2fast4u yazdı:Diver modellerı zaten benim tek segmentim .En azından son 5-6 yıldır boyle.Fakat klasık modellerde gösterdiğiniz özenı bu tıp saatlerde göstermemıssınız sanırım.Ben sızden bır doxa bir oris

beklerdim marka olarak.Acıkcası submarıne ile işin kolayına kaçmışsınız
Submariner'ı beğenmek, tavsiye etmek veya örnek göstermek değil, bence asıl 1953'te temelleri atılmış ve 50 sene ilkgünkü dizaynından hiç uzaklaşmamış bu güzel saati acımasızca taklit etmek kolaya kaçmak.. Piyasada hergün Submariner'a benzeyen yeni saatler çıkıyor.. Bunlardan bazıları gerçekten kaliteli ( Marcello C ) bazıları ise gerçekten üzücü derecede kötü ( Sandoz, Alpha.. ) Ama sonuç; hepsinin daha iyisi var.. Hem de yarım asırdan uzun bir zamandır..
Oris'in diver konusunda daha çok yolu var.. Günlük de kullanılabilecek dizaynlar yerine diver'larında daha çok "Tool Watch" tarzını benimsemiş gözüküyor ki bu saat meraklılarında majoriteyi oluşturan Desk Diver ( masabaşı dalgıçları ) için tercih edilebilecek bir tarz değil..
Doxa ise ayrı bir mevzu.. Gerçekten farklı bir saat.. Hatta o kadar değişik ki ünlü yazar Clive Cussler ( modern Jules Verne diye de bilinir.. ) romanlarında yarattığı asıl karakteri Dirk Pitt'in koluna turuncu kadran, eliptik kasa bir Doxa Sub 750T takmıştı.. Bu dolaylı reklamın Doxa'nın günümüzde hala kaliteli saatler üretmeye devam edebiliyor olmasında etkisi büyüktür..
Omega ( Semaster Professional 300M ) ve TAG ( Super Professional 1000M, Aquagraph ) gerçekten hem teknolojik açıdan yenilikçi hem de dizayn olarak tamamen kendine özgü diver'lara sahipler.. Eğer Submariner en azından diver başlığı altından benim kişisel "one watch Nirvana"m olmasaydı muhtemelen bu markalara yönelir Oris ve Doxa'yı meraklılarına bırakırdım..