Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Haz覺r perpetual konusu a癟覺lm覺ken bir soru soray覺m. Bu Glash羹tte Original Senator Navigator Perpetual Calendar da y覺l g繹stergesi yok.Yani perpetual saatler mesela benim avatar覺mda olan IWC de y覺l g繹stergesi var; ay, y覺l, g羹n ayarlad覺覺n覺zda saat dosdoru g繹sterecektir zaman覺. Ama bu Glash羹tte de y覺l g繹stergesi yok.Ayar nas覺l yap覺lacak y覺l olmadan? Sadece art覺k y覺l sayac覺n覺 ayarl覺yosunuz ve saat ona g繹remi 癟al覺覺yor?
Sadece art覺k y覺llar覺 hesaplayan bir sistem bu. Gayet ak覺ll覺ca. Patek Philippe'lerdeki gibi 繹yle olaan羹st羹 bir komplikasyonu yok. Fakat yine de 癟ok pahal覺 (benim b羹t癟eme g繹re elbette).
Asl覺nda karma覺k, oras覺nda buras覺nda g繹stergeler olan saatlerden uzak durmaya 癟al覺覺yorum fakat ak覺l bazen g繹n羹le s繹z羹n羹 dinletemiyor. ;)
Bir de bu s覺ralar baka bir saati de sevmeye balad覺m, yine de nihai karar覺m覺 vermi deilim:
Bende 繹le Patek'lerdeki kadar 羹st komplikasyonlar aram覺yorum asl覺nda.Sade bir perpetual 繹zellii olsun yeter bana.Hesapl覺 derken, benimde b羹t癟eme g繹re de 癟ok fazla.Bu saat benim avatardaki saatin yar覺 fiyat覺 onun i癟in 繹le dedim Mehmet hocam:) ,yoksa 繹le kolay paralar deil bu saatler.Bende 癟ok kar覺覺k saatler sevmiyorum 羹zerinde bir s羹r羹 yabanc覺 kelime yazan. Mesela bu IWC 繹le ay i癟in ayr覺 kadran var g羹n i癟in ayr覺 ama yine en ucuz perpetual bu dier markalardaki sade perpetualler u癟mu gidiyor.