TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj fsinan » 05 Tem 2012, 16:27

Bu forum Türkiye'mi yansıtıyor, bayılıyorum... :lol:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj serhat200 » 05 Tem 2012, 17:11

Bence AP RO al. Bir saat olarak seni kesinlikle tatmin edecektir. Bu evladiyelik olur.
Zaten bu forumu takip etmeye devam edersen ikinci saatinin arayışına en geç 3 ay sonra başlamış olacaksın :lol:
Akabinde hemen para toplamaya başlayacaksın ve en geç 1 yıl sonra bir Panerai sahibi olacaksın, sakın imkansız deme tecrübe konuşuyor :D
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj mrbars » 05 Tem 2012, 17:18

Bond yazdı:....
Kaliteden, marka ve tarihi değerden ödün vermeden bir kademe alt fiyat grubunda yer alan modellerde olabilir. 20K TL seviyesi için bu kadar kesin karar vermeni gerektiren sebep ne bilmiyorum ama fiyattan ziyade modeli beğenmen ve sana yakışması daha mühim bence. .....

:champ: :champ:
Birebir aynı şekilde düşünüyorum. Bu segment de (20k TL bütçe verildiği için segment dedim) benim için 3.000 dolarlık Omega Seamaster da, 30.000 dolarlık bir AP de seçim alternatifi; yeterki bileğe ve ruha yakıştığı hissedilsin.

Yaşa ben de dikkat etmedim. Genç yaş için Sub -eğer beğendiğin bir modelse- en ideal seçimlerden biri olabilir. Hem spor, hem ağırbaşlı, hem 50 senelik.
En son mrbars tarafından 05 Tem 2012, 17:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj mrbars » 05 Tem 2012, 17:24

Bu arada Rolex herkeste var muhabbeti de baydı artık. Farklı olma ve farklı gösterme gibi bir gaye varsa, o iş saat ile olmaz.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj castiel » 05 Tem 2012, 20:57

mrbars bey bende aynı görüşteyim bileğime yakışması ve kafama uyduktan sonra fiyat önemli değil..Belirttiğim miktar üst sınır ve bu sınır dahilinde bakınıyorum..Rolex konusunda ki yorumunuza da aynı doğrultuda yaklaşıyorum..Ben birilerine maddi güç ile sahip olunan şeylerle anlam ve vasıf yukleyen görüşe sahip değilim.. Yaşım doğrultusun da Sub uygun gibi duruyor dediğiniz gibi..yaşımla beraber koluma da uyum sağlarsa neden olmasın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj castiel » 05 Tem 2012, 21:01

serhat200 yazdı:Bence AP RO al. Bir saat olarak seni kesinlikle tatmin edecektir. Bu evladiyelik olur.
Zaten bu forumu takip etmeye devam edersen ikinci saatinin arayışına en geç 3 ay sonra başlamış olacaksın :lol:
Akabinde hemen para toplamaya başlayacaksın ve en geç 1 yıl sonra bir Panerai sahibi olacaksın, sakın imkansız deme tecrübe konuşuyor :D

Serhat bey bir daha bu tarzda bir bütçeyi oluşturamam gibi..çünkü şimdi babam söyleniyor oğlum 2 daha koyar 2005 octavia alırız o paraya diyor ilerde de muhtemelen eşim hayır der :D
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj Orca42 » 05 Tem 2012, 22:17

Sevgili Castiel,

22 yaşımda TagHeuer saatler bana çok güzel geliyordu. 27 yaşımda evlendim eşim TagHeuer Link modeli bir saat aldı, oldukça spor bir model, halen severek kullanıyorum. Ama TagHeuer'e şimdi para verir miyim? Monaco modeline evet. Diğer modellerine sanmıyorum.

Geçtiğimiz seneye kadar kesinlikle klasikleşmiş bir model olan Tag Heuer Monaco'yu (Steve McQueen edition elbette) beğeniyordum ama koluma yakıştıramıyordum. Geçenlerde denedim, kolumda çok beğendim, şimdi almayı düşünüyorum.

Hedefim 30'umda bir rolex sea dweller almaktı, param yetişmedi, alamadım, halihazırda da modeli üretmiyorlar artık (DSSD'ı saymıyorum). 25-30 yaş arasında submariner bana magnifer'ı yüzünden sevimsiz gözüküyordu, şimdi gözüme hoş geliyor.

Şu an 33 yaşımdayım, oldukça iyi bir yabancı bankada yönetici pozisyonundayım. Kolumda Panerai var (PAM312). Baktıkça çok mutlu oluyorum (evladiyelik mi-şüphelerim var)... Ama benim unvan seviyemde çok insanda bu fiyatlı bir saat yok. AP RO modeli bizim bankada, GMY seviyesinde iki kişide var. Rolex ise biraz daha fazla ama 10'u geçmez....

Lafı çok uzattım. Demek istediğim;

Saat zevki, yaşla beraber değişebiliyor. Ama bazı saatleri zamanında almazsan, bir daha hiç alamayabilirsin.

AP RO bence çok güzel bir saat. Ama bazı saatler taktığın ortamda fazla göze çarpabilir, bununda çok garip etkileri olabilir (cidden, bu adam zengin, az zam verelim, az bonus verelim vb.). Ayrıca mekanik saatlerin belli dönemlerde bakımının yapılması gerekir. AP RO'nun bakımı sana ufak bir servete mal olacaktır. AP RO'su olanlar bilgi verebilir.

Bence yaşına uygun, evladiyelik, hem spor hem klasik olan tek bir saat var; Rolex Submariner.

Doğru çözüm hepsini deneyip, içine en çok sineni alman olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun. Kutu açılışını dört gözle bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Orca42

Mesaj castiel » 05 Tem 2012, 22:37

Orca42 yazdı:Sevgili Castiel,

22 yaşımda TagHeuer saatler bana çok güzel geliyordu. 27 yaşımda evlendim eşim TagHeuer Link modeli bir saat aldı, oldukça spor bir model, halen severek kullanıyorum. Ama TagHeuer'e şimdi para verir miyim? Monaco modeline evet. Diğer modellerine sanmıyorum.

Geçtiğimiz seneye kadar kesinlikle klasikleşmiş bir model olan Tag Heuer Monaco'yu (Steve McQueen edition elbette) beğeniyordum ama koluma yakıştıramıyordum. Geçenlerde denedim, kolumda çok beğendim, şimdi almayı düşünüyorum.

Hedefim 30'umda bir rolex sea dweller almaktı, param yetişmedi, alamadım, halihazırda da modeli üretmiyorlar artık (DSSD'ı saymıyorum). 25-30 yaş arasında submariner bana magnifer'ı yüzünden sevimsiz gözüküyordu, şimdi gözüme hoş geliyor.

Şu an 33 yaşımdayım, oldukça iyi bir yabancı bankada yönetici pozisyonundayım. Kolumda Panerai var (PAM312). Baktıkça çok mutlu oluyorum (evladiyelik mi-şüphelerim var)... Ama benim unvan seviyemde çok insanda bu fiyatlı bir saat yok. AP RO modeli bizim bankada, GMY seviyesinde iki kişide var. Rolex ise biraz daha fazla ama 10'u geçmez....

Lafı çok uzattım. Demek istediğim;

Saat zevki, yaşla beraber değişebiliyor. Ama bazı saatleri zamanında almazsan, bir daha hiç alamayabilirsin.

AP RO bence çok güzel bir saat. Ama bazı saatler taktığın ortamda fazla göze çarpabilir, bununda çok garip etkileri olabilir (cidden, bu adam zengin, az zam verelim, az bonus verelim vb.). Ayrıca mekanik saatlerin belli dönemlerde bakımının yapılması gerekir. AP RO'nun bakımı sana ufak bir servete mal olacaktır. AP RO'su olanlar bilgi verebilir.

Bence yaşına uygun, evladiyelik, hem spor hem klasik olan tek bir saat var; Rolex Submariner.

Doğru çözüm hepsini deneyip, içine en çok sineni alman olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun. Kutu açılışını dört gözle bekliyorum.

teşekkür ederim tavsiyeniz için..
Üslubunuz ve tecrübelerinize bağlı tavsiyeleriniz şahane :champ:
Kullanıcı avatarı
castiel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: şimendifer ve 202 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners