TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko = Ezber Bozan

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj Bond » 17 Mar 2012, 01:43

mrbars yazdı:Bir başka pencereden konuyu kendime göre yorumlarsam, ben Tissot'a da, Grand Seiko'ya da 15.000 TL vermem. Casio'ya da 1.500 TL vermem. Ama Maurice Lacroix'da hedeflediğim (ne demekse) bir model var, pink gold; 12k USD. Hangi koşulda ne zaman alacağımı biliyorum, planlamışım, heveslenmişim. Ancak tabiki bir başkası o paraya o saat alınmaz da diyebilir. Özetle, en nihayetinde genel kıstaslar ve teamüllerin dışında, kişisel heves ve beğeniler de saat seçiminde belirleyici olabilir.

Biri GS için sudan yemekten kesilir, diğer tarafta genel çoğunluk da Seiko markası dolayısıyla o paraya alınmaz der. Sonuçta azınlık da, teamülcü çoğunluk taraf da haklı bence.

Ali: Çok beğeniyorum, inanılmaz bir teknoloji GS. Hakkını yiyorlar, "ben" alacağım ve "ben"ce 15.000 TL verilir. Doğru.
Veli: Marka gücü zayıf, ikinci eli yok; prestij olarak alt/orta seviye Swiss ayarında. 15.000 TL verilmez. Doğru.

Otomobilde olay sadece A noktasından B noktasına gitmek olsaydı herkes 1.3 litre 100 HP sedan bir dizele binerdi. Farklılaşma varsa olay A noktasından B noktasına gitmek değil sadece. Saatte de böyle, olay saati öğrenmek olsaydı hepimiz Casio kullanırdık, olay zamansa dakiklikse; daha ötesi yok. Ama olay orada da sadece saate bakıp öğrenmek değil, teknoloji değil. Bu yüzden GS'ye 15.000 TL "ben" de vermem. Verene de kızmam; Kişisel bir takı, ifade biçimidir; beğenmiş, istemiş almış.

Katılıyorum, aslında bu duruma kimsenin itirazı olamaz. :thumbup:

Genel olarak yazmak gerekirse konu amacından çıkmış önceki mesajlarda diyebilirim, Grand Seiko mekanik calibreli model neden dünyanın en iyi saati olamaz onum sebepleri irdeledik ve açıklamaya çalıştık. Samurai SGBH001 grubundan ciddi bir karşılık gelmemiş hayal kırıklığına uğradım desem yeridir :) GS serisi içinde o parayı ve övgüyü hak edecek super makinalar mevcut ama bunlar günümüz şartlarında Spring Drive kalibreler. Sırf Hi-Beat için SGBH001 almak hiç mantıklı değil çünkü ne kasa işçiliği, ne bilezik, ne özgünlük, ne mekanizma dekoru, ne de prestij harcanacak paranın karşılığını verecek düzeyde değil.

Vintage konulan model şeklinde yabancı forumlardan ve ebayden 500-1500 USD arasına edinmek mümkün. O nispeten mantıklı sevenleri için. Alternatif olarak misal bir benzer Zenith Elite almak, hem marka prestiji hemde lüks saatçilik tarihçesi adına kullanıcısı için daha mantıklı olabilir. Yoksa kişisel zevke karışmak falan bizim ne haddimize ne de ilgi alanımızda değil, herkes beğendiğini alır takar kimse karışamaz. On binlerce dolarlık saat koleksiyonu olan birileri alacağım dese hiç bu detaylara girmeyiz ama tek lüks ürün için 7.200 USD liste fiyatlı bir Seiko modeline yönelmek normal kullanıcı için en azından bizim şurada saat dünyası içinde geçirdiğimiz yoğun forum aktiviteleri sonucu akılcı değil, bu sebeple sevdiğim ve çıkarlarını düşündüğümden yazıyorum. Elbette çok sevene de neden aldın diyemeyiz, sonradan keşke alsaydım diye pişmanlık yaşamaktan iyidir.

Ben o modeli yaşım ve tarzım gereği beğenmeyebilirim çok normal, sade klasik model saat kullanmayı seven birine gayet güzel olabilir. Ben kendi adıma GS serisi bir ürün alırsam, ki daha önce üst düzey Seiko ürünü aldım çünkü benim için farklı olması ve ayırt edilebilir olması önemliydi. Dediğim gibi GS alırsam Spring Drive için alırım çünkü ödenen bedelin karşılığı o mekanizma. Drago'da SARB0035 var, neredeyse SBGH001 ile aynı 12 de 1 fiyatına. Burda aslında taraf olunmasının sebebi sanırım sadece saatin modelinin ve markasının sevilmesi ve o modelin Seiko markasında en üst serisi bu olunca o modeli arzulamaktan ibaret. Mesela ben GMT Spring Drive Grand Seiko yüklenmiş Basel bölümüne onu beğendim. Drago hiç beğenmemiş. Sonuç olarak iş dönüp dolaşıp ilk başta optik tercihe geliyor gibi duruyor. Aslında benim araştırıp yazdığım bilgiler kimsenin zerre kadar umurunda değil ;)

Japonyada dünyanın en iyi zaman tutan quartz kalibreli saatlerinden birisi olan Citizen Chronomaster modelleri GS'ile neredeyse aynı fiyat ama hiç değilse saat altın :) Hemen hemen tipi aynı GS SGBH001ile, aynı şekilde bu modelinde bir çok hayranı ve alıcısı var orada. Ezber bozacak bir ürün çok farklı olmalı, tüm diğer modellerden yapısı ile sıyrılmalı,görüldüğü an X saat denilmeli. Örnek: Seiko / Credor. Grand Seiko SGBH001 Seiko 5, Seiko Quartz, Seiko Kinetic, Seiko SARB ve Grand Seiko Quartz modelleri ile hemen hemen benzer yapısı ile az çok aynı tarzda ve diğer açıklamalar ile beraber kendi düşüncem olarak GS SGBH001 modeli eşit değildir ezber bozan diyorum. Elbette daha önceki mesajımda yazdığım gibi kişilerin düşünceleri ve bir ürünü kullanmaktan duyacakları mutluluk bu detaylardan daha önemli. Karşıt düşüncelerin olması işin güzel tarafı ve forumlara detaylı bilgi ve paylaşımların yazılmasını sağlayan en önemli unsur. Bu kıstasla bakarsak Mücadeleci, Asymptote ve Drago olmasa bu konu olmazdı. Belki aralarından bu modeli alan olacak ilerleyen zamanlarda hem tebrik edeceğiz hemde daha yakından inceleme fırsatı elde edeceğiz.

Spring Drive kalibrelerin ise farklı Seiko ürün serilerinde de bulunması sebebi ile kişisel tercih olarak Grand Seiko'yu özel kılan iki unsur bazı modellerinde bulunan GS aslan arması ve beğendiğim modelleri için fazla kişide olmayacak bir ürüne sahip olma hissi. Benim için günlük sapma ve ince hassasiyet konusu önemli bir kriter olmasa bile Hi-Beat mekanik modelinin günlük zaman tutma hassasiyetine Japon saatleri adına saygı duymak lazım :thumbup:

Yukarıda yazdığım modelleri ürün segmentine göre sıralı olarak referans olması için yükledim. 100 USD'den 7.200 USD'ye doğru Seiko markasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Seiko 5, Seiko Kinetic, Seiko SARB, GS Quartz, GS Hi- Beat ve bonus olarak Citizen Chronomaster White Gold.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 17 Mar 2012, 02:32

Ibretlik para-cokomel butunuyle ortada Bond :thumbup:

Seiko Seiko her yer Seiko oldu, olduk birer sayko, olduk Sayko Kamil :D

Resim
Resim
Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj conbay » 17 Mar 2012, 03:26

Eğer gerçek bir çekimse yapımını pek beğenmedim, amatör bir hava var sanki, ambiyans kötü...
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj Drago » 17 Mar 2012, 08:55

Ben böyle başkanla gurur duyarım...Biat ederim...fanatiklikten vaz geçerim :super: Aynı WatchTime dergisinde aynı sayısında Submariner'inde hikayesi var şimdi de onu okurum... :roll: :idea: Bilgi sahibi olmaya çalışırım...Dönüşü olmayan yollara sapmam

Sağolasın FORUM... :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 17 Mar 2012, 08:59

2fast4u yazdı:Drago inanki hayatimda ki son umrumda olan sey kolumdaki saatin menseisi kalitesi carti curtu yani o yuzden dondugum sadece kendi eksenim olur ;)

Oooo Fast & Furious .... saatler umurunda olmasa burada olurmusun acaba :thumbup:

Benimki sadece takılmaydı kardeşim... :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 17 Mar 2012, 09:01

Razz yazdı:
Drago yazdı:Evet 130 yıldır saat yapan adamların görmediği detayları biz görebiliyoruz...

Crown ve pusher'ların saatin geneli ile olan uyumsuzluğu o derece belli ki görmemek için bakmıyor olmak lazım..

Drago yazdı:
Razz yazdı:O crown ve özellikle o chrono pusher'larla evet ben de gülümsüyorum şu an.. :)

Bana sorarsanız, eğer o chrono pusherları bir Lux İsviçre saatinde görseydik, şimdi onların ne kadar anlamlı ve fonksiyonel olduğunu, çok yeni bir dizayn olduğunu filan tartışıyor olurduk eminim :lol:

Bu crown ve pusher'lar -menşei farketmeksizin- hangi saatte olursa olsun benim yorumum aynı olurdu..

2fast4u yazdı:razz ben japonların bır tasla 30 kuş vurma olayını surdan bılıyorum.Toyota corolla cam acma dugmesını cok rahatlıkla landcruiser ve supra serılerınde de gorebılırız.

Gayet doğru bir tespit.. :thumbup:

Drk yazdı:Razz, gülümsemene eşlik ediyorum ;) Ama dediğin noktaları düzelttikleri an gayet güzel bir saat olacaktır :thumbup:

Gerekli ancak yeterli değil Drk.. GS ve Grand Seiko da bence kadranın bütünlüğünü olumsuz etkiliyor..
Ayrıca tamamı çelik bir saatte altın kol ve indeks kullanmak da hatalı bir durum.. Hele bir de o saat chronograph ise ve bir de power reserve varsa.. Daha sade bir tasarım ( Örn. IWC Portuguese ) böyle bir detayı daha güzel taşır.. :champ:

Ya Razz avatar'ında ki ifade öyle sert ki inan cevap filan yazarken tırsıyorum..... :roll:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj 2fast4u » 17 Mar 2012, 10:36

bu forumdakı genel tavrıma bakarsan ve lıfestyle kısmına gırersen daha neler umrumda gorursun drago ;)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj sedir » 17 Mar 2012, 13:23

Cizimleri benzer etiketleri benzemez Seiko'lar üzerinden bu konuyu daha önce de -çok kısa olarak- konuşmuşuz.

viewtopic.php?f=62&t=4654#axzz1pMrzjwnE
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan ve 239 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners