TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

500 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi / Sturmanskie

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 500 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi / Sturmanskie

Mesaj Mriya » 01 Tem 2012, 08:43

Tanışma konusu açmıştım ama yeniden merhaba.

Bu konu sayesinde ben de Rus saati almaya karar verdim.

zifft'in aldığı Sturmanskie chronograph modeli gerçekten çok güzel.

Yalnız merak ettiğim, daha önce hiç ebayden vs. alışveriş yapmadım. Kısaca bir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Mriya

Mesaj necati » 01 Tem 2012, 10:25

Yapmanız gereken paypal hesabı açmak. Google dan nasıl yapılacağını bulabilirsiniz, adım adım anlatıyorlar sağolsunlar. Bundan sonrası kolay, ebay de beğendinizi bir ürünü satın almak için birkaç kelime ingilizce bilmeniz bile yetiyor. Güvenilirlik konusunda ise içiniz rahat olsun. Geriye, aldığınız saati burada fotolarıyla beraber bizimle paylaşmak kalıyor :thumbup:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Mriya » 01 Tem 2012, 10:58

necati yazdı:Yapmanız gereken paypal hesabı açmak. Google dan nasıl yapılacağını bulabilirsiniz, adım adım anlatıyorlar sağolsunlar. Bundan sonrası kolay, ebay de beğendinizi bir ürünü satın almak için birkaç kelime ingilizce bilmeniz bile yetiyor. Güvenilirlik konusunda ise içiniz rahat olsun. Geriye, aldığınız saati burada fotolarıyla beraber bizimle paylaşmak kalıyor :thumbup:

Teşekkür ederim, burada yazdıktan sonra google'da aratmak aklıma geldi ve olayı çözdüm. İşin esası aklımı kurcalayan konuyu açan arkadaşın verdiği link oldu. O sitede saatlerin fiyatları daha uygun ama ebaydeki güvenilirlik en azından benim için daha yüksek.

Şu anda ebay'de Vostok ve Poljot'lar içinde kayboldum. Zaman içerisinde bir kızıl yıldız saat koleksiyonu yapmayı hedefliyorum :)

Özel günler için çok güzel seriler var özellikle Vostoklarda. Ya da mesela Mig 29 serisi filan var. Fakat genelde 2.el. Bunlardan almak istiyorum, madem egzantrik olalım dedik, dibine kadar gidelim değil mi :)
Kullanıcı avatarı
Mriya

Mesaj SeRxx » 01 Tem 2012, 11:46

Bence fazla dibe inmeyelim çıkması zor oluyor ;)
Forumu inceleyin kafanızda net marka/modeller belirleyin ona göre arayışa başlayın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Hsnmrycl » 01 Tem 2012, 12:53

Mriya, eski sovyet saatlerine merak saldınız ise dikkat etmeniz gereken en önemli nokta "Frankenwatch" denilen, başka saatlere ait olan parçaların toplanması ile oluşturulan saatlerdir. Bununla başa çıkmak için de hangi modelde hangi kalibre, hangi kadran ve hangi bezel olduğunu öğrenmeniz yeterli. Başka herhangi bir sıkıntınız olacağını sanmıyorum. Yolda, işte, arkadaşlar arasında herhangi birinin kolunda göremeyeceğiniz ve bundan 30-40 yıl önce şu anda var olmayan bir devlet tarafından üretilen bir saati taşımak her zaman ilginçtir.

Kolay gelsin.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Mriya » 01 Tem 2012, 18:04

hsnmrycl yazdı:Mriya, eski sovyet saatlerine merak saldınız ise dikkat etmeniz gereken en önemli nokta "Frankenwatch" denilen, başka saatlere ait olan parçaların toplanması ile oluşturulan saatlerdir. Bununla başa çıkmak için de hangi modelde hangi kalibre, hangi kadran ve hangi bezel olduğunu öğrenmeniz yeterli. Başka herhangi bir sıkıntınız olacağını sanmıyorum. Yolda, işte, arkadaşlar arasında herhangi birinin kolunda göremeyeceğiniz ve bundan 30-40 yıl önce şu anda var olmayan bir devlet tarafından üretilen bir saati taşımak her zaman ilginçtir.

Kolay gelsin.

Teşekkürler;

Arkadaşlar özellikle aşağıdaki ilk 2 modele resmen aşık oldum. Ne makinası ne kasanın malzemesi hiç bir şeyine bakmadım zaten quartz almamak dışında bir bilgim de yok :) Bu modelleri orjinallik açısından bir değerlendirirseniz çok sevinirim. Bu ne böyle ya demezseniz de ayrıca sevinirim :)

http://www.ebay.com/itm/130717965715?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_3346wt_1218

http://www.ebay.com/itm/180912174767?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_5204wt_1339

http://www.ebay.com/itm/370611535317?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_896wt_1265

Bu son linkteki saat neden ucuz???

http://www.ebay.com/itm/190512706581?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_2365wt_1265

Son olarak ilk 2 linkteki saatler açık artırma, tahmini fiyatınız var mı kaça gidebilir diye?

Tekrardan teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Mriya

Mesaj Hsnmrycl » 01 Tem 2012, 22:06

1. linkteki saat sovyet malı değil. dikkat ederseniz kadranın altında ne CCCP ne de RUSSIA yazısı mevcut. Bu da demektir ki bu saat sovyetlerin yıkılmasını takip eden yıllar içerisinde üretilmiş. O dönemde saatlere Made In ... yazısı yazılmıyordu. Saatin kadranında "Zaferin 50. yılı" yazdığına göre üretim tarihi 1995 olmalı. Genelde 91-93 arası üretimlerde kadranda üretim yeri yazmaz. 1995 yılında üretilen bir modelde yazmaması ilginç. Buna rağmen saat orijinal.

2. linkteki saat sahte. Farklı saatlerden toplama parçalar sahte bir kadranla tamamlanmış.

3. linkteki saat hakkında fikrim yok.

4. linkteki saat orijinal bir yeni üretim Vostok Komandirskie.

Bunlar benim şahsi fikirlerim.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj serdarfb » 01 Tem 2012, 23:11

hsnmrycl yazdı:Mriya, eski sovyet saatlerine merak saldınız ise dikkat etmeniz gereken en önemli nokta "Frankenwatch" denilen, başka saatlere ait olan parçaların toplanması ile oluşturulan saatlerdir. Bununla başa çıkmak için de hangi modelde hangi kalibre, hangi kadran ve hangi bezel olduğunu öğrenmeniz yeterli. Başka herhangi bir sıkıntınız olacağını sanmıyorum. Yolda, işte, arkadaşlar arasında herhangi birinin kolunda göremeyeceğiniz ve bundan 30-40 yıl önce şu anda var olmayan bir devlet tarafından üretilen bir saati taşımak her zaman ilginçtir.

Kolay gelsin.

Birde saati bana gostermemesi gerekiyor. :D :D
Kullanıcı avatarı
serdarfb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners