TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek Bir Saat Alma Fırsatınız Olsaydı Ne Alırdınız?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek bir saat alma fırsatınız olsaydı ne alırdınız?

Mesaj Clk » 26 Oca 2010, 17:10

Bende 16613 sentezinde ki 116523 Daytona kullaniyorum. Bu kombinasyon hangi Rolex'te olursa olsun güzel duruyor. Ama Sub modifikasyonlari icin ayni fikirde degiliz maalesef. Ben gelismeleri olumlu buluyorum zaten 116718LN GMT II'nin basarisi da bence piyasada bu gelismenin hos karsilandigi yönünde. Sahsi düsüncem sirf bu neden ile Submarinerda da ayni degisikliklere gidecekleri yönünde. Hatta bence 2010 Sub su özellikler ile piyasaya cikacak (beklenti bu yönde).

1- Seramik Bezel
2- Büyük Index
3- Yeni kilit sistemi yada gelistirilmis kilit sistemi
4- biraz daha yüksek fiyat

Sonucta bunlar tamamen zevk meselesi. Birimiz öyle seviyor, digerimiz böyle :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 26 Oca 2010, 17:36

Büyük Index ( Maxi Dial ) mesela çok başarılı bir upgrade.. 16610 LV'de görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti.. GlideLock'da bence gayet yerinde bir upgrade olmuş kaldı ki Rolex kilit sistemi ve tokasının ne kadar eleştirildiğini bu markayla ilgilenen herkes bilir..
Ceramic Bezel ne yazık ki bana pek hitap etmiyor.. Ayrıca Super Case'le birlikte kalınlaşan Lug'lar kasa-bilezik arasındaki entegre görüntüyü bozup, bileziği kasaya göre zayıf göstermiş..
Fiyat olayı ise tamamen farklı bir konu..

Zevk meselesi mevzuna kesinlikle katılıyorum ;) Benim yorumum tamamen şahsi beğenilerimi dile getirmek içindi :)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj 2fast4u » 27 Oca 2010, 16:00

rolex fanatıklerının kendı arasında konusmaları avatar dili gıbı geldı.:)Bana göre kısaca submarine guzeldir .Deep sea özeldir.Daytona ilk beğendiğim saattir ve klasıktir.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 27 Oca 2010, 16:04

Diver modellerı zaten benim tek segmentim .En azından son 5-6 yıldır boyle.Fakat klasık modellerde gösterdiğiniz özenı bu tıp saatlerde göstermemıssınız sanırım.Ben sızden bır doxa bir oris :) beklerdim marka olarak.Acıkcası submarıne ile işin kolayına kaçmışsınız
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 27 Oca 2010, 17:00

Doxa iyi güzelde; cok iyi durumda klasik bir Doxa bulmak deveye hendek atlatmak gibi birsey. Oris bence halen gelisim asamasinda, gelecekte Oris cok daha güzel ve teknolojisi yüksek saatler ile piyasada olacak diye tahmin ediyorum. Bir kac yil daha bekleyip gelismeler isiginda bir Oris sahibi olmak hicte fena olmaz....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 27 Oca 2010, 17:27

2fast4u Doxa GMT SUB750T Sharkhunter incelemesi yükledim arşivden, Nelsonun biraz eski videolarından görüntü olarak çok iyi değil ama saati ve özelliklerini görmek açısından tatmin edici genede.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj 2fast4u » 27 Oca 2010, 19:30

tesekkürler ...
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj razz » 27 Oca 2010, 20:15

2fast4u yazdı:Diver modellerı zaten benim tek segmentim .En azından son 5-6 yıldır boyle.Fakat klasık modellerde gösterdiğiniz özenı bu tıp saatlerde göstermemıssınız sanırım.Ben sızden bır doxa bir oris :) beklerdim marka olarak.Acıkcası submarıne ile işin kolayına kaçmışsınız

Submariner'ı beğenmek, tavsiye etmek veya örnek göstermek değil, bence asıl 1953'te temelleri atılmış ve 50 sene ilkgünkü dizaynından hiç uzaklaşmamış bu güzel saati acımasızca taklit etmek kolaya kaçmak.. Piyasada hergün Submariner'a benzeyen yeni saatler çıkıyor.. Bunlardan bazıları gerçekten kaliteli ( Marcello C ) bazıları ise gerçekten üzücü derecede kötü ( Sandoz, Alpha.. ) Ama sonuç; hepsinin daha iyisi var.. Hem de yarım asırdan uzun bir zamandır..

Oris'in diver konusunda daha çok yolu var.. Günlük de kullanılabilecek dizaynlar yerine diver'larında daha çok "Tool Watch" tarzını benimsemiş gözüküyor ki bu saat meraklılarında majoriteyi oluşturan Desk Diver ( masabaşı dalgıçları ) için tercih edilebilecek bir tarz değil..
Doxa ise ayrı bir mevzu.. Gerçekten farklı bir saat.. Hatta o kadar değişik ki ünlü yazar Clive Cussler ( modern Jules Verne diye de bilinir.. ) romanlarında yarattığı asıl karakteri Dirk Pitt'in koluna turuncu kadran, eliptik kasa bir Doxa Sub 750T takmıştı.. Bu dolaylı reklamın Doxa'nın günümüzde hala kaliteli saatler üretmeye devam edebiliyor olmasında etkisi büyüktür..

Omega ( Semaster Professional 300M ) ve TAG ( Super Professional 1000M, Aquagraph ) gerçekten hem teknolojik açıdan yenilikçi hem de dizayn olarak tamamen kendine özgü diver'lara sahipler.. Eğer Submariner en azından diver başlığı altından benim kişisel "one watch Nirvana"m olmasaydı muhtemelen bu markalara yönelir Oris ve Doxa'yı meraklılarına bırakırdım..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Anpilfan ve 94 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners