TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bundan 30 Yıl Sonrası İçin Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bundan 30 yıl sonrası için saat tavsiyesi

Mesaj razz » 03 Tem 2012, 15:17

asymptote: Dayanıklılık kıyası her iki markanın eşdeğer modelleri arasında yapılırsa anlam kazanır, yoksa sadece marka bazında düşünürsek geçerliliği olmayan bir sonuca varmış oluruz :thumbup:
Ayrıca Rolex'in 35 sene önceki modelleri ile şimdiki modelleri arasındaki teknoloji, işçilik, kullanılan materyal farkları göz önüne alındığında karaelci dostumuz Submariner'ı çocuğuna verdiğinde saatin COSC değerleri dahilinde zaman tutuyor olması kuvvetle muhtemeldir 8-)

Her Vintage üründe olduğu gibi, bir Rolex saatin güncel kondisyonu da geçmişte ne şekilde kullanıldığına göre değişiklik arz eder..

Seni teyit etmediğim doğru ancak farklı bir konudan; Hayvan gibi pirim yapacak olan Zenith El Primero değil, Kennedy Zenith'idir..
Neden böyledir..? Çünki öyle bir Zenith yoktur..

Ha öyle bir Zenith hakikaten yoktur da her ne hikmetse Çınaraltı başta olmak üzere, sahibinden.com, gittigidiyor ve malum forum ve portallarda yer alan köşeli kasaya sahip eski Zenith Respirator ilanlarına ait açıklamalardaki kendinden emin tavra bakarak söyleyebiliriz ki rahmetli başkan Kennedy ile bilfiil teşrik-i mesai etmiş ( sözlük anlamı ile algılansın lütfen ;) ) esnaf ve meraklı memleketimizde mevcuttur.. :D
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj karaelci » 03 Tem 2012, 15:30

Hızlı yanıtlarınız için çok teşekkürler, işler yoğunlaştı bakıyorum ama bazen cevap yazamıyorum. :champ:

vmetin, öncelikli amacım çocuğuma maddiyat değil de, hissiyat bırakmak. Onun için ilk başlarda benim de aklımda olan altından vazgeçtim. :) Ayrıca saatin 30-35 yıl kullanılmadan durması konusunda ben de kararsızım. 30 yıl yatan bir saatin kondüsyonu nasıl olur bilmiyorum.

asymptote, karanlık işler değil aslında. Babamın vefatı ile kalan mirası direk olarak çocuğuma devretmek istiyorum aslında. :thumbup:
Kullanmak istememin sebebi de bir yandan ailevi durumlar, diğer yandan saatin hiç kullanılmadan daha değerli olacağı düşüncesi :roll: Gerçi bir Sub alıp nasıl hiç kullanmadan 30 yıl dururum bilmiyorum ama en azından deniycem :lol: Bu konuda çok karmaşık duygular içerisindeyim.

Razz, Sub için senin tabirinle "go get it tiger" diyorsun yani :lol: . Gönlüm kullanmamaktan yana zira geçenlerde nişanlım ile almış olduğum SKX007J' yi aslında bu amaç için almıştım. Yıllarca kullanıp, Allah nasip eder de bir PP alırsam (alamasam da :) ) Seiko yu oğluma vermeyi düşünüyordum. Temiz kullanılmış bir saat mi yoksa hiç kullanılmamış, sıfır kondüsyonda bir saatin mi 30 yıl sonra daha değerli olacağı konusunda hiçbir fikrim yok :) Hala kararsızım.
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Mesaj Ahbob » 03 Tem 2012, 15:43

Bence vmetin'in önerisi yerinde. Ama amaç çocuğa babadan birşeyler bırakmaksa, bence çocuk kıyıda, köşede yıllarca bekleyen bir saat yerine babasının yıllarca kullandığı, özenle baktığı bir saat manevi açıdan da çok daha kıymetli olur. İşte o zaman paha biçilemez olur o saat. Bence bu tanıma en iyi uyan saat Submariner.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Re: Bundan 30 Yıl Sonrası İçin Saat Tavsiyesi

Mesaj drk » 03 Tem 2012, 15:58

30-35 yıl sonra ne olacağını kestirmek çok güç hatta imkansıza yakın. Öncelikle bundan 30 sene önce satılan bazı saatlerin şu anda kıymetli olmasının sebebi o saatlerin zamanına göre özellikleri ve üretim adetlerinin düşüklüğü. Örneğin, 30 yıllık bir submariner şu anda kıymetli olabilir çünkü aranan bir saat ve temiz kondüsyonda bir örneği meraklıları arasında popüler, oysa şu anda üretilen bir saat 30 yıl sonra yine aranılan bir model olabilir ancak piyasada çok daha fazla sayıda örneği bulunacağından aynı oranda kıymetli olmayabilir.

Blancpainin geleceği muallakta. Dünyada yeri belli, Türkiye'de yeri maalesef hakettiği noktaya hiç ualaşamadı, LPI'daki yapılanmadan sonra belki artık sadece internette görür hale geleceğiz. FF'i iyi bir yatırım aracı olarak görmüyorum.

Evet, panerainin limitli bazı modelleri şu anda değerini artırıyor ancak bunu bir balon olarak görenler de var, uzun vadede yatırım için riskli bir hareket.

Aslında genel olarak saati bir yatırım aracı olarak görmemek gerek, alın, kullanın, zevkini çıkarın. Satarken az yada çok zarar ettirecek modeller bellidir ancak birkaç sene sonrası için konuşulabilir, 30 sene değil. Öyle bir saat olur ki, mevcut ekonomik koşullar devam ederse değerini kesinlikle artırır ve her zaman aranılır durumda olur, mesela bol komplikasyonlu ve çok az sayıda üretilmiş, mümkünse en fazla birkaç tane, bir patek philippe. Bu saati almak zaten yüzbinlerce TL'ye mal olacaktır.

Şunu da unutmamak gerek, 30 yıl çok uzun bir süre, bir savaş çıkar, para pul olur, değil saat yiyecek ekmek bulamayız. Tabi bu en kötü senaryolardan biri ama imkansız da değil. Bu yüzden ben olsam, kendi zevkime uygun sıkılmadan kullanacağım bir saat alırdım, çoçuğuma da nos değil, kendi kullandığım benimle yaşlanmış saati bırakırdım. Az sonra o saati almaya gidiyorum :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Archimed » 03 Tem 2012, 16:29

Karaelçi, karar vermesi zor bir durumdasın.

Ben bir Rolex submariner alıp bir köşede bırakamam. Şeytan dürter, bir şey olur. Bu durumda çocuğuma 30 yıl kullanılmış bir Rolex bırakabilirim.

Diğer taraftan; benim farklı bir önerim var. Resimden anlayan üyelerimiz varsa sana yardımcı olabilirler. İşi bilen birilerinin desteğiyle sanata yapılan her yatırım, uzun vadede iyi kazandırabilir. Zira bankalar bile bu konuda özel danışmanlık hizmeti sağlıyorlar. Resime yatırım işini de bir düşün derim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj karaelci » 03 Tem 2012, 20:42

ahbob, evet sanırım kullandığım saati hediye etmek daha anlamlı. Biraz daha düşünmek gerekiyor demekki :)

Drk, yorumların için teşekkürler. Sana da şimdiden hayırlı olsun, merakla bekliyorum :thumbup:

Archimed, resim, heykel gibi sanatsal ürünler için bence çok geniş bir bakış açısı ve konuya hakim olmak gerekir. Bende her ikisi de yok :) Saat sanata göre daha aşina olduğum bir sektör olduğundan, en iyi yol bildiğin yoldur diyorum :)
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Mesaj drk » 03 Tem 2012, 20:46

Karaelci, teşekkür ederim :) Saati almaya gittim, iyice sinirlerim bozuldu, kadranın içinde çıplak gözle dahi rahatlıkla görülebilecek boyutta toz zerresi var :? Biraz daha bekleyelim bakalım..
Kullanıcı avatarı
drk

Bundan 30 Yıl Sonrası İçin Saat Tavsiyesi

Mesaj herofb » 03 Tem 2012, 20:52

Haydaaa , Drk gecmis olsun
Kullanıcı avatarı
herofb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 133 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners