Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum
Arkadaşlar anormal bir sapma değeri olmadığı sürece ben satın aldığım saatlerin sapma değerini hiç ölçmedim.Hele mekanik ve vintage olarak aldıklarımın.Bırakın 5-10 saniyeyi 1-2 dakika bile benim için çok önemli değil.
Örnekse eğer ilk aldığım vintage saat olan 1911 elgin,24 saatte 5-6 dakika ileri gidiyor.Ben onun için bile o saati kurcalatmam.Kendim pişeyim,yanayım ve keza olgunlaşayım,ben kendim ayarlarım.
Sapma değeri hassasiyeti olan arkadaşlarımada saygı duyarım.Altını çizerek söylüyorum;bu forumda ortak meta saat olsada eminim herkesin seçiminde çok değişik dinamikler söz konusudur.Örnekse eğer şu anda bir saat peşindeyim,umarım almak kısmet olur sizlerle paylaşırım.Hani bir topik var;arkası önünden güzel olan diye;bunun hem arkası hem önü güzel,ben bu saatin günde 15 dakika saptığınıda bilsem alırım.
Bir arkadaşım Ö:M dan Seikonun sapma değerini sormuş,ben de ilgilenmediğim şeklinde yanıtladım.
Azıcık sitem sezdim yanıtında;niye paylaşmıyorsunuz benim için önemli diye...
Ben arkadaşlalarımla herşeyi paylaşırım,oun için forumdayız,ama ölçmeyi bile bilmediğim günlük sapma değeri çok anormallik olmadıktan sonra beni hiç ilgilendirmiyor.Beni hiç ilgilendirmeyen konuda nasıl paylaşımda bulunayım.
Örnekse eğer;şu beni ilgilendiriyor ve öğreniyorum.Mekanik saatlerde ayar nasıl yapılır ?Gözümü kırpmadan ustayı seyrediyorum.
Benim için en son söylenecek söz "paylaşmak istemediğim" şeklindeki yorumdur.