TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Otomatik Saat?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Neden Otomatik Saat?

Mesaj AboveTheRim » 15 Mar 2012, 01:03

Pil değişimi gerçektende 4-5 yılda 1 oluyor.Kapasitör değişimide 10 sene.

Hernekadar elektronik mühendisi olsamda ve 3-4 ay önce az buçuk incelemiş olsamda bu 10 yıllık bakım nasıl yapılıyor,hangi parçalar değişiyor tam bilmiyorum malesef :) çünkü araştırmaya ve öğrenmeye gerek duymadım.

Kinetiklerin geri dönüşüm konusunda sınıfta kaldığı kesin.Heleki bu bakımlarda değişen pil dışında parçalar varsa ve parçaları az çok tahmin edebiliyorum (hareketi tutan parçalar).Ama EcoDrive daha temiz olabilir çünkü güneş enerjisi.

Şahsen bende Quartz bir Seiko Premier olan

Resim

SPC057 var.Aynı paraya otomatik veya kinetikte alabilirdim.Lakin birkaç yan nedeni (kronograf,safir cam,premier kalitesiyle işçilik ve kadran,karşı cinsin görüşü :D ) saymazsak hergün zevkle kullanacağımı düşündüğüm için bunu seçtim. :champ: Kinetiklerlede kıyaslarım hertürlü :lol: :lol: :lol:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj necati » 15 Mar 2012, 01:54

Anladığım kadarıyla eco drive saatler pilli olup, güneş enerjisi ile şarj olduğundan pil değiştirmeden kapak açmadan uzun yıllar kullanılabiliyor. Bu açıdan mekanik olmayan saatler arasında 1. tercih olabilecek gibime geliyor ama sadece yüzeysel bir bilgiye dayanarak yazdım bunu. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj msurucu » 17 Haz 2012, 20:14

Mekanik olarak da olsa, güneşle de olsa şarj ediyorsa pil veya kapasitör benzeri birşey vardır içinde.
Kullanıcı avatarı
msurucu

Mesaj Kalpaklı » 17 Haz 2012, 20:23

ilk otomatiği aldım alalı pillileri unuttum, pilliyi bir gün çalışırken taksam akşam eve dönünce direkt otomatik ile yer değişiyor
otomatik, çocuk gibi oldu resmen :) yeni otomatikleri alınca kafayı yerim herhalde :) allahtan iki kolum var
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir / Eski kullanıcı adı Flieger
Kullanıcı avatarı
Kalpaklı

Mesaj saruhan » 18 Haz 2012, 15:49

Otomatik saat bir prestijdir.. Klasik araba tutkusu gibi birşey. Hani mantık az yakıt harcayan sessiz ve rahat modern arabalara yönlendirir insanı ama yanından yavaşça ve hırıldayarak 69 model bi mustang geçince dönüp bakarsın arkasından gözden kaybolana kadar.. işte o zaman ne benzin gelir aklına, ne abs ne de hava yastığı.. Böyle bir tutkudur otomatik saat.. hele bir de yadigarsa bir aile büyüğünden, gururla takarsın o zaman. Soranlara göğsünü kabartarak dersin; en az 50 yıllık bu saat, babamdan kaldı, ona da dedemden kalmış diye.. Zamanı göstersin yeter diyenler değil, içinde bir tutkuyla "Bakalım kaç kuşak görecek bu saat zaman göstersin" diyenler takar otomatik saat.. İşte bu yüzden...
Kullanıcı avatarı
saruhan

Mesaj Triton » 25 Haz 2012, 18:09

Otomatik saatin bence en iyi yönü sağlıklı olmasıdır.

Araştırılacak olursa sağlıkla ilgili tavsiyeler arasında özellikle yatak odalarında elektrikle çalışan hiçbir nesnenin bulunmaması vardır.

Her ne kadar günümüzde yatak odalarında yaygın olarak kullanılan, tv, kablosuz tlf, cep tlf u gibi cihazlar gözönüne alınınca bu durum tamamen havada kalan bir öneri olsada işin gerçeği bu.

Bu nedenle ben gece yatarken kolumda fosforlu göstergeye sahip otomatik saati tercih ederim. Birçok quartz saat sahibi olmama karşın örneğin Seiko 5 hem basit hem dayanıklı bir saat olarak bu yönden çok işlevsel bulduğum bir kol saati oldu.

Ancak dakiklik ve bakım işine gelince iyi bir quartz saatin de çok önemli avantajları olduğu gözardı edilemez.

Ben özellikle servis konusunda takıntılıyım. Ne yazıkki bu huyum her türlü mekanik alet için geçerli. Çünkü ülkemizde çok yetenekli insanlar olmakla birlikte, iş ustalığa gelince ne yazıkki bir İsviçre, Almanya ya da japon standartına ulaşmamız mümkün değil.

Bizde yapılan onarım işleri ne yazıkki iyi bir kaliteyi tutturmakta çok zorlanıyor. Eğer işin içersine elinizi sokmak imkanınız yoksa aldatılmanız da an meselesi.

Bizde tezgah kurmak marifettir. Böyle kurulan bir işin alt yapısına özen gösterilmez. Ucuz emek, özensiz ve teknolojiye ilgi duymayan patron tipiyle birleşirse ne yazıkki aldatılmanız kaçınılmazdır.

Ben bir saat ustasını denetleyebilecek bilgiye sahip değilim. O zaman bu işi kim denetleyecek? Özellikle pahalı ve düzenli bakım isteyen saatiniz varsa iş burada bayağı çetrefilleşiyor.... Siz ücretini ödediniz. Ancak saatinizin sağlam parçalarının başka bir saate takılmak üzere arızalı diye çıkarılmadığından nasıl emin olacaksınız? Görmediğiniz kapalı kapılar arkasında yapılan bir işlemin ne derec hassas yapıldığını nasıl anlayacaksınız? Örneğin ben İstanbuldaki Rolex servislerinin tarzını hiç sevemedim. Adamlar bunun servise ihtiyacı var, şu parçalarının değişmesi gerekiyor derse bunun gerçekten yapıldığına nasıl emin olacaksınız? Ne yazıkki ben olamıyorum. Bu nedenle 11 senelik Rolex saatim başıma dert oldu. Bakım yaptırıncaya kadar kullanamaz oldum, parçaları hasara uğramasın diye... Bunları söyleyince o zaman İsviçreye götürün diyerek terbiyesizce konuşmalar yapanlar oldu.

Tamamen mekanik saatten yana olsamda bu ikilem açıkçası mükemmeliyetçi olanları oldukça zorluyor. Ya aldırmayacaksınız ya da kullanmayacaksınız. Açıkçası sırf bu bakım belası nedeniyle pahalı ve markalı mekanik saat kullanmaktan kaçınır oldum....

Al şık bir quartz keyfine bak mı demek lazım bilemiyorum?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj SeRxx » 25 Haz 2012, 18:30

Triton, yerinde açıklamalar :thumbup:

Ben kesinlikle belli bir bütçeye kadar; illa otomatik saat olsun düşüncemiz yoksa kesinlikle quartz alınması taraftarıyım.

Esnaflıkla alakası olmayan insanların saatçilikle uğraşmasının cezasını çekiyoruz; esnafların bu halde olmasının bir nedeni de araştırma yapmayan, ağzının payını vermeyen müşteriler olduğunu düşünüyorum. Bence Rolex'inizi iyi bir ustaya emanet edin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 25 Haz 2012, 18:32

Türkiye'deki servislere güvenmemekte son derece haklısınız Triton. :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=8175#axzz1yk1pxw3c
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 101 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners