TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Koleksiyonuna Başlamak İçin Hangi Saati Önerirsiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Koleksiyona başlamak için hangi saati önerirsiniz?

Mesaj darknight » 28 Oca 2010, 14:15

Evet benim bahsettiğim modeli de bu yalnız içi gümüş renklisini düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Clk » 28 Oca 2010, 14:17

Siyah Beyazin havasi her zaman baska. Speedmaster'in cok begenilmesinin nedenlerinden biride siyah beyaz kontrasinin süper olmasi. Sahsi fikir tabiki, zevkler ve renkler tartisilmaz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj darknight » 28 Oca 2010, 15:35

Speedmaster'a ayrı bir yakışıyor bence de.
Ama ben genellikle kahverengi-lacivert-mavi giydiğim için gümüşe gümüşü daha çok kullanabilirim diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Bond » 28 Oca 2010, 15:59

Senin istediğin renk kombinasyonu olan modelleri ekledim

ResimResim

Dark, birçok model var tabii ama sen bu iki modeli belirttin diye söyle bir netten ve kataloglardan baktım, katalogda detaylı mekanizma bazlı özellikleride var. Renk ve tarzları değişik bunların 2010 serisiden ama temel olarak ölçüler ve mekanizmalar senin bana yolladığın modellerin özellikleri ile aynı. Biri COSC sertifikasyonlu 2895-1 bazlı ve 100 m WR, diğeri COSC'suz 50 m WR ve 7750 Valjoux bazlı. Tarz olarakta biraz farklı bu iki model ama sanırım bunlar arasında benimde tercihim Carrera Calibre 16 Tachymetre 7750 olurdu. Senin yolladığın renklerede baktım güzel duruyor steel/gri dial, carrerada bir çok renk ve ek model seçeneği var, gittiğinde tam olarak bakarsın hepsine, var ise ellerinde elbette. Birtek 50 m WR olayı kafamı karıştırdı, normalde 50 m WR saatlerde gerçekte 50 m WR manasında olmuyor çünkü yüzmek problemsiz mi diye. Razz'da vardı bu model yanlış hatırlamadıysam, bilgi verebilir.

Resim
Resim
ResimResim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj darknight » 28 Oca 2010, 17:14

Bond bu güzel karşılaştırma için teşekkür ederim. Tam da aradığım şeydi.
Suda saatle rahat edemediğim için duş alırken bile saatimi çıkarırım. Dolayısıyla su geçirmezlik özelliği benim için çok önemli değil.
Mekanizmalardan pek anladığımı söyleyemem o nedenle sizin bilgi ve tecrübelerinize güveniyorum.
7750'nin mekanızması sanırım tatmin edici bir mekanizma.
Şu anda aklımda sadece size gönderdiğim Carrera'lardan birinin diğerlerine göre neden ucuz olduğu sorusu var.
Sanırım onu da gittiğim saatçilere sormam gerekecek.
Bu haftasonu aradığım saati bulabilirsem pazartesi belki de yeni saatimin resimlerini koyabilirim :)
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Bond » 28 Oca 2010, 17:47

Rica ederim, işine yaradıysa memnun olurum. Carrera modelleri aynı seriden ama ucuz olan siyah bezel gri dial serinin baz modeli, fiyatlar senin gönderdiğin sitede farklı, birçok sitede değişken fiyatlar normalde listesi çok daha yakın birbirine. Benim sana son önerim hazır bakmaya gitmişken birde fiyatının yakın olduğunu düşündüğüm Carrera Automatic Chronograph Day Date modeline kesin bakman.

Siyahda çok güzel ama hem senin istediğin renge yakın mat beyaz dial çok hoş, hemde day özelliği var ek bir komplikasyon olarak. Benim düşünceme göre küçük detaylar farkı yaratır. Bu modelde farklı dial yapısı, üst chrono butonundaki kırmızı şerit, saniye ibresinin uç kısmındakı kırmızı bölüm ve küçük chrono dial'ının altındaki kırmızı karakterle yazılmış automatic ibaresi bu saate çok farklı bir hava vermiş diğer modele göre. Hem tam istediğin çap 43 mm vede 100 m WR si var. Suda rahat edemesen hatta duşa dahi saatle girmesen bile insanın ne zaman suya düşeceği belli olmaz. ;)

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj darknight » 28 Oca 2010, 17:53

Bu model de çok güzel gerçekten.
Daha önce vitrinlerde hiç görmedim ama kesinlikle bu modelini de sorucam.
Kırmızı güzel bir hareket getirmiş saate.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Clk » 28 Oca 2010, 18:03

Fiyat farki cok kolay aciklanabilir

Carrera 7750 (cal.16) makineyi neredeyse oldugu gibi ETA 7750 kullaniyor. COSC sertifikasi yok.

Grand Carrera 6RS döner sistem saniye özelligine sahip. 40,2 mm cap (en basit model)

Grand Carrera 8RS döner sistemli GMT özelligine sahip. 42,5 mm cap (biraz daha pahali olmasi normal)

Grand Carrera 16 RS döner sistemli chronograph saniye ve dakika özelligine sahip ki, bu double rotation sistemi saatin icerisine yerlestirmek diger sistemlere oran ile maliyetli ve zaman alici bir olay. 43 mm cap.

Grand Carreralarin hepsinde COSC sertifikasi var.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 130 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners