Thevenin yazdı:AboveTheRim yazdı:Merak ettiğim meridyen / enlem bilgilerini firmaya verip özel mi yaptırıyoruz yoksa saatlerde birçok farklı şehir zaten var mı? Misal Nairobi/Moscow. Veya LA 11h53' yazıyor kadranda bakın

Yine tekrar edersek, hem EOT hem de Sun rise/set bulunduran bir saatte, herhangi bir nokta icin bu komplikasyonlarin isleyisi ve gosterimi icin gereken parcalar lokal olarak yine o yerin enlem ve boylamina ozel olmak zorunda ve siparis uzerine yapilmalari gerekli. Sehire bile degil, her konuma ozel. Misal The White House
Evet bende Ap'nin videoyu 2. kez dikkatli seyrettiğimde lokasyon disklerini gördüm

Her bölge için farklı ki zaten sen resimlerinide koymuşsun ayrıca, ss aldın sanırım

Hesabın mantığını ve sağlamasını yaptım (gerçi basit bi hesap biraz küsuratlı okadar) ve Parisin 50dk lık sapmasını gördüm. Sonrada İstanbul'u hesapladım. GMT bölgesine göre Londra 12 saat , Paris 12,50' ve ve ve İstanbul 14,30' (+- 2') hata payıyla.
Sanırım işlemleri yazmama gerek yok

Edit: Evet Thevenin boylam üzerinden yapılıyormuş hesap zaten AP videosunda dk 2:30 gibi gösteriyor. Gidiş yolum tamamen farklı ama güzel bir sorgulama oldu kendimce belki işe yarar birilerine biryerde:)
Şöyleki hesabımın sonucu doğru. 14:30 Gmt+2 'de İstanbul'un yaklaşık değeri demiştim (ki hatalı kısmı 20küsur dk

) ama bu sonuç Londraya göre alınmışı oluyor. Ha kadranda (+2) lik kısım yazmazdı yine ama rakamlar tutmamış çünkü ben meridyen hesabı yaptım

Tabi İstanbul'un meridyenindeki ; çaplar farklı, dünya dönüş hızı farklı ve sonuç yine yeniden 4dk lık boylamların yaptığı fark.
P.S: Bunu edit olarak geçtim çünkü en sade ve doğru mantık boylam hesabı bu saatlerin prensipleri için seninki sonda dursun