TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Air King 114200 Salmon Dial Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

TSF Bu Konuda Ne Düşünüyor?

A- Delikanlı Adama Yakışmaz
35
60%
B- Gayet Şık Seçim Yakışır
23
40%

Toplam oy : 58

Re: Rolex Air King 114200 Salmon Dial Yorum

Mesaj Bond » 29 Mar 2012, 23:20

Drago yazdı:
Bond yazdı:Başkan beğendiysen al nasılsa istediğin zaman elden çıkartırsın ama şu var; ilki şimdi pek saat almalık zaman değil. All Gold Daytona koysan şu an alma derdim :D Öncelikle saat ne kadar dostum fiyat iyi mi? Ek olarak biliyorsun aktif TSF'liler olarak saatleri özel şartlarla alma imkanlarımız var. Bu işlere ara verip sonra tam istediğin sıfır bir DJ DD gibi benzer tarzda Rollie almak senin için büyük zevk olacaktır diye düşünüyorum. :champ:

Başkan iki sorum olacak:

1) Şu sıralar saat almak için uygun değil demişsin..biraz açarmısın ?

2) Özel şartlarla saat alma imkanı bizler içinde varmı ?

1) Razz'ın şu ara masrafı çok o sebeple söyledim. ;)

2) Elbette Drago yardımcı olmaya gayret ederiz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drk » 29 Mar 2012, 23:22

Bence vmetin'in koyduğu fotoğraftaki mavi kadranlı air-king daha alınası duruyor ama yine de küçük saat :)

Ama...

Bond'un da dediği gibi, bence de saat alımını biraz ertelemek ve ilerde tam olarak içine sinen "o" saati almak en güzeli olurdu :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Drago » 29 Mar 2012, 23:22

Bond yazdı:
Drago yazdı:
Bond yazdı:Başkan beğendiysen al nasılsa istediğin zaman elden çıkartırsın ama şu var; ilki şimdi pek saat almalık zaman değil. All Gold Daytona koysan şu an alma derdim :D Öncelikle saat ne kadar dostum fiyat iyi mi? Ek olarak biliyorsun aktif TSF tayfası olarak saatleri özel şartlarla alma imkanlarımız var ;) Bu işlere ara verip sonra tam istediğin sıfır bir DJ DD gibi benzer tarzda Rollie çekmek senin için büyük zevk olacaktır diye düşünüyorum. :champ:

Başkan iki sorum olacak:

1) Şu sıralar saat almak için uygun değil demişsin..biraz açarmısın ?

2) Özel şartlarla saat alma imkanı bizler içinde varmı ?

1) Razz'ın şu ara masrafı çok o sebeple söyledim. ;)

2)Elbette Drago yardımcı olmaya gayret ederiz :thumbup:

Tamam o zaman başkan ... yakında seni rahatsız ederim :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj mehmetserkan » 29 Mar 2012, 23:31

Razz maalesef bende beğenmedim,hep negativ oldu yorumlar ama elden birşey gelmiyor :(
Kullanıcı avatarı
mehmetserkan

Mesaj razz » 29 Mar 2012, 23:34

Maleseflik bir durum yok mehmetserkan :thumbup: , zaten oylamanın mantığı bu değil mi..? :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mucadeleci » 30 Mar 2012, 00:00

*Razz bu saati ilk paylaştığında'da çok beğenmiştim dostum, ismi ise ayrı bir karizma zaten, gerçi isminin nereden geldiğine dair cevap alamamıştım ama ilk olarak ingiliz kraliyet hava kuvvetleri mensubu pilotlar için üretilmiş olduğunu küçük bir araştırmayla öğrendim, neyse yoruma devam etmek gerekirse... kadran rengi olarak çok şık bence, tam bir elbise saati konumunda, çapı küçük ve dahi bayan saati kıvamında diyen arkadaşlara katılmıyorum, sonuçta bu çaptaki saatleri takmış çoook baba adamlar var, birisi aşağıdaki şanslı abi,
ek olarak avatarın'da bulunan ağır karakterde "hamilton thin o'matic" takıyordu (tahminimce) 38mm çapında bir saat

Şanslı Luciano
Resim

Walt Kowalski'nin saati
Resim
Resim

Sonuç olarak, "Gayet Şık Seçim Yakışır" diyorum :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj razz » 30 Mar 2012, 00:05

Teşekürler mücadeleci :champ: AirKing'in tarihi ile ilgili sorunu atlamışım dostum, kusura bakma.. :? Senin de ulaştığını tahmin ettiğim kısa bilgiyi burada paylaşayım;

++
Air King has an unprecedented historical value in the Rolex Oyster Perpetual range since it was used by British aviators in WWII. Apparently the Air-King was the watch of choice for battle of Britain fighter pilots and Hans Wilsdorf, the founder of Rolex was so moved by the brave British pilots that decided to honour them with a new line of manual wind Oysters.
While the Oyster Royal line existed already before the war Rolex began producing larger watches coding them with names like "Air Tiger," "Air Lion," "Air Giant," and "Air King."
What was then considered a large dial - 32 to 33 mm diameter - is now small in comparison, as most Rolex sports models feature a 40 mm or larger dials.
The Air line of watches remained in production until the early 1960s. In the end only the Air-King survived and was eventually fitted with an automatic movement.

The Air-King is not as fancy or as over-engineered as some other Rolex watches yet it is an elegant watch and most importantly has a great history behind it. I believe that it is one of the most overlooked watches out of the Oyster Perpetual range although it deserves more attention by prospective buyers. Today the current Air-King model range even comes with COSC certification. They have also recently been redesigned with new dials and bracelets.

Technical data
Certification: Chronometer
Size: 34 mm
Bracelet: Oyster featuring Oysterclasp (with easy link on new models)
Movement: Self-winding cal. 3130
Water-Resistance: Waterproof to 100 metres/330 feet
Crystal: Sapphire
++

PS: Walt Reyiz'in Hamilton Thin-o-matic'i 33mm. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mucadeleci » 30 Mar 2012, 00:15

Razz yazdı:AirKing'in tarihi ile ilgili sorunu atlamışım dostum, kusura bakma..

Estağfurullah dostum...

Razz yazdı:PS: Walt Reyiz'in Hamilton Thin-o-matic'i 33mm. ;)

Bende bunu anlamıyorum, ben çok seviyorum yaklaşık 34-38 arası çaptaki saatleri, eskiden saatlerin çapı genel olarak bu ölçülerde imiş ve karizmanın dibine vurmuş, şimdi ise... moda kurbanımı desem ne desem !? :?
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners