hsnmrycl yazdı:hocam güle güle kullanın. çok zarif bir tasarım. bileğinize de çok yakışmış.
bu bölümün adını "kullanıcı saat incelemeri"nden "bülenty saat incelemeleri"ne çevirmek lazım.
hatta televizyonda haftalık bir program bile yapabilirsiniz hocam.
"bülenty ile saat incelemeleri"...
bu hızla saat almaya devam ederseniz haftalık program için malzeme sıkıntısı çekmezsiniz.

Teveccühünüz;gerçekten hızlı girdim,yakında tefecilerin eline düşersem şaşırmayın

Benim tutkularım pek bir güçlüdür,bir işe girdiğim zaman dibini bulmaya çalışırım.
Yukarıda ki postlarda belirttim,hakikaten saatlerle ilgili gerçek anlamda inceleme çok az.Nedenini kendime göre bulabilmiş değilim.Olsa olsa kendini ispatlamış markalar eleştirilemez diyemi acaba???Mesela bu saatle ilgili bilgilere çok zor ulaştım.Keşke daha kapsamlı incelemeler bulabilsemde işin bir tek görsel tarafı değil,mekaniğinden çeliğine kadar paylaşabilsem.
Örnekse eğer ;1973 6694 Rolex tede birtakım bilgilere çok zor ulaştım.Halbuki o model ve kullanılan mekanizma rolexin evrim yaptığı bir mekanizma(17 taşlı 1225 Rolex,mekanik),ilk kez büyüteç ekledikleri,akar saniyeyi ilk bu mekanizma ile hayata geçirdikleri bir model.Bir allahın kulu çıkıp "Rolex bu gelişmeyi yapmış ama içi boş çelik bilezik kullanması Rolex e yakışmamış" dememiş.Hakikaten o dönem Rolex bileziklerine bakın,,,rezalet,hele hele Breitling,Ulysse Nardin gibi saatlerin bilekliklerini gördükten sonra,,,vs vs
Saatlerle ilgili benden daha derin bilgi ve deneyime sahip veya daha fazla bilgiye sahip arkadaşlarım bunun nedeni hakkında yorum yaparlarsa sevinirim.
Niye saat incelemeleri çok azdır.Google a xxx watch reviews yazıyorsunuz,bir alay satın alma sitesi çıkıyor.Kılı kırk yararak gerçek bilgiye ulaşıyorsunuz.Bu konuda çok kızgınım.IWC,Rolex,Breitling,Maurice Lacroix vs,vs ne olur biraz arşivden bahsedin.Tarihinizden kullandığınız malzemelerden,özgün mekanizma yarattı iseniz ,2824 veya Valjoux 7750 yi nasıl modifiye ettiniz,modifiye etmeyip kendiniz bir mekanizma yarattı iseniz bunu neyi,neye baz alarak yaptınız, vs vs vs,,sıkıldım yine