TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

500 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi / Sturmanskie

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

500 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi / Sturmanskie

Mesaj zifft » 18 Haz 2012, 01:59

Herkese selamlar

bu yeni üyeyim ve bu ilk mesajım.
mekanik, otomatik, quartz gibi mekanizmalardan sayenizde biraz bilgi sahibi olmuş durumdayım.
daha önce hiç mekanik saatim olmadı ve yıllardır da saatsizim.
bildiğim tek mekanik saat babamın kullandığı emektar Vialux idi.
o da yerini casio'ya [casio f-91w :)] terketti yıllar önce.
ne kadar mekanikti bilmiyorum saatlerden anlamam.

geçen hafta artık bir saat almaya karar verdim ve ufak tefek fiyatlara gözatmaya başladım.
saatleri incelerken bir yerde shturmanskie saatler ile karşılaştım ve strela modelleri hariç tasarım olarak benim çok hoşuma gitti modelleri.
hele yeni gagarin modelleri harika görünüyor ancak yaklaşık 2000 tl'yi gözden çıkarmak gerekiyor onlar için. bu forumdan araştırdıklarıma göre bu markadan sahip olanlar var.

internetten gördüğüm kadarıyla en uygun alabileceğim yer russia2all gibi.
http://www.russia2all.com/

türkiyedeki sitelerde bu markayı hiç bulamadım.
http://www.russia2all.com/sturmanskie-russian-volmax-gagarin-sputnik-watch/aviator_sturmanskie_volmax_poljot_russian_watch_26.html

fiyat olarak da en uygun modeli bu ve tarihçesini de öğrendikten sonra daha çok hoşuma gitti açıkçası.

Resim

ancak ebay'da alttaki chronograph da kaça gider mesela bilemiyorum?
http://www.ebay.com/itm/180906938701?ss

Resim

ilk saatim olacağı için 500tl yi pek aşmak istemiyorum. 2. el de alabilirim. ilerde inşallah devamı da gelecek çünkü.

gene forumdaki incelemelerimden edindiğim kadarıyla burada en çok tissot ve seiko öneriyorsunuz ama gönlüm sturmanskilerden yana.
siz ne dersiniz yorumlarınızı bekliyorum.
There is no dark side of the moon really.
Kullanıcı avatarı
zifft

Re: 500 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi / Sturmanskie

Mesaj 4n6 » 18 Haz 2012, 08:32

'Tissot-Seiko sarmalı' dışındaki her girişimi canı gönülden destekliyorum. :)
"smirs.com"a da bir bakınız. Kredi kartıyla 3 saat aldım o siteden, bir sorun çıkmadı. Güvenli gibi gözüküyor.
Sorduğunuz saat her halukarda 200 doların altında kalmaz, 300'ü geçmesi düşük ihtimal değil. Ebay'deki diğer 'Shtrumanskie Chronograph'ların fiyatlarını incelediyseniz üç aşağı beş yukarı bir fikir edinmişsinizdir zaten. Gittigidiyor'da da satan var. 600 TL isteniyor yanlış hatırlamıyorsam. Belki pazarlıkla fiyatı düşürmeniz mümkün olabilir.
Saygılar..
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj zifft » 19 Haz 2012, 21:12

teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
zifft

Mesaj Frax » 20 Haz 2012, 01:39

Seiko - Tissot yerine farklı markalar tercih etmeniz de güzel, şimdiden tebrikler, benim Rus saatleriyle ilgili hiç fikrim yok ama Rus saatleri ile ilgilenen çok sayıda üyemiz mevcut, size yardımcı olacaklardır. :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj zifft » 26 Haz 2012, 22:31

sonunda bütçeyi biraz aşıp bu saate karar verdim. ne kadar doğru bilmiyorum 999 adet üretilmiş 2004 model sturmanskie chronograph. 15 gün içinde elime geçer umarım.

Resim
Kullanıcı avatarı
zifft

Mesaj Hsnmrycl » 26 Haz 2012, 22:39

zifft, saatiniz hayırlı olsun. gayet yakışıklı bir model seçmişsiniz. saat, dakikliği ve güzelliğiyle sizi sevindirecektir. kronograflar hakkında pek bilgim yok. şayet olsa uzun uzun anlatırdım. anlatmayı severim 8-) ama 999 adetlik sınırlı üretime pek güvenmemek gerekir. biraz pazarlama meselesi sanırım. olur da ilk 999 biterse, ilk seriden hiçbir farkı olmayan ikinci bir 999 piyasada olacaktır :) yine de her saatte ayrı bir seri numarası olması güzel. en azından parnis gibi aynı numarayı basmıyorlar.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj zifft » 26 Haz 2012, 22:46

teşekkürler watchuseek forumunda bunun kahverengi kayışlısını görmüştüm çok hoşuma gitti. aynısından bulamadım ama bi elime geçsin bakalım gerekirse yeni kayış da alırım artık. bu zaten ikinci üçüncü seri olabilir çünkü 2004'ten beri hala ilk seri satılamadıysa kötü :)
Kullanıcı avatarı
zifft

Mesaj mucadeleci » 26 Haz 2012, 22:55

Bu modeli bende beğeniyorum Rus hava akrobasisi takımının kullandığı modele çook yakın "STRIZHI" logosu eksik ve ufak farklar var ama dediğim gibi özellikle STRIZHI nin saati olması hasebi ile çok beğendiğim bir saat, hayırlı olsun :thumbup:
http://www.vostok-uhren.de/strizhi-eng.html
http://www.vostok-uhren.de/swifts/big/S-3133-1743762-42-swift-big.jpg
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 143 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners