sen S. Mccurry imisin haberimiz yok

18-200 var bende hepsi bir arada ;) otomatiğe alıp çekiyorum :D
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 17:43

davinci yazdı:18-200 var bende hepsi bir arada ;) otomatiğe alıp çekiyorum :D

En güzeli abi, tak çıkar derdi yok. Ben fizikçilere sitemliyim aslında, CERN'de Tanrı'nın cezası parçacığı arayıp bulacaklarına yapsınlar 18-800 lens de rahat edelim.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 16 Tem 2012, 17:53

He yaa, makine zaten ağır birde alıcaksın yanına tele, geniş, zoom hamal gibi taşı, uğraş sonra takmaya çıkarmaya, hiç bana göre değil
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 16 Tem 2012, 18:02

davinci hele bu kuşçular bir objektif taşıyorlar akıllara zarar, bazuka gibi.. :lol:
fbolukbas yazdı:Resim
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 16 Tem 2012, 18:14

Objektif sağlam ama ;)

Bunun makine ile beraber 5-6 kilosu rahat var
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj fbolukbas » 17 Tem 2012, 00:26

asymptote yazdı:Dur tahmin edeyim:
ISO 100 ya da 200, diyafram sonuna kadar açık, enstantane 1/600 civarı, ışık tepeden vurduğuna göre öğle sıraları çekilmiş olmalı?

İyi tahminler fakat biraz fark çıkacak gibi :)

tripod olmadığı için titreşim engelleme amaçlı ve arı vb gibi canlıların kanat hareketini dondurmak için makine manual modda, perde hızı 60D nin maximumu olan 1/8000 :) e ayarlandı.. Yuh dedim ben de :)
saatten çok emin değilim, exife göre sabah 09 civarları, diyafram doğru max açıklık 5.6, iso ya da abandım perde hızını kurtarsın diye iso:2000, tabi fotoğrafı croplayınca iso 2000 in dezavantajı biraz noise oluyor, noise giderme işlemi, biraz ışık,kontrast vs ve sonuç yukardaki, yada şu aşağıdak eklediğim gibi.. Yani iyi bir tripod, macro objektif, sabır ile çok daha güzel makrolar çekmek işten bile değil..

davinci yazdı:He yaa, makine zaten ağır birde alıcaksın yanına tele, geniş, zoom hamal gibi taşı, uğraş sonra takmaya çıkarmaya, hiç bana göre değil

Bu durumda bir kuş fotoğrafı izlerken, ne zorluklarla çekildiğini hatırlıyoruz :) ki tek zorluk objektifin ağırlığı değil, çamura saplanmak var, kene tehlikesi var, sıcak havası var, köpeği var, saatlerce beklemek var, var da var..

Resim
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners