TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Mesaj Bond » 04 Tem 2012, 20:22

Beyler olan olmuş artık gereken tüm bilgiler ve uyarılar yazıldı. Kötü veya kalifiye olmayan bir esnaf olabilir ama herif vs gibi hitaplara gerek yok. En azından bu foruma yakışmaz diye düşünüyorum. Eğer daha fazla bu konuda bir şey yapılacaksa artık durum forum içinde paylaşımı aşar, yasal yollarla hak aramak gerekir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj fsinan » 04 Tem 2012, 21:43

hah en sonunda uyarı aldık, bu konu burada kapansın.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Bond » 04 Tem 2012, 23:07

Yok canım ne uyarısı. Biraz daha devam ederse daha sert şeyler yazılma ihtimali gördüm. Üzüldüm bende ama daha fazla yapacak bir şey yok gibi duruyor. Benim bu konudan kendimce çıkardığım ders özellikle hassas kişiler için bir daha bu tarz yerlerde bilezik değiştirme işlemi yaptırmamak lazım olduğu. Ben sanırım 2-3 kez bu işlemi farklı yerlerde yaptırdım ama belki çizdiler ben dikkat etmedim. Hatta bir tanesi pasajda 3 metrekarelik seyyar saatci gibi bir yerdi :)

Bende merak ettiğim bir şeyi sorayım; Örnek bu olay marka distribütörü'nün resmi yetkili servisinde olmuş olsa idi; hak aramak veya değişim talebi ile ciddi bir geri dönüş beklemek acaba daha mı kolay olurdu?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Baran » 05 Tem 2012, 11:07

Bond un yönelttiği soruyu bende düşünmüştüm ve değiştirmeseler dahi en azından bir özür dilyeceklerine karar verdim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj fsinan » 05 Tem 2012, 16:23

Bond hocam bak sen de önyargı ile yaklaşıyorsun ve "hassas kişiler" vs diye bahsediyorsun...

Yanlış burada işte, aynı yanlışı tezgahın arkasındaki adam kat be kat yapıyor. O yüzden sorduğun soruya vereceğim cevap hayır.

Pırlant'tan aradılar, işin meali şu "Çok haklısınız, ama bu esnafın bizde çok hatrı var, çok kızıyoruz, duygularınızı paylaşıyoruz, yollayın polisaj yapalım"....Ama adama bir uyarı bile yok.

Ben polisaj istemediğimi, zaten yapılamayacağını, yapıldığı için rezil olduğunu belirttim. Ben ne para ne de polisaj yapsınlar diye onları aradım. Oris sahibi olarak işimi yapmayacağını söyledi, aynısını Baran'a da yaptı.

Türkiye'de paranı verdiğin andan itibaren sıfırsın. B
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Bond » 09 Tem 2012, 16:06

Fsinan senin durumun için ön yargı ile yaklaşmıyorum. Sen bu konuda zaten haklı olan tarafsın. Hassas olmak kötü bir şey değil, hassas isen bu işlemi nereye yaptıracağını seçerken aynı hassasiyeti göstersen belki rahat ederdin demek istedim. Yani sen o saati teslim ederken adamların iş profesyonelliği veya ne gibi bir sistemle bunu yapacağı hakkında en ufak bilgin yoktu. Seçenek az, profesyonellik zayıf resmen elin kolun bağlı kalmış seninde, sonucu bilmeden teslim ettin manasında konuşuyorum. İşlem sonrası ise piyangodan sana daha kullanılmadan çizilen yeni alınmış bir saat çıkmış oldu.

Ülkemizde özellikle bu tarz servis ve hizmet sektörlerinde kalifiye çalışan eksikliği oldukça yüksek seviyede bu nedenle daha profesyonel yerleri tercih etmekte fayda var diye düşünüyorum. Bazı kişilerin diğerlerine göre daha hassas hatta bazen aşırı pimpirikli dahi olabilecekleri bir gerçek. Bunu sadece saat olarak düşünmemek lazım farklı konularda değişik tepkiler veren kişiler dahi olabiliyor. Örnek otomobil jant bijonu sıkan servis elemanına bijonu çizeceksin diyen kişi bile var ama bu kişiye sorsan saatin çizilmiş diye umurunda dahi olmayabiliyor.

Bence ülkemizde bu anti-profesyonelliğin en büyük sebebi bu tarz hizmet ve servislere talep edilebilen düşük bedeller ve bu sebeple çalıştırılan anti kalifiye kişiler. Bugün USA'de Govberg diye bir saat servis merkezinin fiyat listesi dikkatimi çekti. Firma saat pilini 60 USD'ye değiştiriyor. Herhalde bakla çıkarma işlemi saat farklı yerden alınmış ise gene o civarlardadır. Çok elbette ama burada çoğu yere selamın aleyküm diye girince ücretsiz yaparlar bu tarz işleri veya ne verirsen ver şeklinde biter. Bu bizim kültürümüzde mevcut ve hoş bir detay ama sonucu belirsiz. Elbette ücretsiz olarak çok dikkat ve emekle yapan çok usta kişide vardır mutlaka ama profesyonellik ve ustalığı aynı anda müşteriye sunabilmek çok başka bir olay.

Nicky'nin bu konuda USA'de bir anısı vardı. Seamaster veya Submariner'den bir bakla çıkartılması gerekmişti. Saat tamircisi yanlış hatırlamadıysam 40 USD demiş. Nicky ne yaptın sen yankee demesine rağmen en ufak indirim yapmamış :D Eminim bu adam işinin hakkını veriyordur ve iş bitimince bakla çıkarıldı şeklinde ibare ile faturasını da kesiyordur. Elbette istisnalar vardır ama genelleme yaparsak Türkiye'de bu tarz işler henüz çok zayıf. Özellikle saat sektörü için konuşursak pazarın darlığı bunun en büyük sebebi bence.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 09 Tem 2012, 16:15

Pazarın darlığı önemli bir sebep ancak saat servis ve bakımı konusunda profesyonel eğitim de verilmiyor ülkemizde. Bildiğim kadarıyla bir çıraklık okulu dahi yok. Büyük dağıtıcıların servislerinde çalışan ustalar eğitim için İsviçre'ye gönderiliyor ama onların profesyonelliğini de gördük, çarkları çizip geri gönderiyorlar..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 09 Tem 2012, 16:26

Ben Omega saatimi Viyana'da Omega Butik'ten aldım...satış işiyle ilgilenen orta yaşlı bayanın kibarlığı,ilgisi,şıklığı ne bileyim herşeyi o kadar farklıydı ki anlatamam...Neyse saat konusunda ve fiyat olarak konuşulduktan sonra ,içerlerden bir adam geldi takım elbise kravat filan, sanırım Çinliydi, adam da nasıl bir elegans...parmaklar sanki dünya çapında bir virtüözün parmakları...eleman büyük bir kibarlık ve ciddiyetle mağazanın ortasında özel olarak hazırlanmış,herkesin görebildiği çalışma tezgahında şiir gibi bir iş çıkarıp baklaları çıkardı...İnsan gayri ihtiyari bu bakla çıkarma,takma işinde huzursuz olabiliyor ancak Omega Butik'te bu iş hakkıyla yapıldı,hiçbir olumsuzluk olmadı...olsaydı bile sanırım yeni bir saatin verilmesi bile problem olmayacaktı zaten 8-)
Kullanıcı avatarı
Drago

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners