TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatin Daha Kola Takılmadan Saatçide Eskimesi

Mesaj serdarfb » 26 Haz 2012, 15:54

ereninanc yazdı:Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum baba mesleği olan saatçiliği yaklaşık 10 senedir sürdürmekteyim. Saatler nazik ve titizlik ister elime gelen saatlerden meslektaşlarımın özen göstermediklerini görüyorum. Söylediklerinizde haklısınız ama her saatci aynı kefeye konmamalı saat ıle calısacagınız zaman baklanın kenarlarına bant yapıstırırsanız hıc bır cızık olusmaz

Ereninanc :thumbup:

30 senelik usta ayip etmis. Onlem gayet basit
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj KKarakuş » 26 Haz 2012, 19:21

fsinan ; İlk başta böyle bir durum için geçmiş olsun diyeyim , daha kötülerini yaşamamak dielğiyle deyip tamamlayalım..

Ben gibi saat konusunda yada değer verdiğiniz bir parçaya,cisime (artık her ne ise) mesleğinin erbabı gözü ile bakılan bir kişiye emanet edip sonucunun böyle olması alttan alınacak yada tahammül edilecek bir durum değil diye düşünüyorum.

Velhasıl konu saat yada kordondan bakla çıkarma ise ; Bu işi eli yatkın olan pense çekiç vs. tutabilirim,becerebilirim diyebilen her birey yapabilir..Ama Sn. fsinan'ın da dediği gibi işinin erbabı olarak gördüğünüz ustaya işini bilinçli şekilde yapsın diye verdiğimiz de ki bu hangi konuda olursa olsun hüsrana uğramak hoş olmayan durumlardan biri.

Diğer bir konu ise ; Verdiğimiz ürünün usta yada herhangi biri tarafından değerinin biçilmesi kimsenin hakkı yada bileceği bir iş değildir.Saatin belki argo kelime ile ederi cebi doldurmayacak kadar bir para olsa bile onun maneviyatını kimse bilemez ve bilmekte zorunda değildir. Bu sebepten ötürü her konuda işimin erbabıyım diyen kişi buna göre müşterisini memnun etmek zorundadır.

Kıssadan hisse olarak ; Güzelim Türkiyemizde malesef ki müşteri memnuniyeti çoğu zaman gerekenin altında , dilerim konumuz olan saat mevzusunda kimsenin başı bu şekilde yanmaz..
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj fsinan » 26 Haz 2012, 21:56

Ne müşteri memnuniyeti yahu, yaptığından utanacağı yerde bir de fırça atmaya çalışıyor.

Sorun ne biliyormusunuz? Sorun "EGO".

Adam egosunun kurbanı olmuş artık, öyle bir hale gelmiş ki, gözün gördüğünü, gönlün kabul etmediğini dahi kabul edemeyecek kadar gözü kararıyor.

Terbiyeni bozsan ne olur? Ama ben özellikle ismini yazma taraftarı değildim, yazmadım da. Senin bir daha işini yapmam deyince kafam attı.

Bir de çıkarken usta canını sıktım, kusura bakma falan dedim, yüzüme bile bakmadan elimi sıktı. İşte EGO adamı bu hale getirir.
En son fsinan tarafından 26 Haz 2012, 22:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj serdarfb » 26 Haz 2012, 22:02

fsinan , sen kendine yakisani yapmissin bence. :thumbup: Farkli davransan bu sefer yine kendine kizacaktin ben boyle bir insan miyim diye. Bende genelde senin yaptigin gibi davranmaya calisiyorum. Kendime yakisan haraketleri yapmanin pesindeyim. Birsk o egolarinin icindenyasasin. Sende yapilani heryerde paylas ki yaptiginin cezasini bir sekilde gercekten ceksin. Tekrar gecmis olsun dostum.
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Drago » 26 Haz 2012, 22:06

Evet bence de bütün detaylar paylaşılmalı...aksi halde burada konu açmanın ne yararı var ?
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj sercankaf » 26 Haz 2012, 22:19

Bu Noy Saat yakin gecmiste cok ovuluyordu, bazi konularda okumustum, hatta Oris alacak olsam oradan alirim diyenler bile vardi; cok ilgililer deniyordu. Simdi gormus olduk gosterdikleri ilgi alakayi.

~Tapatalk~
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj serdarfb » 26 Haz 2012, 22:26

Ben Omega mi Floransa dan aldim. Iceride iki tane genc ve hos bayan calisiyordu. Alisveris bitti. Tum islemler halloldu kizlardan biri saatimi bilegime gore ayarlamak istedi. Ben de konusulan sebeplerden oturu biraz cekingen davrandim. Icimden canina okur bunlar simdi yepyeni saatin dedim ama kiz israr etti. Bende daha fazla karsi koyamadim. Ya arkadas ben yapsam bu kadar dikkatli olamazdim gercekten. Muthis bir itina ile saatimi tam istedigim ayara getirip teslim etmisti. Nerden nereye.. Ciddi olmak ve ozen gostermek bir yana kadinin isine olan saygisina hayran kalmistim.
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj sercankaf » 26 Haz 2012, 22:36

serdar08 yazdı:Ben Omega mi Floransa dan aldim. Iceride iki tane genc ve hos bayan calisiyordu. Alisveris bitti. Tum islemler halloldu kizlardan biri saatimi bilegime gore ayarlamak istedi. Ben de konusulan sebeplerden oturu biraz cekingen davrandim. Icimden canina okur bunlar simdi yepyeni saatin dedim ama kiz israr etti. Bende daha fazla karsi koyamadim. Ya arkadas ben yapsam bu kadar dikkatli olamazdim gercekten. Muthis bir itina ile saatimi tam istedigim ayara getirip teslim etmisti. Nerden nereye.. Ciddi olmak ve ozen gostermek bir yana kadinin isine olan saygisina hayran kalmistim.

Vermis oldugunuz bu ornek keske Turkiye' de bir yerlerde yasanmis olsaydi diye dusunmeden edemedim acikcasi...

~Tapatalk~
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan ve 262 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners