TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai PAM372 Historic Luminor 1950 Kutu Açılışı & İnceleme

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Panerai PAM372 Historic Luminor 1950 Kutu Açılışı & İnceleme

Mesaj Jazz » 12 Haz 2012, 21:20

Geç bir kutu açılışı olduğu için tahmin oyunu oynayamayacağız maalesef.. :D Bond ve Mlm nin isteği üzerine geç de olsa kutu açılışı yapıyorum. Drk tan sonra ikinci baskı olacak ama idare ediverin artık.

Saat , Panerai Pam372 Luminor 1950 3 Days..
Panerai nin 2011 koleksiyonunda tanıttığı “historic” kategorisinde yer alan standart modellerinden.. Standart üretim bir model olmasına karşın tanıtıldığı andan itibaren oldukça popüler olmuş hatta bulunabilirliği konusunda bir dönem epey sıkıntı olmuş bir model..Hala da Panerai hayranları arasında saygı gören ve popüler olan modellerden.
Resim
Saat Panerai nin standart kutusunda üzerine takılı bir adet deri kayış, 1 adet yedek deri kayış, tornavida ve belgeleriyle beraber geliyor.
Resim
Kasası Panerai nin 1950 model olarak tanımladığı, günümüz Luminor kasalarından ziyade Panerai nin 50 li yıllarda kullandığı modellerden esinlenilmiş bir kasa. Kasa ve bezel cilanlamış çelikten oluşurken Panerai ye özgü tepe koruyucu ise mat çelikten.

Saatin çapı tepe koryucu hariç 47 mm. Bu çap bir çok kişi için oldukça büyük sayılır. Almadan önce benim için de bir tereddüt konusu olmasına karşın (siparişi vermeden önce deneme şansım olmadı)saati kolumda denediğimde kasanın rahatlığına hayran kaldığımı söylemeliyim. Bu çapta bir saat için taşıması çok rahat ve sorunsuz diyebilirim.
Resim
Resim
Saatin sandviç tabir edilen kadranı klasik Panerailerden esinlenmiş. “Base” olarak tabir edilen kadran, saat kolu, dakika kolu ve indisler den oluşan sade bir yapıya sahip. Luminovaların rengi de bu klasik yapıya uygun..
Resim
Saatin 21.600 atımlık kalbi firmanın P3000 olarak adlandırdığı 3 gün güç rezervine sahip in-house makinası. 21 taşlı makina 160 parçadan oluşuyor. Oldukça kapalı bir yapıya sahip makine ne yazık ki içinde barındırdığı mekanik güzelliği sergilemiyor. Ama bence bu haliyle de oldukça çekici..
Resim
Resim
Resim
Panerai nin en çok eleştirilen yönü saatlerinin beraberinde sunduğu standart kayışların maalesef saatler yanında sönük kalmasıdır. Bu seneple markanın hayranları saatleri genelde özel yapım kayışlarla kullanırlar. Ben de önceki Panerailerim için aynı yolu izlemiştim. Ancak bu sefer firma saate yakışan ve özel yapım kayışları aratmayan iki deri kayış sunuyor. Vintage görünüme sahip bu kayışların hem kalitesi yüksek hem de kullanımı çok rahat.

Biraz da kolda çekimler ekleyelim..
Resim
Resim
Resim
Herkese teşekkürler.. Anlatımda hata yaptıysam affola..
Kullanıcı avatarı
Jazz

Re: Bond ve Mlm için özel kutu açılışı :)

Mesaj Thevenin » 12 Haz 2012, 21:21

Supermunis secim Jazz, tebrikler :champ: :champ: :champ:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Bond ve Mlm için özel kutu açılışı :)

Mesaj herofb » 12 Haz 2012, 21:24

Muhteşem Jazz , gule gule kullan :champ:

Ayrıca inceleme de bence başarılı olmuş
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 12 Haz 2012, 21:25

Hayırlı olsun Jazz :champ: İyi günlerde kullan :champ: Detaylı anlatım ve harika fotoğraflar için ayrıca teşekkürler.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Jazz » 12 Haz 2012, 21:30

Thevenin, herojd, asymptote.. sağolun dostlar :champ:
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj Drago » 12 Haz 2012, 21:32

Çok sade bir güzellik... :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj mlm » 12 Haz 2012, 21:34

Jazz fotoğraf konusunda çok başarılı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim 8-) :champ:

Bizi kırmadığın için teşekkürler, harika bir saat, iyi günlerde kullan dostum :champ: :champ: :champ:

Bu arada bu akşam kutuyu kapatalım, yarın tekrar açarız, 40 gün 40 gece :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj vincefb » 12 Haz 2012, 21:38

Jazz, dostum süper yakışmış iyi günlerde güle güle kullan :champ:

süper bir seçim ayrıca ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MSN [Bot] ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners