TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İkinci El Saat Almak Üzerine Tavsiyeler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İkinci El Saat Almak Üzerine Tavsiyeler

Mesaj asymptote » 19 Nis 2012, 22:52

Ebay den aldığım ürünlerin hepsini "buy it now" ile aldım. Açık artırmaya bir kere katıldım, çok heyecanlıydı ama kaybettim :) Çok iyi kondisyonda bir Spezimatic saat için katılmıştım açık artırmaya, fiyatı 150 dolar civarında seyretti son dakikaya kadar (muadillerinin fiyatı 400-500 dolar civarında). Son teklif veren kişi de ben olduğum için nasıl bir heyecan yaşadım anlatamam. 150 dolara o saati almak inanılmaz bir başarı olacaktı benim için, kalbim küt küt atıyordu :D Yalnız ne olduysa o son bir dakikada oldu, bir anda baktım ki fiyatı fırlamış, 300 küsür liraya başka bir satıcı aldı saati.. Ve ben o gün bu işin fazlasıyla acemisi olduğumu anladım. Yalnız sürekli yeni şeyler öğreniyorum ve kendimi geleceğe hazırlıyorum.
Bir gün Sotheby's yada Christie's' de forumdaki arkadaşlarla kapışmayı çok isterim (hayale bak :D)..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bulenty » 20 Nis 2012, 01:25

hsnmrycl yazdı:ebay açık arttırmalarında heyecandan resmen ter basıyor beni.
adrenalinden ellerin titriyor falan...
sanki rembrandt tablosu alıyoruz!

neyse, açık arttırmalar için taktik belli sniping!
alacağınız ürün için önce fiyat araştırması yapın ve kendinize bir fiyat sınırı belirleyin.
bu sınırı belirleyin ki ürünü açık arttırmadan ucuza alayım derken buy it now fiyatının da üstünde bir fiyat vermeyin.
ve son 15 saniyeyi bekleyin... (en heyecanlı kısmı da bu)
bekleyin...
bekleyin...
15. saniyeyi gördüğünüz anda halihazırdaki fiyat, sizin kendiniz için belirlediğiniz sınırın altında ise aklınızdaki sınırı yazıp yollayın.
ama ürün bedeli zaten sizin sınırınızın üstünde bir fiyata ulaşmışsa boşverin.

son saniyelerde kendi teklifinizi yazarken küsüratlı yazmayı unutmayın.
aklınızdaki fiyat 60 dolarsa, siz 62.01 yazın ki işinizi garantiye alın.
böylece hem 60 dolar teklif edeni geçmiş olursunuz hem de 62 dolar teklif edecek olanlar sizi geçemez.

düşük fiyatlı ama almak isteyen sayısı yüksek saatlerde uyguladığım genel taktiğim bu 8-)

Ben yukarıdada yazdığım gibi aklıma koyduğum ürüne son 8 saniyede ,o andaki fiatın 4-5 katını yazıyorum(60 ise 250 falan),kaçmasın bi yere diye,,,bir gün benim gibi düşünen biri çıkacak,3 kuruşluk şeyi 5 liraya alacaz ama ne zaman :geek:
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj asymptote » 20 Nis 2012, 01:51

bulenty yazdı:Ben yukarıdada yazdığım gibi aklıma koyduğum ürüne son 8 saniyede ,o andaki fiatın 4-5 katını yazıyorum(60 ise 250 falan),kaçmasın bi yere diye,,,bir gün benim gibi düşünen biri çıkacak,3 kuruşluk şeyi 5 liraya alacaz ama ne zaman :geek:

bulenty taktiği aldık sizden, bir gün aynı ürüne bid yaparsak ikimizden biri yanacak kesin.. satıcı ise en karlı satışını yapar muhtemelen :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bulenty » 20 Nis 2012, 08:28

İlk zamanlarda çok şey kaçırdım.Yahu, atıyorum,120 ye gidiyor mal,son dakikada 135 falan yapıyorumki ben de kalsın,arkamı dönüyorum.Ulen nasıl oluyorsa son saniyede bir bakıyorum 136 ile kaybetmişim.....Hıııı dedim ben sizin ebenizin halini hatrını soracam artık,,,işte öylemi işte böyle ;yukarıda anlattığım gibi,benim girdiğim bid i başka birinin kazanma olasılığı -0- a yakın.
Ancak o sırada internet problemi olacak ki kaybedeyim.Hani bir vintage Longines almıştım,son dakikada o $300 civarı idi,son 10 saniyede $1000 bastım.$333 ile ben de kalmıştı,en iyi düşen maldı.

Aman kardeş aynı bid de buluşmayalım ikimizden biri dediğin gibi ayvayı yer :roll:
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj Thevenin » 20 Nis 2012, 08:35

Konu electronic-"Bay" olunca malum capsimiz daha da fazla anlam kazandi :D Her baliga zipkinla yetismeyelim beyler :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj sedir » 20 Nis 2012, 08:51

Arkadaşlar ben anlamadım.
Anladıysam da kural dışı bulduğum için anlayamadım.
Diyelim ki ürünün hemen al fiyatı 300 USD.
Açık artırmada son anlarda sizden önceki son teklif 100 USD.
bulenty arkadaşımızın taktiğiyle son saniyede 280 USD dediniz ve kazandınız.
Şimdi ne ödeyeceğiz?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj SeRxx » 20 Nis 2012, 09:02

bulenty yazdı:Aman kardeş aynı bid de buluşmayalım ikimizden biri dediğin gibi ayvayı yer :roll:

Bir ara aynı Bid'de çakıştık biriyle bana kaldı çok pahalı bir şey değildi ama adam belliydi benim gibi düşünüp teklif vermişti, baya sinirlenip kulağını çınlatmıştım o arkadaşın :D

sedir yazdı:Arkadaşlar ben anlamadım.
Şimdi ne ödeyeceğiz?

Abi bir ürünün hemen al fiyatı varsa zaten onun açık arttırması olmaz.
Son saniye mevzusu ise şöyle; kafanızda o ürüne verebileceğiniz max. parayı hesaplıyorsunuz ( örneğin 250 dolar ) son 10 saniye kala 250 dolar teklif veriyorsunuz eğer birisi sizden önce 200 dolar teklif vermişse siz 250 dolar teklif vermiş olmanıza rağmen o ürün 202 dolar gibi bir ücretle size kalıyor ama birisi 249 dolar teklif verirse o ürün 250 dolara size kalıyor :thumbup:
Sorunuza geleyim siz 280 dolar teklif verdiniz ama sizden önce en fazla 100 dolar teklif veren var bu ürün 101-102 dolar gibi bir fiyatta size kalır yani sizden önce en yüksek teklif verenin 1-2 dolar üzerine çıkar direk sizin verdiğiniz teklifle size kalmaz . Umarım anlatabilmişimdir :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Thevenin » 20 Nis 2012, 09:03

sedir yazdı:Arkadaşlar ben anlamadım.
Şimdi ne ödeyeceğiz?

Ikinci en yuksek tekliften 1 birim fazla :thumbup:

Hemen al ve acik artirma da bir arada olabiliyor bu arada...
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: murattanhu ve 150 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners