TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kasa ve Bilezik Pasta-Cila ve Bakımı

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Saat Kasa ve Bilezik Pasta-Cila ve Bakımı

Mesaj bulenty » 29 Nis 2012, 19:42

Bu foruma üye olup faliyet gösteren insanlar,saatlerine titizdirler diye düşünürüm.Hepimizin başının belası kaçınılmaz çiziklerdir.Özellikle kılcal çizikler ,,,,
Şimdiye kadar forumda böyle bir anlatıma rastlamadığım için herkese faydalı olacağına inandığım görsel öğeler ağırlıklı,interaktif olmasını arzuladığım bir konu açmaya karar verdim.

Özellikle çelik,solid altın veya kalın altın kaplama ve gümüşte başarılı olunan bir yöntem.
Yeşil kadran Ulysse Nardin i sanırım çoğu arkadaşım hatırlar.Onun bezelinde ve lug kısmında kılcal çizikler mevcuttu.Onu temizlemeye karar verdim.Lütfen arkadaşlarım,o topicteki resimlere bir daha bakıp videoyu izlesinler.Dikkatli bakınca kılcal çizik ve arabalarda da başımızın belası swirl,scratch dedikleri şeyleri farkedebilirler.Ayrıca US de saat yenileme işi yapan arkadaşımdan da ön bilgileri aldım.Özellikle solid materyallerde çok başarılı olunacağını ifade etmişti.Haklıymış,,,"Nicky nin adam haklı"klibi alıma geldi :)

Çoğumuz kayış değiştirmeyi seven insanlarız ve ister istemez lug larda oluşan çizikler sinirimizi bozar,onlar içinde geçerli bir yöntemdir.

Videoda ve fotolarda göreceğiniz üzre ihtiyacımız olan malzemeler,kaliteli bir dremel ve tabiki uç takımı ve metal ,mücevher (altın,gümüş,platin vs),plastik cilaları,gerektiğinde kullanabileceğimiz ince zımparalar.TR de varmı bilmiyorum ben e-bayden aldım.

Çok fazla resim koymaya gerek duymuyorum,video yu seyredince orada çoğu şeyi anlattığımı gördüm.

Derin çizikler içinde çözüm yok değil;özellikle çelik ve solid altını,çiziğin derinliğine göre 600 gridden başlayıp sırayla 1000-1500 ve 2000 zımparalar ile zımparaladıktan sonra parlatabilirsiniz.

Birtakım şeylerde sizin becerinize kalıyor.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

En son bulenty tarafından 30 Nis 2012, 21:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Re: Saat Kasa ve Bilezik Bakımı

Mesaj drk » 29 Nis 2012, 20:08

Bülent Hocam, çok faydalı bir video hazırlamışsınız, ellerinize sağlık, çok teşekkür ederim :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj vmetin » 29 Nis 2012, 20:55

ellerinize sağlık, 10 numara video ve el emeği. teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj mlm » 29 Nis 2012, 21:08

Hocam çok teşekkürler, elinize sağlık :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj stark » 29 Nis 2012, 21:14

Hocam ellerinize saglık. tesekkurler
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj Thevenin » 29 Nis 2012, 21:18

Elinize saglik, tesekkurler :champ:

11.14 kontrol noktasi ibretlik :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj bulenty » 29 Nis 2012, 22:19

Thevenin yazdı:Elinize saglik, tesekkurler :champ:

11.14 kontrol noktasi ibretlik :D

Eyvallah...

Arkadaşlar ben ebay den aldım derken bir tek cila,pasta(compound)kitini aldım.
Diğerlerinin hepsi TR den.Yanlış anlaşılmasın.Mutlaka cila pasta seti de vardır ama ben nerede satılır bilmiyorum.
Bu malzemeleri kutunun üstünde de görüleceği üzre araba ve motor cilalamak içinde kullanıyorlar.Kutunun üstünde gördüğünüz aparatlar ise matkaba takılacak cinsten,bu malzemeler harbi aşındırıcı şeyler.Burada onu belirtmekte fayda görüyorum.

Ayrıca kurma veya ayar vidasının arasına bir şey kaçırmamaya gayret etmek gerekir.Daha garantili çalışmak isterseniz,vidayı çekip artık bırakmayacak ince bir iplik,gözlük saat kurulama-parlatma bezi sarabilirsiniz.

Resim

Uploaded with ImageShack.us
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj msturan » 29 Nis 2012, 23:40

bulenty, video çok güzel, 12 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadım :super: Konu da çok yararlı, teşekkürler ikisi için de :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ylmaz94 ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners