TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Koleksiyonuna Başlamak İçin Hangi Saati Önerirsiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Koleksiyonuna Başlamak İçin Hangi Saati Önerirsiniz?

Mesaj darknight » 25 Oca 2010, 13:33

Hepinize merhaba,
Bir tavsiye üzerine forumu keşfettim ve hemen üye oldu.
Aranızda yeniyim ve bu da açtığım ilk konu.
Hepinize şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Amatör bir saat sevdalısı ve meraklısıyım.
Bugüne kadar Swatch,Kenneth Cole,Armani,Guess gibi 10-15'e yakın saat kullandım 5-6 tanesini de halen kullanıyorum.
Yaşım 28 oldu ve artık kendime güzel bir saat almak istiyorum. İş hayatımda takım elbise zorunluluğum yok.
Genellikle smart casual giyiniyorum. Bu alacağım saatle birlikte durumum izin verirse kendi koleksiyonuma başlamak istiyorum.
Ben kendi çapımda saatleri fiyatlarına ve markalarına göre üçe ayırmıştım.
İlk etapta Longines,Tag ve Omega
2. etapta Rolex,IWC,Zenith
3.etapta Pateck Phillip ve Franck Muller
İlk saat olarak Omega,Tag ve Longines arasında kaldım. Fiyat aralığım 3000-5000 TL. Belk biraz daha yukarı çekilebilir.
http://www.tagheuer.com/the-collection/%20...%2011A.BA0900
http://www.omega.ch/index.php?id=1317
http://www.longines.com/watches/the-lon%20...%20715.4.78.6
Siz ne tavsiye edersiniz?
Kullanıcı avatarı
darknight

Re: Koleksiyona başlamak için hangi saati önerirsiniz?

Mesaj bizantolog » 25 Oca 2010, 14:24

Koleksiyon değil de yazdıklarınız liste olarak isteklerinizi gösteriyor.

Koleksiyon olarak bir dönem, bir tarz, bir tür veya bir fikrin çevresinde gelişen bir sıralama yapılmalı.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj nickynick » 25 Oca 2010, 14:44

Merhaba darknight, forumumuza hoşgeldiniz. Üyeler-Tanışma bölümünde de kendinizden kısaca bahsederseniz seviniriz.
Saat seçimi meselesine gelince, ilke etapta Longines ve Tagheuer arasında kalmışa benziyorsunuz. Benim bu noktada tavsiyem, yani marka olarak, Tagheuer'i seçmeniz. Tabi iş markayı seçmekle de kalmıyor, markanın hangi modeli? Carrera serisi mi, Monaco mu, yoksa Aquaracer serisi mi? Belki Monaco'yu dikdörtgen şeklinden dolayı eleyebilirsiniz, ama Carrera serisini mutlaka beğeniyorsunuzdur. Anlattıklarınız doğrultusunda size Tagheuer'den birkaç model tavsiye edebilirim. -Ama unutmamalısınki, 5000TL ye, IWC'den bile bir saat edinebilirsin kendine.-

Tag Heuer Carrera Tachymetre

Resim

Tag Heuer Aquaracer Calibre 5

Resim

Resim

Tag Heuer Carrera Twintime

Resim

Bu tavsiyeler kesinlikle şahsi fikirlerimden oluşmaktadır.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Bond » 25 Oca 2010, 15:06

Darknight hoşgeldin öncelikle TSF'ye. Bu fiyat aralığında birçok marka ve model önerilebilir, tamamen zevk meselesi fakat giyim tarzına göre ben sahşi fikrim olarak çelik bilezik kullanılan bir model almanı tavsiye ederim. Renk ve özellik olarak birçok opsiyonda göz önüne gelebilir. Saatleri bir süre kullandıktan sonra elinden çıkarma gibi bir alışkanlığın yada düşüncen var ise her markanın kendine göre bu konuda değer kaybı oranı var, bunuda göz önüne alabilirsin. Biraz daha aradığın detay ve özellikleri netleştirebilirsen ( Saatin Çapı, Chronograph, Dial Rengi, Çelik Bilezik, Deri, Arka kapak stili vb gibi) listeyi çok daraltma şansına sahip olursun. O zaman işin biraz daha kolaylaşır ve daha nokta atışı tavsiyelerde bulunulabilir. Birde saatleri almadan önce mutlaka kolunda denemeni öneririm.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 25 Oca 2010, 15:19

Aramıza hoşgeldiniz.
Bence bu fiyat aralığında Longines ya da Tag Heuer tarcih etmeyin.Çünkü iyi bir parayı gözden çıkarmıssınız ve bu miktarla IWC, Zenith, Baume&Mercier, Breitling, Chopard, Maurice Lacroix gibi markalara da bakmalısınız.Tercihiniz çelik bir saatten yanaysa -baktığınız saatler gibi- Omega bunların arasında en fazla seçme olanağı bulunan marka olarak göze çarpıyor.Aradığınız özellikleri net olarak belirtirseniz daha kolay olur.
Benim birkaç önerim:
Omega Seamaster 300M GMT
Resim

Omega Speedmaster 2008 Olimpiyat Oyunları Özel
Resim

Chopard Mille Miglia Gran Turismo XL
Resim
(Bu saatin fiyatı konusunda tam emin değilim)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 25 Oca 2010, 15:30

Foruma hosgeldiniz.

Benim sahsi tavsiyem Grand Carrera Chronograph 17RS yada Omega Speedmaster olacaktir.

Neden Tag Heuer 17 RS

1- Teknolojik anlamda inanilmaz gelismis bir model ve döner gösterge sistemine sahip.

2- Prestij anlaminda üst kalite bir saat adi üstünde zaten Grand Carrera

3- Hem celik hemde deri kayis ile takmaya müsait. Sadece asiri sportif bir karakteri olmadigi icin bile her kiyafet ile tasinabilecek bir saat.

4- Özellikle Carrera ve Grand Carrera serisinde deger kaybi diger bir cok saat markasi ve modeline göre daha düsük.

Neden Omega Speedmaster

1- 50 seneyi askin bir süredir basarisini kanitlamis ve halen üretilmekte olan düyna klasigi

2- siyah beyaz dizayni ve model anlaminda ki klasik cizgilerinden dolayi her kiyafet ile düsünülmeden takilabilecek bir saat (takil elbisede biraz siritacagi kesin)

3- teknik anlamda sorunsuz bir model.

Avantaj/Dezavantaj

17RS mekanizma Tag Heuer klasigi olacak iken bu fiyat klasmaninda ki bir Omega Lemania 1873 bazli Cal. 1861 kullaniyor.

Speedmaster Professional 30 metre WR Tag Heuer 100 metre WR

Professional Kurmali, Tag Heuer Automatic Not: Yine ayni fiyat klasmaninda bulunan Speedmaster Day-Date yada Date secilerek Omega automatic olarakta alinabilir. Day-Date 3606 ve Date 1164 makine kullaniyor. Ikisinin de WRsi 30 metre

Omega verdiginiz fiyatlar ile tam örtüsürken, Tag Heuer biraz daha pahali (TC fiyatlarini bilmedigim icin yorum yapmamak en iyisi)

Alternatif Breitling Superocean Heritage Chronograph ve IWC Spitfire Chrono Automatic (Ref. 371702)

Tag 17RS

Resim

Omega Speedmaster Professional Lemania Kurmali

Resim

Breitling Superocean Haritage Chronograph

Resim

IWC Spitfire Chronograph (Ref.371702)

Resim

Sonuc: Türkiye'de güzel indirimler almak mümkün. Bence luks mekanik anlamda ki ilk saatin gercekten de iyi bir saat olmali ki, saat olgusunun sana neler hissettirebilecegini gercek anlamda haz alarak yasayasin. Biraz fiyat arastirmasi yaparak gelen fikirlerin de yardimi ile güzel bir saate sahip olman dilegi ile.

Umarim yakin zamanda aldigin saatin resimlerini burada bizler ile paylasirsin.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj darknight » 25 Oca 2010, 16:30

Tavsiyeler ve hoşgeldin mesajlarınız için teşekkür ederim.
Koleksiyon sözcüğü biraz iddialı oldu sanırım çünkü eminim aranızda ciddi anlamda koleksiyonerler var.
Benim kendi adıma koleksiyondan kastım ileride çocuklarıma bırakabileceğim güzel,lüks markaların kaliteli saatlerinden oluşan 4-5 parçalık küçük, kişisel bir koleksiyondu.
Bunun ilk parçası olarak ta daha yaşıma uygun,sık ve her kıyafetle kullanabileceğim metal kayışlı bir saat almak istiyorum.
Asıl niyetim Tag Heuer almaktı. Daha sonra bir arkadaşım o kadar para vermişken Omega almamın daha iyi olacağını, evladiyelik bir saat olduğunu ve Tag'ın reklamlarla kendini kabul ettirdiğinden bahsetti. Beni de Tag'den soğuttu biraz.
Önerilen saatlerden Chopard'ın 1000 Miglia Gran Tourismo modeline bakmıştım İstinyepark'ta 10000TL demişlerdi.
Ama Tag Grand Carrera RS17 ile Omega SpeedMaster fiyatları aşağı yukarı aynı.
Forumlardan gördüğüm kadarıyla Omega DeVille serisi de çok güzel.
Asıl istediğim saat Tag ama dediğim gibi biraz soğuttular Tag markasından.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj nickynick » 25 Oca 2010, 16:50

Bence Tagheuer'den soğumanı gerektireeck bir sebep yok. Tabiki reklam yapacak firmalar... IWC Mark XVI' yıda düşünebilirsin:

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 162 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners