TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio G-8900A-1DR Kutu Açılışı ve İnceleme

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Casio G-8900A-1DR Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj murderbunnie » 05 Tem 2012, 15:21

Selamlar arkadaşlar;

Aklımda uzun zamandır bir dijital saat almak vardı. Dijital saat için uygun markanın da Casio olacağını düşünüyordum. Bu nedenle pek çok model arasında gidip geldikten sonra; çocukluktan beri istediğim G-Shock serisinden bir model almaya karar verdim. Aslında daha fazla özelliğe sahip serilerden düşünüyordum fakat ilk olması sebebiyle temel bir model almayı tercih ettim. Çift klips tokalı, ortada G ışıklandırma butonu olan modellerden. Bunun neticesinde de, 8900A-1DR modelinde karar kıldım. İleride daha fazla özelliği olan, sensörlü, pusulalı modellerden almaya da bununla birlikte karar vermiş oldum.

Casio "G-Shock" G-8900A-1DR

Resim

İthalatçı firma ERSA A.Ş tarafından belirtilen teknik özellikler:

Süper Aydınlatmalı Led Işık
Dünya Saatleri
24 Saatlik Kronometre
Geri Kronometre
5 Alarm
Tam Otomatik Takvim
12/24 Saat Formatı
Sessizlik Fonksiyonu
Darbelere Karşı Dayanıklılık
200 Metre Su Geçirmezlik
Mineral Cam
Silikon Kordon
Saatin Boyutları : 55,1 X 52,5 X 16,3mm
Saatin Ağırlığı : 69 gram
Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatı 250 TL

Resim

Ürünü bir hafta önce Hepsiburada.com'dan 189 TL'ye sipariş ettim. Stok durumundaki eksiklik münasebetiyle elime ulaşması bir hafta sonra bugünü buldu.

Resim

Öncelikle kutusunun yuvarlak-metal olan G-Shock kutularından olmaması canımı sıktı diyebilirim. Kutuların neye göre belirlendiğini bilmiyorum açıkçası fakat kutu bulamayıp buna mı koymuşlar diye düşünmedim değil :)

Resim

Resim

Saatin ilgimi çeken ilk ayrıntısı mavi dijital ekranı oldu.

Resim

Resim

Saati elime aldığımda hafifliği fakat hissedilebilir sağlamlığını çok beğendim. Saatin bizden çok daha sağlam olduğunu düşünmek başta komik geliyor fakat gerçek sanırım :)

Resim

Resim

Daha önce hiçbir G-Shock saati kolumda denememiştim. Bu nedenle nasıl duracağı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bileğim ince olduğu için aşırı büyük durmamasını umuyordum ve korktuğum gibi olmadı. Boyutları gayet ideal geldi bana.

Resim

Resim

Resim

Resim

Saatin çift klipsli tokası tam beklediğim gibi klasik G-Shock havasını veriyor. Normalden parlak silikon kordonunu da beğendim.

Resim

Resim

Saatin Kronometre, geri sayım, dünya saatleri ve alarmı hakkında verilmeye değer bir bilgi yok. Herhangi bir dijital saatte bulunanlar aynı şekilde işliyor.

Sessizlik fonksiyonu denen özelliğin nasıl çalıştığını henüz bulamadım fakat anladığım kadarıyla, alarm yerine ışık yanıp sönüyor diye düşünüyorum.

Bir de saatin beyaz led aydınlatma ışığı yandığı zaman çok güzel görüntü veriyor. (Bu özelliği fotoğrafları gündüz çekmem nedeniyle fotoğraflayamadım)

Resim

Aldığım saatten kısaca memnun kaldığımı söyleyebilirim, ilgilenen arkadaşlara da tavsiye de ederim. Saatin bir de beyaz ve turuncu renkleri var.
Resim
Resim

Saat ile ilgili izlenimlerim ve aktaracaklarım bu kadar. İncelememin sonuna bir de detaylı video görüntüsü ekliyorum.

Saygılarımla, mutlu zamanlar dilerim.
Gunter glieben glauchen globen.
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

Re: Casio G-8900A-1DR Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj razz » 05 Tem 2012, 15:25

Güzel bir seçim.. :champ: Özellikle renk kombinasyonu diğer iki alternatif ile kıyaslandığında daha başarılı duruyor.. :thumbup:

VSA Knife'ın durumuna bakarsak üretilme sebebine uygun koşullarda kullanılması muhtemel görünüyor ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Ziyaliv » 05 Tem 2012, 15:39

Hayırlı olsun G-shock satıyorum ama bu modeli daha önce satmamıştım, gerçekten güzelmiş, hayırlı olsun. G-shockların sağlamlığı tarafımdan test edilmiştir. :) Güle güle kullanınız. Renk kombinasyonu güzel olmuş.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Baran » 05 Tem 2012, 16:23

G-Shock benımde sevdiğim bir seridir.Model cok guzel ama parlatılmış olmasına gözüm hala alışamadı sanırım :) Guzel gunlerde kullanmanız dileğiyle
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 05 Tem 2012, 17:20

Hayırlı olsun, inceleme için teşekkürler.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj conbay » 05 Tem 2012, 17:58

Harika bir tercih:) Benim de en çok kullandığım saatim g-shock şu anda bile kolumda g-9300...İyi günlerde kullanmanızı dilerim, çelik kutuyu çok kafanıza takmayıın bu kutu da gayet şık. Mavi ekran hoş gerçekten de, inceleme için teşekkürler.
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj Ahbob » 05 Tem 2012, 18:06

İyi günlerde kullanın, inceleme için teşekkürler. :champ:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj Frax » 05 Tem 2012, 18:08

Rengi dikkat çekici :) İyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners