TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Kinetic Diver SKA413 Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Kinetic Diver SKA413 Kutu Açılışı

Mesaj Bond » 15 May 2012, 13:30

Hayırlı olsun :champ: Forum içi takas olması gayet güzel olmuş :thumbup: İyi günlerde kullanılmasını dilerim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 13:48

Teşekkür ederim *Bond :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 16:46

Selam arkadaşlar, sizlere Seiko Scuba Diver SKA413 ile ilgili izlenimlerimden çok kısaca bahsedeceğim. Öncelikle şuna açıklık getireyim, Seiko firmasının bu saat için farklı bölgelerde/pazarlarda kullandığı 2 tane kod numarası var ska413 ve ska371p2, bu iki ayrı kod numaralı saatlerde aynı saatler sadece kodları farklı bölgelerde şirket politikası gereği farklı kullanılmış. Benim aslında kauçuk kayışlı saatlere karşı bir ön yargım vardı ama bu saati koluma takınca bu ön yargıların konforla ilgili kısımları kesinlikle yıkıldı, bununla beraber yüzme aktivitesinde değilseniz yada gerçek manada spor/casual tarzda giyinmemiş iseniz bu saat kolunuzda kesinlikle sırıtıyor. Saati koluma taktığım zaman bir güven hissi bileğimden kalbime doğru akıyor diyebilirim, -sen yürü abi bende seninleyim. der gibi bir hali var saatin. Son derece tok ve güven verici bir duruşu var. Mekanizması kinetic ve 6 ay güç reservine sahip olması itibarı ile son derece kullanışlı. Saatin kadranı aslında çok hoş akrep yelkovan dizaynı ise bence uyumsuz, akrep kuş kafasına benziyor yelkovan... tasarımcının aklı başka yerlere kaydığı bir anda tasarlanmış ve bu yüzden uyumsuz olmuş galiba. Ama yinede genel duruşundan olsa gerek saate bakmak çok zevkli. Paylaştığım resimlerde de görüldüğü gibi saatin kapağında ve kauçuk kayışın bitiminde denizdeki/okyanustaki dalga figürü mevcut ki, benim çok çok hoşuma gidiyor zira İzmir li olmam hasebi ile ve çocukluğumda yazları mavi göl tadında amatör dalış maceraları ile geçirdiğim için bu kabartma bana çok keyif veriyor. Aşağıda saati aldığım *Razz dostumun bu saat ile ilgili izlenimleri mevcut, kendisine yukarıdaki yazdıklarımla beraber katılıyorum fakat luglardaki deliklerin, kayış değiştirme esnasında oluşabilecek 10larca küçük çiziği engelleyebileceğini düşündüğüm için kendisine bu konuda tam olarak katılmıyorum. Bununla beraber *Razz dostumunda belirttiği gibi döner bezelin çok hassas olmasından kaynaklı hizalama sorunu beni en çok rahatsız eden yön bu saatte.
Resim
Teşekkürler arkadaşlar..

Aslında tam olarak istediğim model çelik bilezikli versiyondu ancak Seiko yine beni bilezik kalitesi konusunda hayal kırıklığına uğratmayı başardı.. Sonuç bu saat oldu..

Kısaca birkaç yorumda bulunayım;

(+)
-Kinetic kalibre..
-DayDate değil sadece date ve siyah zemin üzerine beyaz font.. ( en önemli tercih sebebi )
-Markanın uçuk dizaynları arasında klasik dalgıç konseptine en çok benzeyen modellerden biri..
-Kadran çok başarılı..
-Kolların ve imleçlerin dizaynı değişik ve hoş..
-Camın derinliği güzel..
-Bezel dizaynı ve kullanılan malzeme iyi..
-Kauçuk kayış müthiş komforlu..
-Fosfor yeterli ..
-Ayar tepesi ve güç rezervi indikasyon butonu uyumlu..
-WR200M..

(-)
-Kasanın satinajı(brush) berbat.. Saatin yanlarındaki satinaj resmen fake saat kalitesinde..
-Luglar Steroid mağduru.. ve -bu durumun mecburi sonucu- lug aralığı dar..
-Lugların dış uçlarında lüzumsuz delikler mevcut..
-Ayar tepe muhafazaları saatin bütünlüğüne pek de uymuyor ..
-Mineral cam..
-Bezelin dönüş klikleri çok yumuşak, en ufak temasta bezel hareket ediyor.. Alignment da bu boşluk hali yüzünden zor ve kısa süreli..
-Kalitesiz kutu..

MSRP 1046,00 TL. Ben indirimle daha uyguna aldım..

Genel olarak saatten memnunum..
Bir süredir yeni bir saat almıyordum ve içimdeki Eterna'ya ( Sinan'la olan dostluğumuza binayen ) daha fazla karşı koyamadım..

Gönül isterdi ki Seiko SKX007 serisinde bir Kinetic caliber, inner AR coated sapphire crystal, Super Jubilee ( SEL+SCL+Double FlipLock with spring release clasp ), white on black & date only wheel bir model yapsın ben de neyse parası vereyim alayım ama sağolsun Seiko yakında dizaynlarıyla bir sonraki Biyenal'e ana sponsor olacak gibi görünüyor..

Read more: viewtopic.php?f=62&t=6509&hilit=seiko+kinetic+diver#ixzz1uwgigRe1
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 17:30

Bunlara artı olarak sizinle paylaşmak istediğim bir durum daha var. Bir arkadaşımın 1964 model 4door Hardtop Cadillac fleetwood arabası var ve rengi siyah, o arabanın sürücü yada yolcu koltuğunda ne zaman yolculuk etsem ağzıma aşağıdaki şarkı dolanırdı, şimdi ise "Black Scuba Diver" ımı taktıkça bu şarkı ağzıma dolanıyor, bundan mütevellit saatimin ismini "Black Betty" koydum :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 23:32

Bir "lume shot" da Scuba Diver dan.
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj necati » 16 May 2012, 09:36

Saatin gerçekten şık. Güle güle kullan :champ:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj mucadeleci » 16 May 2012, 09:47

tesekkur ederim necati :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Eterna » 23 May 2012, 09:34

İki tarafa da hayırlı olsun. Benimde beğendiğim bir saatti. Tekrar görme şansını yakaladık.

Güzel günler de kullanın.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 87 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners