TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj castiel » 04 Tem 2012, 19:35

Herkese merhabalar..

İlk meknaik saatimi alabilmek için yaklaşık bir yıldır bütçe ayarlamaya çalışıyordum ve nihayet bütçem artık hazır..
Gözden çıkardığım bütçe benim için bir hayli fazla ve denkleştirmesi çok meşakkatli oldu..
İki aydır forumu takib ediyorum ama çok bilgisizim bu konuda bu yüzden soluğu bir butikte almadım..
Saat benim ilk mekanik saatim olacak ve önemi de bambaşka olacak..
Bu fiyat düzeyinde her şeyiyle(özellikle mekanizmasıya) evladiyelik saat tavsiyelerinize ihtiyacım var..
Modern görünümlü çok şatafatlı olmayan heritage bir markadan ve çok çok çok az da olsa vintage kokusu olan bir ürün tercihim..

Ham madde :Altın olmayan
Çapı :40-45 mm
Kasa tipi :Yuvarlak
Kayış/Bilezik :Farketmez
Mekanizma :Otomatik
En son castiel tarafından 04 Tem 2012, 22:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
castiel

Re: 20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj Bond » 04 Tem 2012, 19:47

Özel mesaj ile görüştük ama konuya ekleyeyim. Kasa yuvarlak demişsin ama eğer beğeniyorsan Audemars Piguet Royal Oak 15300ST veya yeni 15400ST olabilir. 40 senelik tarihi, mekanizması ve farklı kasa yapısı ile klasik, çok şık ve her zaman değerli olabilecek bir saat. Bütçenin biraz üzerinde ama sanırım pazarlıkla alınabilir diye düşünüyorum. Forumda 40. Yıl New York sergi konusunda tüm detaylarını ve tarihçesini bulabilirsin ;)

Bunun dışında Rolex Datejust II gene çok şık ve istediğin özelliklere tam uygun bir saat diyebilirim. Bir çok kadran opsiyonu olması ise kişisel seçim için önemli avantaj. Biraz daha spor bir model istersen Submariner ve Daytona olabilir. Başka marka ve modellerde olabilir ama üstünde düşünmek ve tartışmak lazım. Biraz sevdiğin kadran model tarzı ve kasa yapısından örnek verirsen farklı önerilerin gelmesi daha kolay olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mrbars » 04 Tem 2012, 19:48

AP royal Oak
Rolex DateJust
Submariner

edit: yazarken Bond ile pişti olduk.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Baran » 04 Tem 2012, 20:02

Nokta atışı Submariner :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj castiel » 04 Tem 2012, 20:03

40. Yıl New York sergi konusunu inceledim. Bahsettiğiniz AP modeline baktım ve elime alıp incelenecekler listesine önerdiğiniz Rolex modeli ile birlikte yazdım teşekkür ederim :thumbup:
Şuan kafamda netleştirdiğim fikir olarak kadran rengi siyah yada bulabilirsem gece mavisi..
Kasa çapını olduğundan büyük göstermeyen sadece date göstergeli modeller öne çıkan düşüncelerim..
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj cenk » 04 Tem 2012, 20:05

benim tercihim ya submariner ya da UN maxi marine diver chronograph olurdu :thumbup:
Resim
Resim
ilk tercihimde UN :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj castiel » 04 Tem 2012, 20:14

Mrbars ,Baran ve Cvssvc Önerileriniz için teşekkür ederim :thumbup:
Submariner gerçekten alınası bir saat..
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj drk » 04 Tem 2012, 20:29

Çelik bilezik arıyorsanız kişisel iki favorim herhangi bir rolex veya ap ro. Rolexler arasından oyster sports serisini(submariner, explorer, gmt-master, daytona vs.) tarz olarak daha çok seveceğinizi düşünüyorum. Bütçemi sonun kadar kullanacağım derseniz de sanırım en iyi seçenek AP RO olarak gözüküyor. Bileğinizde deneyin, eğer hoşunuza giderse gözünüz kapalı alabilirsiniz :thumbup:

Bilezik değilde kayış olsun derseniz seçenekler farklılaşacaktır ama yukarıdaki ikiliyle asla yanlış yapmazsınız ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 102 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners