bulenty yazdı:mertsamet ö.m den sormuş,"ikinci el güzel saatler alıyorsunuz,nasıl güveniyorsunuz açıklarmısınız" diye...
Arkadaşlar,lütfen buradan sorun ki herkes faydalansın.
Birtakım kriterleri konu başında özetledim.Benim için ranki önemli,saatin durumu önemli.Fiziksel önemli bir kusuru yoksa mekanikle ilgili olanlar %99 düzeltilebilinir diye düşünüyorum.
Çok önemli kriterlerim yok,tecrübe ve önsezi diyelim.
Bir örnek vereyim.Şu anda bir chronoswiss takip ediyorum.

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.usCHRONOSWISS REGULATEUR
IN WORKING ORDER WE SELL IT AS IS PLEASE CHECK OUT THE PICTURES BELOW
We have been in the watch business for more than 25 years, and are members of NAWCC. We do not guarantee water resistance, accuracy, or when the watch was last serviced. We sell vintage watches that we describe to the best of our ability, but remember that these watches may need servicing
Adam saat için aynı bunları yazmış.Dikkat ederseniz çeliğinde kararmalar var ama derin yara yok bunlar benim için önemli değil.Çünkü çeliği yenilemek kolay.
7750 Valjoux makina kullanıyor demiş,ne olaki 7750 makinayı tamir edemeyesiniz yani ettiremeyesiniz.
Service ihtiyacı olabilir ama çalışır durumda demiş...
Doğru her mekanik saat servise ihtiyaç duyar.
Şimdi istese bu satıcı bu saate kutu bulur çeliğini elden geçirtir,bakımını yaptırır öyle satabilir ve daha iyi paraya satar.
Bir uğraşmayan böyle satıcılar var,çünkü kutusu ,servisi,dışbakımı belki adama 500 dolara mal olacak,,,herneyse.Şu an bu saat $450 da ve 29 saati var,bakalım neye gidecek,alırmıyım bilmiyorum.
Şimdi ebay de alışveriş yapmak isteyenlere bir tüyo daha vereyim.Almayacağınız saatleride gözlem listesine alın ki,kaç paraya gittiğini görün,veya almaya niyetli olduğunuz benzer saatlerin piyasasına hakim olun ki,buy it lerle kazık yemeyin.Sanıyorum bu saat $1000 küsürlere gidecek...
vs,vs