TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Modelleri Arasında Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Modelleri Arasında Seçim Önerisi

Mesaj vandetta » 17 May 2012, 14:02

Çok değerli saat forumu sakinleri yardımınıza ihtiyacım var :D

Öncelikle kendime saat almaya karar verdiğim şu günlerde karşılaştığım ve hemen üye olduğum bu forumu yapanların eline koluna sağlık :thumbup:

Şimdi soruma geçersek; bu aralar kendime hem takım elbise ile hem de spor kıyafet ile günlük kullanabileceğim şık bir saat almak niyetindeyim. Saati tek saat olarak kullanmayı ve sürekli takmayı düşünüyorum. Tissot marka bir kaç saat modeli var kafamda. Bütçemi de bu konuda biraz zorlayacağım. Saatçilerde dolaşarak kolumda deneyip fotoğraflarını da çektiğim bu saatlerden hangisini tercih etmem gerektiği konusunda yardımınıza ve yönlendirmenize ihtiyacım var. Forumda incelemesi olan modellerde var içlerinde. Forumdaki incelemelerinden de bir fikir edindim tabiki ama kıyaslama yapmaya ihtiyacım var. Modelleri tek tek yazmak yerine çektiğim fotoğrafları koymayı tercih edeceğim. Hepsinin model olarak adını bilmiyorum ama fotoğraflardan siz zaten hangi modeller olduklarını göreceksiniz. Bileğimde ince olduğu için fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi büyük kasa çaplı saatlerden ziyade daha küçük kasası olan saatleri tercih ettim denerken. Bu modellerin yanı sıra bu modellerin fiyatlarına yakın başka herhangi bir marka ve model önerileriniz varsa seve seve dinlemek isterim. Ek olarak Ankara'da ikamet ediyorum. Dolaştığım saatçilerden aldığım fiyatlarla internette gördüğüm fiyatlar arasında da epey fark oluyor. Ankara'da veya internetten bu saatleri en uygun fiyata ve güvenilir bir şekilde nereden almamı önerirsiniz? Bu konuda da değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
vandetta

Re: TİSSOT MARKA SAAT ÖNERİSİ ???

Mesaj auron88 » 17 May 2012, 14:04

Tissot diyince VİSODATE aklıma gelmiyo değil üstadlar mekanizmayı düşünerekte öneri yapacaklardır.
Kullanıcı avatarı
auron88

Re: Tissot Modelleri Arasında Seçim Önerisi

Mesaj Archimed » 17 May 2012, 14:51

Aramıza hoşgeldin Vandetta.

Öncelikle neden Tissot? Bir de sadece deri kayış mı düşünüyorsun?

Benim fikrimi sorarsan; tek bir saati hem takım elbise, hem de spor elbiseyle kullanacaksan deri kayış yerine metal bileziği öneririm.

Resimdeki saatlerin hepsi güzel, ama hepsi deri kayışlı. Eğer sadece Tissot düşünüyorsanız metal bilezikli farklı modelleri var. Bütçenizi bilmiyorum, ama saatin quartz veya otomatik mekanizmalı olması da fiyatı etkileyebiliyor.

Diğer taraftan Seiko'yu da Tissot'a alternatif olarak değerlendirmenizi öneririm.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj kahraman46 » 17 May 2012, 15:15

En üstten ikinci (turuncu renkleri olan) olan saate ne fiyat verdiler acaba?
Kullanıcı avatarı
kahraman46

Mesaj vandetta » 17 May 2012, 17:33

Hoşbulduk Archimed.

İstediğim model deri kayışlı ve daha klasiğe kaçan bir model olduğu için Tissot olabilir diye düşündüm. Seikonun modelleri gördüğüm kadarıyla spor modeller. Ama tabiki ille de Tissot demiyorum. Her tür marka ve model önerisine açığım. Seikonun da bu tarzda önerebileceğiniz modeli varsa değerlendirmeye alırım mutlaka. Şu anda kullandığım saati uzun süredir kullanıyorum. Spor ve metal bilezikli bir saat. Bu yüzden değişik tarzda bir saat takmak istiyorum. Bütçem yaklaşık 1000 TL olur diye düşünüyorum. Olmuşken otomatik olsun diyorum ama bu konuda da kafamı karıştıran durumlar var. Otomatik saatlerin sapmaları, bakımları ve masrafları vs gibi.

İkinci sıradaki saat için uğradığım saatçide aldığım fiyat yanlış hatırlamıyorsam 1500 TL civarıydı ama sadece saati denemek amaçlı gittiğim için indirim falan sormadım tabi.
Kullanıcı avatarı
vandetta

Mesaj asymptote » 17 May 2012, 18:30

Bu saatlerin hepsinin baz mekanizması aynı, hepsi kaliteli saatler. Seçimleriniz de gayet şık. En çok hangisini beğeniyorsanız onu alın. Bütün bu saatleri bileğinizde deneme şansı yakaladınız mı bilmiyorum ama denemeden almanızı önermem. Zira saat bileğinize taktığınızda fotoğrafta göründüğü şekilde görünmeyebiliyor. Şimdiden hayırlı olsun.. :champ:

Edit: Fotoğraflara tekrar baktım da hepsi kolda denenmiş.. :) Çok güzel saatler belirlemişsiniz, tekrar etmek olacak ama içinize en çok sinen, ileride sıkılmayacağınız saat hangisi ise onu alın. Bu saatler arasından yanlış tercih yapmak zor, ama seçim yapmak da zor, kolay gelsin.. ;) :thumbup:
En son asymptote tarafından 17 May 2012, 23:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Analyzer » 17 May 2012, 22:22

Benim şahsi tercihim Le Lockle'dan yana olurdu.
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj vandetta » 17 May 2012, 23:25

Resimleri kendim cektim. Saatcilere gidip kendi bilegimde gormek istedim. Ama em mekanizma olarak hem kalite olarak hemde bilegime oturmasi acisindan kiyaslama yapmak istedim.
Mesela neden le locle?
Kullanıcı avatarı
vandetta

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: almanbirasi, AlpKI, Dorukeski, tt59 ve 142 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners