TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Master Collection L2.673.4.78.6 Görüşleriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Master Collection L2.673.4.78.6 Görüşleriniz

Mesaj leonardo06 » 10 Mar 2012, 18:46

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Mesaj SeRxx » 10 Mar 2012, 19:00

Fotoğraflar için teşekkürler ...
Second Time sorununu çözdünüz mü acaba ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj leonardo06 » 10 Mar 2012, 19:17

serxx,

rica ederim, aya verdiginiz bilgiler icin ben cok tesekkur ederim. second time olayinin mantigini sayenizde simdi anladim. magazalar malesef sattiklari urun hakkinda gercekten bilgisizler. birden cok marka sattiklari icin olsa gerek. sadece longines urunleri satmis olsalar, eminim tum saatlerin ozelliklerini de bilir, musterilerini de en iyi sekilde bilgilendirirlerdi. magaza bana, saatimin mutlaka her yil bakima girmesi gerektigini ve ortalama 250 Euro odeme gerektigini bildirdi. ben, pek saatimin icini actirmak taraftari degilim. sizing gorusunuz nedir bu konuda?
ayrica bu saat gunluk kullanim icin uygun mudur? kasa cizilmelerine karsi, ilerde yenilemek Adina longines'den yedek bir kasa siparis etsem siz bu fikrimi efektif bulur musunuz? yoksa cok pimpirikli bir davranis mi olur bu?

selamlar,
leonardo
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Re: Longines L2.673.4.78.6 Hakkında Görüşleriniz

Mesaj necati » 10 Mar 2012, 19:32

sedir yazdı:Yok daha neler!
Galiba güzel nesnelerden sürekli "bahsetmek" ama sadece "bahsetmek" bir süre sonra insanı uzaklaştırıyor.
Ayrıca dikkat ettim de çoğumuz (bu normal olabilir, eleştirmiyorum bile) genellikle yüksek fiyatlı saatleri pek bir methediyoruz.
Daha kolay erişilebilen, pek sıkıntı oluşturmayacak ama hoşa giden ürünler pek gözümüze görünmüyor sanki.
Belki de beni yazmaktan uzaklaştıran bu oldu.
Mesela bir Urwerk'e bir Tag Heuer 1/100 kronografa muhteşem demek, methiyeler yazmak bana cazip gelmemeye başladı.
Onlar zaten iyi, güzel, farklı. Bunu bir de ben söyleyince birşey olmuyor ki.
Daha uygun fiyatlı güzel saatlerden konuşmak daha mı cazip olur diye düşündüm açıkçası.
Bunun gibi fikirler işte.

Düzeltme: Altı çizili kelime saatli idi anlam bozukluğu nedeniyle fiyatlı olarak değiştirildi.

Foruma yeni üye oldum ve hevesle ortalığı kurcalarken konuşulan paylaşılan saatleri görünce hevesim pek çabuk söndü. Sedirin yazısı ise adeta hislerime tercüme oldu. Hani yeni üye katılımı diyorsunuz alın size yeni üye, yani ben. Maça girdim ve birkaç dakika sonra sakat numarası yaparak çıkmak istedim oyundan :oops: . Sizleri eleştirmek adına söylemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın, fakat daha ekonomik ve aynı zamanda tercih edilebilir saatlerinde paylaşıldığını, konuşulup önerildiğini görmek isterdim.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj SeRxx » 10 Mar 2012, 19:34

Leonardo rica ederim ne demek..
Yılda 1 kez bakıma vermek ve yedek kasa siparişi vermek çok pimpirikli bir davranış olur :)
Bu saatin 3-4 yılda bir bakıma girmesi yeterli olur diye düşünüyorum, bakım masrafları da kendi servislerinde biraz masraflı oluyor. Mecbur olmadıkça saati açtırmamak gerek tabi ...
Saatin günlük kullanımı size bağlı bir şey aslında; kimisi saatine kıyamaz kaliteli saatlerini nadir olarak takar. Mesela ben ağır iş, saate zarar verecek durumlar dışında saatlerimi ayırt etmez takarım ...
Bu saate orjinalinde de bulunan beyaz dikişli kayış alırsanız çok iyi olur diye düşünüyorum :thumbup:
Saatiniz çok güzel, çok kaliteli.. Güzel günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj leonardo06 » 10 Mar 2012, 19:54

tesekkur ederim...cok cok daha iyileri sizlerin olsun :)

umarim sizi sorularimla bunaltmiyorumdur. ben gercek bir saat meraklisiyim. elimden bir cok saat geldi gecti.
bu seneye kadar isvicre saatlerinde genelde Tissot tercih ediyordum. ve artik otomatik saat kullanmaya karar verdigimde, bu saati bana satan magaza "tissot otomatik saat mekanizmasi 3-4 parcadan olusur ve kendi yapmiyor disariya yaptirtiyor dedi. Tissot gibi severek kullandigim bir marka adina uzuldum. Longines otomatik saatlerin mekanizmasi 150-200 parcadan olusuyormus ve Longines tamamen kendisi uretiyormus. sizin bu konuda fikriniz nedir? satici tamamen satma amacli mi soylemis olabilir yoksa soyledikleri dogru mu? gerci benim tercihimde onun soyledikleri rol oynamadi. bu saat gorunus olarak cok hosuma gitti.

dediginiz kayisi bulmaya calisacagim ama 300 CHF civari sanirim:)

esenlikler dilerim...
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Mesaj SeRxx » 10 Mar 2012, 20:20

Tissot'un otomatik mekanizması 3-4 parçadan, Longines'in 150-200 parçadan oluşur diyen saatçi tamamen sallamış desem yanlış olmaz :)
Longines ve Tissot markaları Swatch Group bünyesinde bulunan iki markadır ve ikisi de ETA otomatik mekanizma kullanır. Örneğin; benim zamanında kullandığım Longines Conquest Automatic ve Tissot Le Locle saatlerinin ikisi de ETA 2824/2 kullanıyordu ...
Longines'de kullanılan mekanizmaların modifikasyonu ve testleri daha özenlidir, hata payı daha düşüktür ; Longines markasının marka değeri daha yüksektir ve kullanılan malzemeler daha kalitelidir o yüzden fiyatı da farklıdır ;)
Tissot markası da gerçekten fiyatına göre çok kaliteli ürünler sunabiliyor ve belli bir fiyat aralığında kesinlikle tercih edilmesi gereken bir markadır..
Kayış konusunda ise kesinlikle 300 CHF vermeyin eBay'dan veya saatçilerden çok kaliteli ve birebir aynı kayışı bulabilirsiniz..
Türkiye'de ki birçok saatçinin bilgisizliğinden şikayetçiydik, Hollanda'nın da saatçilerinde olabiliyormuş aynı durum :)
Aklınıza takılan soruları çekinmeden sorabilirsiniz ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj leonardo06 » 10 Mar 2012, 20:49

cok tesekkurler sabriniz icin.

malesef hollanda da saatciler ayni. ben hollandada yasamiyorum. sadece bir egitim icin 3 ayligina geldim.
saat markalari galiba distributorluk verdikleri saatcileri teknik bir egitimden gecirmiyorlar, yada bu egitimleri veriyorlarsa da cok yetersiz.
bence egitim sonunda sinav yapsinlar. gecemeyen distributorluk yada teknik servis hizmeti veremesin :)

gorusmek uzere,
Leonardo
Kullanıcı avatarı
leonardo06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners